bobmoff Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Kan nån förklara hur Dr. Nun S. Amen Ra kan leva hälsosamt på bl. bönor, bröd mm Intressant! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Nu har jag inte kollat videon, men jag gissar att det funkar för honom för att: - det funkar med hans gener och epigenetiska status (vilket kan ha inverkan på t ex tarmfloran), - det funkar med hans livsstil (fysisk aktivitet, stressnivå, etc), - han äter bra sorter och kvaliteter, och preparerar maten på rätt sätt, - han får tillräckligt mycket sol året om, - han fortfarande är ung, - han har vanor som stödjer bra matsmältning och tillräcklig magsyra t ex dricker inte en massa under eller direkt efter måltid, - han tar det lugnt efter maten och låter ev paltkoma passera, - han sköljer munnen med t ex vatten och/eller kokosolja varje gång han ätit för att skona tänderna, - han låter (och kan låta) det gå lång tid mellan måltiderna, - etc etc Listan av spekulationer kan göras mycket längre. Trevligt om det funkar för honom och är lokalproducerat på verkligt hållbart sätt, och fortsätter funka genom hela livet, utan industriframställda tillskott. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Nu har jag kollat videon och ser flera likheter med LCHF! Lång tid mellan måltiderna. Förmodligen hyfsad ketosnivå under större delen av dygnet. Inte massor av kalorier. Låg mängd snabba näringsfattiga kolhydrater. Näringstät mat. Och så ser jag olikheter i form av att han tar multitillskott inkl aminoisolat (!) medan LCHFare typiskt klarar sig utan. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Det finns icke köttätande folkgrupper i Indien och Afrika som kan syntetisera eget omega 3 från växter. De flesta andra människor i världen kan inte göra detta. Kanske gäller det B12 också. http://www.news.cornell.edu/stories/2016/03/eating-green-could-be-your-genes 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobmoff Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 Det finns icke köttätande folkgrupper i Indien och Afrika som kan syntetisera eget omega 3 från växter. De flesta andra människor i världen kan inte göra detta. Kanske gäller det B12 också. Koolt! Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andush Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Hur vi bildar fettvävnad, och vilka funktioner den har skiljer sig runtom på jorden och är beroende av de miljöer vi är evolverade i. Ju närmre ekvatorn en befolkning levt, desto mer "kolhydrattoleranta" är de. Denna kille verka ha delar av genpoolen närmare ekvatorn och har därför förfäder som i tusentals år levt på betydligt större andel naturliga kolisar spritt över hela året jämfört med t.ex. en inuit, som endast har en mycket begränsad tillgång. Just inuiter verkar tillhöra de allra mest kolhydratkänsliga, och lägger på sig fettvävnad väldigt lätt. "Möjligheten" att enkelt kunna bygga fettdepåer är troligen en genetisk anpassning för folkslag som levt närmare nord/sydpolen för att i fettvävnad kunna lagra tillräckligt med D-vitamin att klara de dryga 11 månader per år då solen inte står tillräckligt högt för att UVB-strålningen skall kunna tränga genom atmosfären. I länder närmare ekvatorn är tillgången till D-vitamin via solljus betydligt mer kontinuerlig och därav är inte lika stora lager av underhudsfett nödvändigt där. Tidigare trodde man att de tjockare lagren underhudsfett hos inuiter skulle vara en genetisk anpassning främst för att klara kyla, men den förklaringen borde i så fall även gälla t.ex. bergsfolken i Nepal (sherpas) som levt i tusentalsår på höga höjder med liknande temperaturer, men som inte alls har samma fettdepåer som en inuit. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Det finns icke köttätande folkgrupper i Indien och Afrika som kan syntetisera eget omega 3 från växter. De flesta andra människor i världen kan inte göra detta. Kanske gäller det B12 också. http://www.news.cornell.edu/stories/2016/03/eating-green-could-be-your-genes Rätt tveksam förklaring.. för när dessa Indier flyttar till England och fortfarande äter traditionell mat.. antagligen ofta köpt i Indiska butiker i Indiska områdens så får de bristsjukdomar! Inte nog med det.. Indier i England får oftare diabetes än Engelsmän? Främst är det Jainiter och Braminer som äter vegetariskt.. av religiösa skäl! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.