Jump to content

Andra länder


BritHa

Recommended Posts

Jag läser ofta och gärna om vårt ämne i sajter från andra länder. 

Vill gärna visa på denna länk:  (obs jag vill ej göra reklam nu, snarare tvärtom) - http://www.theictm.org/big-diabetes-lie/  

Här finns en röst som pratar och pratar och pratar om hur han kan utlova komplett bot av främst diabetes 2 - det är geschäft - och man uppmanas till slut (efter att ha lyssnat nästan en timme på hans övertalningsharanger som dock aldrig ger någon insikt i vad det handlar om... ) att köpa hans/deras bok. I boken skall man lära sig hur man botar sin diabetes 2 och blir nästan botad i "vanlig" diabetes. - Men - är det inte exakt dessa råd som man får här på kostdoktorn?  Någon som vet? Det låter så, tycker jag. Och - kommer inte alla dessa upptäckter från det som kom fram under 90-talet här i Sverige? Och som Socialstyrelsen till slut var tvungna att erkänna sanningshalten av?  - Alltså, frågar jag mig - är det nu så att personer i andra länder utnyttjar dessa upptäckter för att tjäna stora pengar - vilket är särskilt lätt när språket är engelska? (Svenska är knappast ett språk man kan sälja mycket på.) - 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu har ju Sverige inte uppfunnit lågkolhydratkosten. Redan W. Banting pläderade för den på 1800-talet åt diabetiker. Sen kom bl.a.på 1970-talet Atkins. Nu finns det många efterföljare runtom i världen som upptäckt fördelen med lågkolhydratkost. Alltid finns det personer som försöker sko sej på information, som man kan få gratis.

Link to comment
Share on other sites

Jo - det där är ju OCKSÅ sant. Och igår kom Mosley i TV-programmet Skavlan och lanserade en ny bok - om - ja, egentligen allt det här ännu en gång! 

Den boken kan han säkert också tjäna mycket pengar på. Förra storsäljaren var ju boken om 5:2-fastan och -dieten. Och den har ju faktiskt många också tagit efter - den rekommenderas även av "vår Kostdoktor" här. 

Nej - jag menade faktiskt heller inte att Sverige har uppfunnit lågkolhydratkosten. Men jag har nog trott - rätta mig om jag har fel - att det var i Sverige som det uppfanns, helt nyligen, att lågkolhydratkost PLUS högt fettintag (endast i kombination!) ger alla de fördelar som de flesta letar efter beträffande vikten - men som en biverkan kanske t o m minskning av en del sjukdomar (välfärdssjukdomar). Och det ofarliga och t o m positiva i denna kombination av LCHF blev t o m erkänt av vår stränga och snåla och strikta Socialstyrelse! Och det kändes nog inte roligt för dom att vara tvungna att göra det erkännandet. Pinsamt, minst dagt. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...