Jump to content

Överkänslighet som triggas av LCHF?


Theres

Recommended Posts

Hej!

I tre månader har jag ätit enl LCHF. Jag mår psykiskt väldigt bra, har hur mycket energi som helst, sötsuget är som bortblåst och jag har gått ner i vikt. Så långt allt väl. Problemet är att jag har blivit överkänslig/allergisk. Störst reaktion får jag av råa grönsaker men även andra födoämnen utlöser reaktionen. Mina läppar svullnar, spricker och kliar. Runt omkring munnen rodnar huden och kliar. Det värsta av reaktionen sitter i ca en timme efter det att mina läppar kommit i kontakt med maten. Symtomen finns dock där hela tiden. Med alltid lite kliande, svullna läppar. Det underliga är att problemet blir värre ju färre kolhydrater jag äter. Jag har testat både att öka intaget av kolhydrater och sedan att sänka. Mönstret är hur tydligt som helst. Men hur kan uteblivet intag av socker och stärkelse utlösa allergi/överkänslighet? Jag har hypothyreos och står på 125 microgram Levaxin. Är det Levaxinet som är i behov av sänkning/ökning?

Jag tar tacksamt emot erfarenheter, kunskap och råd.

Hälsningar Theres :)

Link to comment
Share on other sites

Kan det inte även ha med årstiden att göra?

Det är ju både kallt och torrt just nu

Läpparna får små sprickor som gör ont när de kommer i kontakt med mat med syror lite hårda ytor etc??

Visst är huden mycket känsligare på vintern när det är kallt och torrt men dessa problem är direkt kopplade till minskat intag av kolhydrater. För ett par dagar sedan med någon veckas striktare LCHF blev problemen åter värre. Jag ökade då kolhydratintaget genom att till frukost lägga till ett par smörgåsar/dag. Idag är problemen mycket mildare. Mina tankar har vandrat mellan vitaminbrist till; att jag inte äter tillräckligt med energirik mat till; den sköldkörtelhormonrubbning jag har. Jag ska till vårdcentralen på tisdag och ta sköldkörtelprover. Jag mår så väldigt bra på LCHF i övrigt så det vore så skönt att få en förklaring på varför för att kunna göra något åt problemen.

Link to comment
Share on other sites

Hej Theres

 

Om jag var du skulle jag ställa dina frågor direkt till Doc Andreas - det kan ju ha med Levaxin att göra eller ngt annat.

Du kan också gå in på doktor Annika Dahlqvists blogg. Kanske du då hinner få något svar från någon av doktorerna innan du ska på återbesök i morgon. Kanske inte helt lätt att svara på i alla fall utan att känna dig, men de kan ju stött på problemet tidigare. Jag tror dock att du behöver hjälp av en doktor för att reda ut detta...

Lycka till

Hälsn Eva

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...