Jump to content

Italiensk meny


IML
 Share

Recommended Posts

Planerar att bjuda hem några vänner på middag med Italienskt tema, undrar om någon här på forumet har tips & ideer på recept som kan passa? Den andra familjen äter inte LCHF, och tänker nog pasta, pizza etc... Menyn ska passa även barnen som är 6, 8, 10 & 12 år gamla. 

 

Förrätten behöver ju inte vara så komplicerad. Tänker mig tex en Insalata Caprese (mozzarella, tomat & basilika), och / eller goda charkuterier (parmaskinka, salami etc), oliver, mm. Eventuellt med bröd till för dem som vill ha det.

 

Men huvudrätten... Det enda jag kommer på som inte är pasta eller pizza är Osso Buco. Men vad för tillbehör om man inte vill servera ris eller pasta? Fler förslag? Jag vill inte bjuda på LCHF alternativ till pizza eller pasta utan hellre något som är naturligt lågt i kolhydrater. 

 

Och efterrätt? Panna Cotta skulle ju kunna funka. Tiramisu är väl svårt att göra LCHF-vänligt. Glass kanske, har en glassmaskin. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du kan väl laga vilken italiensk kötträtt som helst (saltimbocca t.ex.) och servera med grönsakstillbehör.

 

Så fungerar väl en huvudrätt i Italien om jag inte minns fel.

 

Jag röstar på panna cotta till efterrätt, en personlig favorit. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Antipasto har du ju klart för dig. Sen kan du köra en pastarätt som primo piatto och ta zucchini själv istället för pasta eller köpta tråknudlar. Sen kommer secondo piatto och det är då som det roliga börjar! Så se till att pastan är snålt tilltagen. Inte för inte är Italien ett bra land för grönsaker så du kan ju göra flera contorno men köra bara en kötträtt.

 

Jag har Paolo Robertos Stora Italienska Kokbok och jag älskar den.

Link to comment
Share on other sites

Tack för alla tips!

Saltimbocca är ju grymt gott, men det har jag bara ätit på restaurang aldrig lagat själv. Men det kanske inte är så svårt?

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

 

Jag är verkligen ingen stjärnkock, men jag har lagat det och det blev bra. Ett bra recept löser det mesta tycker jag. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kålrotspommes eller vaxbönor bör kunna fungera som tillbehör även för kolhydratsätare, om du tycker det är tillräckligt italienskt. 

Dela kålroten i pommes fritesstora bitar. Förkoka i saltat vatten ca 20 min. Ugnstek ca 20 min vid 200-225 grader innan servering. Även vaxbönor kan stekas i ugn. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Ugnsstek ca 20 min vid 200-225 grader. Smaka av med lite salt, om de behövs. Både förkokt kålrot och vaxbönor kan friteras, men det kanske är bökigt när man har gäster. 

 

Marinerade grönsaker är ett gott tillbehör, inspirerat av medelhavskost. De är lätta att göra och kan förberedas.  http://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/marinerade-gronsaker-gott-och-enkelt-att-variera/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...