Jump to content

Extremt intressant presentation, cancer, ketogen kost, hundar och människoförsök.


np422

Recommended Posts

Som ni säkert förstår från min avatar så klappar mitt hjärta lite extra varmt för hundar, vilket säkert spelar en roll i hur mycket jag gillade den här videon.

 

Skillnaden mot normal "standard of care" var strikt ketogenisk diet. ... och jäklar - 12 av 15 jyckar i livet när samtliga redan borde ha dött av sin cancer - och då hade en av dem som avled gjort det pga vävnadsnekros + infektion i samband med att den jättelika tumören dog.

 

Så här har vi kost som gör följande:

  • Normaliserar vikt
  • Gör diabetiker fria från symptom och i de flesta fall även medicinering.
  • Förbättrar samtliga indikatorer för kardiovaskulär hälsa med därtill hörande riskminskning för stroke/hjärtattack
  • Kraftigt ökar överlevnaden vid cancer
  • "Småförbättringar" som oftast ses ...Tar bort irriterad mage, minskar allergibesvär, färre infektioner, bättre tandhälsa , akne förvsinner och i många fall även inflamatorisk smärta i leder.

Och lagstiftare/myndigheter/sjukvård står fortfarande med händerna för både öron och ögon och sjunger "la-la-la-la-la, ät mera kolhydrater, fett är farligt".

 

Kan någon förklara det för mig, för jag förstår inte alls.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Mats

Ja, det handlar om fördelningen fett kolhydrater. 4:1 innebär fyra gånger så mycket fett som kolhydrater och protein tillsammans.

https://www.charliefoundation.org/explore-ketogenic-diet/explore-2/classic-ketogenic

 

@np422

Jag kan ge dig den förklaring jag tror på, men tror du har svårt att acceptera den.

Att vi uppmuntras äta den kost vi är byggda för och mår bäst av är antikommersiellt. Vi blir mindre deprimerade och tröstar oss inte med konsumtion. Vi får färre sjukdomar som kräver behandling. Vi får färre hål i tänderna och bättre hud och behöver därmed mindre hudprodukter osv.

Link to comment
Share on other sites

@patrix jag tror att din förklaring är en stor del av sanningen, men prestige, hybris, psykopati och kretiner till politiker borde sannolikt också vara med i förklaringen.

@mats , jag har redan börjat ge jycken annan mat än vanligt torrfoder. Det blir en blandning av vingar och inkråm från kyckling, lite barf-box från gröna gårdar.

Bara barf-boxen var för mycket fett för jyckens mage skulle må riktigt bra av det ... Jag har också gått igenom ingredienserna på samtliga 30-talet hundfoderssorter som säljs på den lokala hundaffären och kom orijen hade lägst kolhydratsinnehåll och flest "bra" ingredienser. Jag blandar 30-40 % orijen torrfoder och resten färskmat.

 

Och själv så minskade jag lite till kolhydraterna och har beställt en keton-mätare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jätteintressant. Mina hundar får nästan inga kolhydrater alls. Inte ens i hundgodiset. De åt torrfoder för några år sedan och rottisen led av en otäck tarminflammation. Han stod med en tass i döden. Veterinärerna kunde inte hjälpa honom. Men vi människor gick över till lchf och då fick hundarna också göra det. På tre veckor var rottisen frisk! En oerhörd lättnad. De fick fortfarande torrfoder ibland som godis. När vi slutade med det så försvann öronsvampen också.

 

Väldigt spännande att tumörerna är så påverkansbara. Det verkar vara MCT oljan som hundarna inte gillar, blir det för mycket så slår det bakut. Min ena hund borstar tänderna med kokosolja, nu kan han få fortsätta med det med mitt goda samvete. Och han gillar det jättemycket, antagligen tillräckligt liten dos.

 

Kanske kan en ketogen kost vara preventiv, jag hoppas det.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...