-Lenny-

Hirs, durra och havre?

Recommended Posts

Hej hopp :)

 

 

 

 

Har en kompis som frågade mig om dessa tre, då det brukas bakas med dessa ingredienser - hirs, durra och havre, vilka/vilken som är mest nyttig/minst onyttig. Hade tyvärr inget bra svar (ja hellre havre än vete - men det var ju inte något svar på hennes fråga), så hoppas nu på er andra. Kompisen äter utifrån min bedömning överlag hälsosamt och gillar att baka (tyvärr inte alls min grej, men att smaska i sig gottigheter är jag med på ;) ). Havren används mer som utfyllnad så frågans fokus hamnar mer på durra och hirs.

 

Några tankar/svar på detta? Och om finnes så gärna länkar som kan förklara mer ingående.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kolhydratmässigt är det lika med vetemjöl. Alltså går det inte ihop med LCHF. 

 

De som använder durra, hirs, havre, gör det för att slippa glutenmjöl. 

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

teff innehåller ännu lite mindre kolisar än hirs... om man nu ska välja utifrån det. 63 g.

hirs 68 g

durra 75 g

vete 72 g

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.