Jump to content

Tillskott av Omega 3 under graviditet - Bra eller dåligt?


jrv

Recommended Posts

Har skrivit några inlägg om LCHF och graviditet då jag förhoppningsvis har en graviditet att se fram mot nu till hösten. Har verkligen fått massa bra respons från er som jag är supertacksam för. 

 

Önskar nu lite respons kring denna artikel: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/omega-3-tillskott-ger-okad-risk-for-allergi/

 

Jag har börjat ta Omega 3-tillskott (en variant rekommenderad för gravida, Pharbio Omega 3 Forte) då jag inte äter fisk regelbundet, kanske någon gång i månaden bara. Sammantaget har jag fått intrycket när jag läst runt att Omega 3 är viktigt för fostret och behovet större under graviditet.

 

Men så kom jag över denna artikel som menar att tillskott av Omega 3 under graviditeten ger ökad risk för allergi hos barnet.

Kostdoktorns sida om Omega 3 verkar det som att en del studier visar på motsatsen - "En genomgång av alla studier på området visar exempelvis att tillskott av omega 3 till mamman under graviditet verkar ge minskad tendens till allergiska besvär av olika slag, bland annat eksem, hos barnet."

 

Vad ska man tro på?

Link to comment
Share on other sites

Menna igen, tillskott är av ondo och riktig mat av godo.. det är lixom det första du skall tänka på, ens innan du ser glimten i ögonvrån från din partner!

 

Färsk fisk äter man minst två gånger i veckan.. varav minst en av dessa är fet fisk!

 

Alternativet är att äta gräsbetat kött samt ekologiska grönsaker 6 dar i veckan samt endast fet vildfångad fisk från Atlanten bara en dag!

 

Nämen du förstår kanske resonemanget.. när du väl blir mor så kommer du att tvinga dina barn och din partner att äta vildfångad färsk fisk två dar i veckan?

 

För jag har lixom svårt att se att du som mor kommer att ge dem tillskott av okändt ursprung?

 

Från det ena till det andra, innan vi förlorar oss i biokemin, varför inte börja på den nya barnhälsosamma delen direkt.. jo jag vet, blir ett himla jobb och så bör man helst ha docktorerat i näringslära för att handla mat!

 

Grejen är väl snarare att det finns att köpa hur mycket junkfood som helst i våra affärer.. troligen så räcker det att lära sig att manövrera runt alla röda prislappar och hälsopåståenden, för att undvika bristproblem?

 

Fostret behöver främst DHA för att bilda en fungerande hjärna.. i värsta fall tas dessa från modern!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...