TobiasO Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Har sett ganska avancerade recept på chokladmousse. Varför krångla till det? Så här gör jag. 2 matskedar kakao 2 matskedar canderel eller annat sötningsmedel 5 dl grädde Blanda ihop kakao och sötningsmedel i ett glas. Vispa grädden tills den fluffat upp lite. Häll över hälften av grädden i en ny bunke. Vispa färdigt den första bunken. Häll i kakao och canderel-blandningen i den andra bunken och vispa tills moussen tjocknar. Servera moussen med den vispade grädden i serveringsskålar. Lagom till två personer tycker jag. Ganska mättande. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Coops ekologiska vispgrädde hade ett enkelt mousserecept: Koka upp 3dl vispgrädde och lägg i 100g finhackad choklad. Låt smälta och ställ sedan kallt. När smeten kallnat, vispa till önskad konsistens (gick fort). Jag använde 85%:ig choklad och serverade med hackad mandel. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.