Cleppa Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 (edited) Förr när jag skulle ha med "färdig" mat gjorde jag ofta tunnbrödsrullar med olika innehåll och det var otroligt smidigt. Nu när jag tänker bege mig på en längre vandring imorgon kommer jag inte på något jag kan använda istället för tunnbrödet... tänkte lite på att eventuellt använda vitkålsblad men de är väldigt distinkta i sin smak så tveksam. Har ni kommit på något? skulle t ex vilja fylla något med ägg och räksallad. Vill inte behöva ha med tallrikar och bestick då ryggsäcken ändå är full... När jag googlar runt får jag förslaget Rice papper men det innehåller ca 4.5 g kolhydrater per ark. Tror ni jag kommer att komma ur ketos på kanske 3 sådana rullar? de kommer ju bara att användas typ vid längre vandringar eller längre löpturer Edited August 9, 2016 by jesper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Jag har gjort wraps genom att mixa blomkål (och ev. morot), blanda med ägg, salt, peppar och ev chiafrön. Breder ut det tunt på ett bakplåtspapper och gräddar i 175 grader i ca 15 minuter. Av en hel plåt får jag tre till fyra wraps, beroende på hur man skär dem. Mycket händigt och neutralt i smaken. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Tunna lchf pannkakor eller googla wraps så hittar du recept. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Jag tror det är bäst att satsa på nåt annat än att hitta någon form av "look-alike", för du blir antagligen bara besviken. Om du bara tar med dig en liten burk med ägg/räksallad? Skaffa en spork du kan fälla ihop och stoppa ner i burken när du har ätit klart. Och så äter du direkt ur burken. Vem släpar på tallrik??? En burk med vilken sorts sallad du vill... Ta med kokta ägg. Eller en färdig omelett inrullad i smörpapper.... 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylandes Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Några exempel som jag har provat: * Salladsblad - isberg eller annan typ. En eller flera. * Vinblad * Vitkålsblad, gärna färska gröna och blancherade. * Kinakål eller annan kåltyp, blancherade. * Endiveblad stora. -- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 https://ekofilosophie.com/2016/03/26/mejerifritt-lchf-brod-utan-notter-och-ost/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleppa Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Tack för många bra tips! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Ibland får jag för mig att många som frågar utgår från att man måste äta 5-6 gånger per dag? Efter flera år på LCHF så är mitt problem snarare dessa personer som måste äta stup i kvarten.. inget fel i att vila och ta en slät kopp kaffe.. men de måste ju mumsa på något hela tiden.. ofta förberett! Du behöver inget tunnbröd alls.. möjligen de som följer med? Iallafall.. en rejäl frukost med flera ägg och rätt mycket smör så står du dig till kvällen. Oandrasidan.. hur många kolisar är det i ett tunnbröd? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.