Jump to content

Intermittent fasting


Tomasni

Recommended Posts

Jag är född 1954 och gift, bor tillsammans med frugan och sladdsonen (1994)

Min diagnos är progressiv multipel skleros, men jag klarar mig än så länge utan rullstol

 

Jag försöker gå själv på gymmet (SATS) men det blir för sällan, tacksam för tips för hur jag "får iväg mig själv"

Skriv gärna korta texter så jag läser och "gör"

 

Link to comment
Share on other sites

Det är sant; Många rökare fortsätter trots risken för KOL mm...  :(  Du kanske kan fundera över annat i livet där du är motiverad och fundera över varför du är det då? Kan det bli roligare med hjälpmedel/elektroniska prylar som pulsklocka eller liknande? Kan du träna ihop med nån och fira passen på fredagen med en öl i bastun? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tack för alla tips

 

Att umgås med barn /barnbarn hjälper mig men jag vill också gymma MERA

Att inte äta/dricka fel (socker)  känns viktigt, dock inte STRIKT LCHF utan bara begränsat med bröd/pasta/potatis mm

Riktig mat typ Lax mm plus kosttillskott typ Magnesium, Omega 3 mm. Skriva protokoll på hur jag mår och vad jag äter/inte äter

Jag har läst Terry Wahls men hon är för pedantisk tycker jag

Link to comment
Share on other sites

Autoimmun kokbok av Karl Hulten är ju väldigt lätt att använda och pedagogisk. Den är ju inte svår att följa alls under förutsättning att man VILL göra en kostförändring förstås... dottern har lite svårt med motivationen mest för att hon är så nere så att bara andas känns oöverstigligt av och till.

 

Skulle det vara lättare om du hade lite prylar hemma? Inget helt gym men man kan komma rätt långt med lite hantlar och sånt och då blir det inte så stor apparat att ta några varv före frukost och schemalägga gymtiden till en gång per vecka eller så. Jag tror stenhårt på att schemalägga. Ska man vänta tills det passar eller när man har lust inträffar det aldrig

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dotterns man är också jättekinkig när det gäller mat. Det är därför jag tagit en långhelg för att laga matlådor så hon själv kan äta bra mat utan att behöva laga dubbelt när livet är så skrynkligt så allt är jobbigt.

Vi gjorde pulked porc beef och chicken i mängder så det är bara att fräsa grönsaker i kokosolja till. I Belgien där hon bor finns inte vanlig köttfärs att köpa. Den är färdigblandad med ströbröd!

Link to comment
Share on other sites

Bästa träningen är den som blir av. Alltid. Eftersom jag inte känner dig Tomasni så är det svårt att veta vad som motiverar dig, bara du kan veta vilken din valuta är. Om rullstolen inte är ett tillräckligt hot, hitta en tillräckligt bra belöning!

 

MS är som många har skrivit en autoimmun sjukdom. Den går att påverka med hjälp av kost och träning, men det förutsätter att du är villig att göra det som krävs. Terry Wahls är pedantisk för att det krävdes för hennes tillfrisknande. Om din partner inte är med på båten så kan du antingen låta hennes val bli din försämrade hälsa, eller så gör du dina val och låter henne leva med hennes. Kanske hänger hon då med på dina val, och om inte så tar du i alla fall ansvaret för ditt egna tillfrisknande. Jag medger att det är enkelt att säga och svårare att genomföra, men det går. Ska du vänta till att du får världen med dig lär du få vänta... 

 

Jag är sockerberoende och har själv fått gå min egna väg vad det gäller maten i mångt och mycket. Jag får också skärma av att andra i familjen äter triggers och att det finns i huset. Så sakteliga minskar även de på det onödiga men de får bestämma själva takt och omfattning. Vi lagar mat från grunden och om något tillsätts maten som jag inte vill ha plockar jag undan en portion till mig innan det läggs till. Likadant med tillbehör, jag tar de jag vill ha och övriga tar sina. Det ÄR krävande och i perioder superjobbigt men det är värt det. För mig skulle ett totalt återfall i beroende ge så jobbiga följder att jag inte ens vill ta in den den möjligheten.

 

Hoppas att du tar detta på rätt sätt, jag skriver det med det jag uppfattar som ditt bästa för ögonen. Men jag känner dig inte och vet inte hur ditt liv ser ut, förutom det lilla du har skrivit. Så det finns ju möjlighet att jag missuppfattat det du skrivit. 

 

Hur som helst hoppas jag att du lyckas i din ambition! Du har fått många bra tips från övriga om träning och autoimmunt protokoll.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...