Jump to content

Läkemedel köper bekämpningsmedel


Erik 2

Recommended Posts

Undrar hur Bayer tänker vad gäller risken att bli stämda för Monsantos gifter. Vi minns hur ABB köpte på sig massor med asbestproblem i USA en gång i tiden.

 

Antagligen tänker de bara "pengar och full kontroll". Går fulhandelsavtalet CETA (inom TTIP) igenom så blir det som Bayer tänker sig. Då spelar det ingen roll om Monsantos gifter drar på sig stämningar. Bayer/Monsanto får ju då rätt att stämma kommuner, stater, nationer om det införs miljölagar eller andra bestämmelser som försämrar företagets vinster. Det kommer då att handla om miljardbelopp. Och tvisterna avgörs som Rolf Löfgren skrev i särskilda domstolar där storföretagens direktörer fäller domsluten.

 

Man kan få ångest för mindre. Måtte förnuftet segra över pengarna för en gångs skull.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En inte alltför vågad gissning med en sådan gigant inom livsmedelsproduktion på global nivå, torde vara att vi kommer få ett rekordeligt lobbyorgan för centralt styrt livsmedelsproduktion globalt sett. Detta kommer att förkläs med diverse köpt forskning över hur miljövänliga och HBTQ-certifierade bayers grödor, bekämpningsmedel och gödsel är, och endast användande av detta skall vara det tillåtna i länder. Detta kommer givetvis att klubbas igenom på bred front med början i EU-kommissionen, där sittande nationella beslutsorgan kommer få löften om finfina konsultuppdrag inom livsmedelsindustrin efter deras mandatperioder är avslutade. Detta kommer att drabba den inhemska matproduktionen hårt och det lilla som är kvar av det svenska bondesamhället kommer jämnas med backen. Storskalig livsmedelsproduktion där samma leverantör står för både grödor, gödsel och bekämpningsmedel. Man skulle kunna börja köpa läkemedelsaktier redan nu..! Med andra ord - Business as usual inom globala marknaden för livsnödvändiga produkter!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...