Popular Post Peter B Posted August 7, 2016 Popular Post Share Posted August 7, 2016 Jag testade en vegetarisk tallrik på all inclusive resan i Turkiet...men det kanske inte var så smart Jag åt LCHF för det mesta. Vad föredrar du? Vegetariskt: LCHF: 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Vad är det på den vegetariska tallriken? Lökringar med chokladsås??? Och florsocker? Det ser knappast ut som mat i alla fall, och fruktansvärt lite av det. LCHF-tallriken ser betydligt bättre ut, däremot! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 Det är friterade degknytten med chokladsås, honung och florsocker och ett glas öl. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Man kan ju resonera lite olika beroende på utgångsläge... Tittar man på dina bilder så ser ju den veganska tallriken mindre rolig ut. Även om chokladsås är gott... Vill man undvika att äta döda djur tänker man nog lite annorlunda. Själv valde jag bort det vegetariska för 15 år sedan då en resa till Kina fick mig att vilja bli vegetarian av etiska skäl (såg en fruktansvärd djurtransport). Efter det har jag valt att köpa kött från djur jag tror, eller ibland vet, har levt ett bra liv medan de levde eftersom risken för näringsbrist är stor. Nu försöker jag svänga över mer mot fisk efter att ha läst om Jenny Reimers bok om vad vi är menade att äta och äntligen fattade detta med vårt enorma behov av EPA. Jag har inte kommit så långt men har lyckats få in räkor tre dagar i veckan. Förhoppningsvis fiskade på rätt sätt. Man lär lite hela tiden. Och sen inser man att det kanske inte heller var rätt... och då får man ändra sig igen. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Peter B, vi gör alla våra misstag. Maria F, jag föredrar att äta döda djur framför levande djur.(smile) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelenaB Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Så länge det vegetariska inte innehåller för mer än mycket små mängder stärkelse, socker eller omega 6 eller soya är det väl ok någon gång. Så jag ser inte att det egentligen behöver vara något motsatsförhållande. Hur som, föredrar jag om jag har fritt val, att få mitt protein från animalisk källa som regel. Antibiotikauppfött djur, nej tack. Vi var i Portugal på semester i sommar och där används antibiotika flitigt i djuruppfödningen och jag åt därför fisk i 8 fall av 10. Färskt fångade sardiner, makrill, tonfisk, havsabborre... mums. Den vegetariska rätt du fick skulle jag aldrig gå i närheten av dock, vill jag utmana sockertrollet så ska det vara med något godare än det 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azla Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Grönsaker, såsen, smör... Allt det är ju vegatariskt. Så lite missvisande bildär det ju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 kanske inte helt objektivt. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Jag testade en vegetarisk tallrik på all inclusive resan i Turkiet...men det kanske inte var så smart Jag åt LCHF för det mesta. Vad föredrar du? Vegetariskt: LCHF: Nu behagar du skämta Aprllo Peter? Det vegetariska du visar är standard efterrätt i Turkiet.. ofta mjöl/ris-donkar dränkta i honungs/socker-vatten! Som du visar.. knappast något problem att på All inclusive hotell äta LCHF.. bara hoppa efterätterna! Bukfyllan i Turkiet är ris.. som regel kan man även välja någon form av potatis.. pommes, klyftpotatis. Fördelen med det Turkiska köket är att det alltid ingår flera olika grönsaksblandningar.. för att inte tala om alla kalla youghurt röror. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 När jag var i Turkiet och jobbade under antiken (eller ja, år 2000) fick vi äta på fabriken. Så himla gott! En "militärbricka" med lite olika saker; soppa, grönsaker, protein, potatis eller ris... (5 pommes frites minns jag dock jag tyckte var snålt .) Jag har inte varit i Turkiet som turist men när jag rest dit i tjänsten även senare smakar det ljuvligt och jag har sluppit de friterade knytena. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Varit där på semester fantastisk bra mat rent kött och grönsaker smör fanns överallt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.