Jump to content

Magkatarr


mjonsson238
 Share

Recommended Posts

Det händer mig mycket sällan nu för tiden. Senast när jag hade ätit flygmat :-P Börjar jag känna något, dricker jag en kopp kamomillte. Har det gått för långt tar jag Omeprazol. Det är det enda som hjälper för mig när eländet sparkat igång ordentligt. 

Link to comment
Share on other sites

Händer mycket sällan här med, men denna gången, så vete fanken vad som hände, mår riktigt pyton, men det där med kamomillte kanske jag ska prova, har aldrig testat förr. Tack för hjälpen.

 

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

Hoppas det funkar för dig!

Link to comment
Share on other sites

För lite magsyra har samma symptom som för mycket! Detta verkar dock inte (svenska) läkare veta utan skriver ut syrablockerande till folk som klagar på magkatarrkänningar. För mig har det fått permanenta följder att min magsyraproduktion numera är starkt strypt/obefintlig, och jag har med åren fått svårt att ta upp vitaminer/mineraler för att jag inte bryter ner maten ordentligt.

 

Testa att köpa och tillsätta HCl istället. Det har gjort UNDER för mig. Har läst att 90-95% av alla som klagar på magkatarrsymptom borde tillsätta syra istället för att eliminera, och jag förstår det precis.

 

Testa att köpa en burk och se hur det funkar för dig.

 

http://se.iherb.com/Now-Foods-Betaine-HCL-648-mg-120-Capsules/398 (läs folks reviews - "uppenbarelseupplevelser" för de flesta)

http://se.iherb.com/Thorne-Research-Betaine-HCL-Pepsin-450-Veggie-Caps/59222

Link to comment
Share on other sites

Man kan testa sin egen syraproduktion genom att blanda bikarbonat i vatten och dricka det direkt på morgonen, recept står t.ex. här.

 

Ett annat enkelt hemmatest är att se om man kissar rött efter att man ätit rödbetor. Gör man det, ja då har man inte brutit ned färgämnet ordentligt och det är ofta ett tecken på för lite magsyra - och med andra ord ett kvitto på att man inte bryter ner maten ordentligt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...