annakarin Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 I våras åt jag jordnötter och upptäckte att jag reagerade på det med hackhosta kli i halsen o lite svullna läppar - ridå ner! Jag älskar nötter och har använt mandelmjöl mm i pannkakor o så men då tappade jag allt och gick tillbaka till "normalkost" och nu sitter jag här 10 kg senare med ångest - vad göra? Ska man våga testa mandelmjöl ? det är de enda jag behöver jag kan nog klara mig utan nötter för att jag är rädd för reaktionen. jag är heller inte förtjust i råa grönsaker eller broccoli allt annat går ner . lite tips och råd hur jag ska komma igång igen önskas. jag jobbar dessutom natt och det är lite problem 10 timmar vaken natt kräver något att äta som inte är för krångligt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Jordnöten är en legym (som ärtor och bönor) medan mandeln är en frukt, och de har utvecklats i olika riktningar i drygt 100 miljoner år. Därför tror jag knappast mandel skulle orsaka samma reaktion som jordnötter. Jag är dock långtifrån säker - de kan ju ha utvecklat något ämne innan de skiljdes åt som biologiska arter. Enda sättet är nog att testa. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Behöver du mandelmjöl för att baka? Jag använder hellre kokosmjöl om jag nångång bakar. Jag tycker mandelmjölet är för sött och smakar kaka. Syrran är nötallergiker, men hon kan äta mindre mängder av TILLAGADE mandlar 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Du behöver inte använda mandelmjöl när du bakar om du inte vill. Mandelmjölet kan bytas mot någon annan mjölsort. Här finns en omvandlingstabell http://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ Det finns även en del recept på bröd som inte är baserade på mandelmjöl. Pones är t ex baserade på pofiber. Om du googlar så hittar du ett par olika recept på pones. Pannkakor kan göras på fiberhusk om man vill.När det gäller grönsaker välj dem som du gillar att äta och kan med. Utgå från en bas med protein och ät så mycket fett du behöver för att bli mätt. Fettet kan bestå av t ex kokosfett, smör, majonnäs, köpt rapsoljebaserad sås typ Lohmanders bea, kokosgrädde / kokosmjölk eller olivolja. Är du bekväm med att äta mejerier så finns det även fett i yoghurt, grädde, creme fraiche och ost. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Behöver du mandelmjöl för att baka? Jag använder hellre kokosmjöl om jag nångång bakar. Jag tycker mandelmjölet är för sött och smakar kaka. Syrran är nötallergiker, men hon kan äta mindre mängder av TILLAGADE mandlar jag bakar aldrig men jag brukar göra pannkakor o våfflor någon gång - gillar inte kokosmjöl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Du behöver inte använda mandelmjöl när du bakar om du inte vill. Mandelmjölet kan bytas mot någon annan mjölsort. Här finns en omvandlingstabell http://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ Det finns även en del recept på bröd som inte är baserade på mandelmjöl. Pones är t ex baserade på pofiber. Om du googlar så hittar du ett par olika recept på pones. Pannkakor kan göras på fiberhusk om man vill. När det gäller grönsaker välj dem som du gillar att äta och kan med. Utgå från en bas med protein och ät så mycket fett du behöver för att bli mätt. Fettet kan bestå av t ex kokosfett, smör, majonnäs, köpt rapsoljebaserad sås typ Lohmanders bea, kokosgrädde / kokosmjölk eller olivolja. Är du bekväm med att äta mejerier så finns det även fett i yoghurt, grädde, creme fraiche och ost. tack . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Du behöver inte använda mandelmjöl när du bakar om du inte vill. Mandelmjölet kan bytas mot någon annan mjölsort. Här finns en omvandlingstabell http://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ Det finns även en del recept på bröd som inte är baserade på mandelmjöl. Pones är t ex baserade på pofiber. Om du googlar så hittar du ett par olika recept på pones. Pannkakor kan göras på fiberhusk om man vill. När det gäller grönsaker välj dem som du gillar att äta och kan med. Utgå från en bas med protein och ät så mycket fett du behöver för att bli mätt. Fettet kan bestå av t ex kokosfett, smör, majonnäs, köpt rapsoljebaserad sås typ Lohmanders bea, kokosgrädde / kokosmjölk eller olivolja. Är du bekväm med att äta mejerier så finns det även fett i yoghurt, grädde, creme fraiche och ost. Tack för svar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Du behöver inte använda mandelmjöl när du bakar om du inte vill. Mandelmjölet kan bytas mot någon annan mjölsort. Här finns en omvandlingstabell http://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ Det finns även en del recept på bröd som inte är baserade på mandelmjöl. Pones är t ex baserade på pofiber. Om du googlar så hittar du ett par olika recept på pones. Pannkakor kan göras på fiberhusk om man vill. När det gäller grönsaker välj dem som du gillar att äta och kan med. Utgå från en bas med protein och ät så mycket fett du behöver för att bli mätt. Fettet kan bestå av t ex kokosfett, smör, majonnäs, köpt rapsoljebaserad sås typ Lohmanders bea, kokosgrädde / kokosmjölk eller olivolja. Är du bekväm med att äta mejerier så finns det även fett i yoghurt, grädde, creme fraiche och ost. Tack. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 jag bakar aldrig men jag brukar göra pannkakor o våfflor någon gång - gillar inte kokosmjöl. 56kilo.se har ett recept på LCHF-pannkakor utan mjöl. Kanske något att testa. Se http://56kilo.se/lchf-pannkakor/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Mina pannkakor gör jag på ägg, grädde och fiberhusk (jättegoda men lite omelettiga). Mina barn får med lite bovete för att konsistensen ska vara mer som vanliga pannkakor. Jag har börjat botanisera bland recepten på Under Vårt Tak och Cecilia Folkessons sidor; båda har bra bakrecept. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 56kilo.se har ett recept på LCHF-pannkakor utan mjöl. Kanske något att testa. Se http://56kilo.se/lchf-pannkakor/ Tack 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakarin Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 Mina pannkakor gör jag på ägg, grädde och fiberhusk (jättegoda men lite omelettiga). Mina barn får med lite bovete för att konsistensen ska vara mer som vanliga pannkakor. Jag har börjat botanisera bland recepten på Under Vårt Tak och Cecilia Folkessons sidor; båda har bra bakrecept. Tack för tips . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.