Jump to content

Fetma=hjärtinfarkt=falskt


AnnikaB

Recommended Posts

Som vanligt får man nog ta artikeln med en nypa salt eftersom media alltid rapporterar sånt här mkt ytligt och ofta med faktafel.

Om man tänker efter lite så blir tex detta påstående ganska dumt: "Däremot finns det fortfarande många andra sjukdomar i fetmans spår. Tvillingarna i Peter Nordströms studie ökade risken för att utveckla diabetes typ 2 ju mer de gick upp i vikt"  Men vänta nu, har man inte ökad risk för hjärt/kärlsjukdommar med diabetes 2?

 

Och sen att använda BMI idag för att bestämma om någon är överviktig är väl ganska dumt. Det säger iinte så mkt om fettprocent och muskelmassa eller ens bukmåttet/fettet.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Om det inte var så hemskt skulle det nästan vara komiskt. – Våra resultat talar för att den som lider av fetma och som anstränger sig för att gå ner i vikt inte minskar  risken för att dö i de här sjukdomarna, eller att dö i förtid.  Det här är kontroversiellt och jag blev otroligt förvånad av resultaten. Jag är inte ett dugg förvånad. Dessa feta har med all sannolikhet fått samma kostråd som övriga och kalorier in/ut nerkörda i halsen, med sämsta möjliga resultat till följd.

 

När man inte skiljer på de olika bränslena till bilen utan jämställer all energi som lika bra och fortsätter tanka en dieselbil med bensin... Då är det lite olyckligt att man som bilmekaniker blir förvånad över resultaten.

 

Jag är inte ett dugg förvånad över de resultat som rapporterades. Ingen som har tagit till sig den kunskap som finns här på kostdoktorns blogg i form av artiklar och föredrag kan vara det. Som Jason Fung uttrycker det på något ställe The proof is in the pudding!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...