EVS 1 352 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Ja, så skrev han i september 2013... Undrar om någonting alls blivit bättre sedan dess? 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 21 090 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Ja, så skrev han i september 2013... Undrar om någonting alls blivit bättre sedan dess? Troligen inte eftersom samma "nyhet" publicerades igen härom dagen... 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kickilotta 3 373 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Jag gör så lite som möjligt. Står och stampar på en platå sedan några månader. Börjat med periodisk fasta 16:8 varvat med 24h fasta (Pfft... bara gjort två dagar än). Men stress och ångest bråkar med mig så, så länge jag inte ökar i vikt får jag se det som en seger just nu. Kommer du ihåg att ta ordentligt med D3-vitamin nu när det är så mörkt? Minst 2000IE om dagen, helst ännu mer 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kickilotta 3 373 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Mer om det viktiga D-vitaminet, - när man tar tillskott välj D3. Hoppas det går bra fastän det är på engelska. Vitamin D is made out of cholesterol in the body! Vitamin D is made out of cholesterol in our skin under the sunlight. Our recent misguided fear of sun and avoidance of cholesterol have created an epidemic of vitamin D deficiency in the Western world leading to cancer, diabetes, heart disease, mental illness, autoimmune illness, obesity, bone and muscle disease, high blood pressure, chronic pain, poor immunity and susceptibility to infections. As many people are unable to produce enough of their own cholesterol, eating cholesterol-rich foods is essential for them to produce vitamin D. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kickilotta 3 373 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Citatet ovan kommer från denna webbsida: http://www.faim.org/do-fats-and-cholesterol-really-cause-heart-disease-or-have-we-got-it-wrong Från Dr N. Campbell-McBride Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst jala Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Citatet översatt. Vitamin D är gjord av kolesterol i huden under solljus. Vår senaste missriktad rädsla för sol och undvikande av kolesterol har skapat en epidemi av D-vitaminbrist i västvärlden som leder till cancer, diabetes, hjärtsjukdomar, psykisk sjukdom, autoimmun sjukdom, fetma, ben och muskler och kärlsjukdomar, högt blodtryck, kronisk smärta , dålig immunitet och mottaglighet för infektioner.Eftersom många människor inte kan producera tillräckligt av sin egen kolesterol, äter kolesterolrika livsmedel är viktigt för dem att producera vitamin D. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Jag gillar inte riktigt Ann Fernholms senaste artiklar om D-vitamin. Hon ifrågasätter var gränsen går för brist. Herregud... hade inte jag läst kostdoktorns för 4 år sedan hade jag öht inte tagit mej ur sängen idag oavsett alla ljusterapilampor som jag hängde över förut (som jag inte ens behöver idag) 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst jala Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Citatet ovan kommer från denna webbsida: http://www.faim.org/do-fats-and-cholesterol-really-cause-heart-disease-or-have-we-got-it-wrong Från Dr N. Campbell-McBride Tack för länken. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst jala Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 stoscha. " Jag gillar inte riktigt Ann Fernholms senaste artiklar om D-vitamin. Hon ifrågasätter var gränsen går för brist " Jag måste hålla med dig, blev väldigt förvirrad och undrade om hon förstod vilka signaler hon sänder ut. Var för en tid sedan och lyssnade på ett föredrag som hon höll i och jag var glad att jag hade lite kunskap i bagaget. Flera uttalande som fick mig att bli undrande. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kickilotta 3 373 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Citatet översatt. Vitamin D är gjord av kolesterol i huden under solljus. Vår senaste missriktad rädsla för sol och undvikande av kolesterol har skapat en epidemi av D-vitaminbrist i västvärlden som leder till cancer, diabetes, hjärtsjukdomar, psykisk sjukdom, autoimmun sjukdom, fetma, ben och muskler och kärlsjukdomar, högt blodtryck, kronisk smärta , dålig immunitet och mottaglighet för infektioner.Eftersom många människor inte kan producera tillräckligt av sin egen kolesterol, äter kolesterolrika livsmedel är viktigt för dem att producera vitamin D. Tack Jala! Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jäderås 1 096 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Jag gillar inte riktigt Ann Fernholms senaste artiklar om D-vitamin. Hon ifrågasätter var gränsen går för brist. Herregud... hade inte jag läst kostdoktorns för 4 år sedan hade jag öht inte tagit mej ur sängen idag oavsett alla ljusterapilampor som jag hängde över förut (som jag inte ens behöver idag) jag tolkar helheten i hennes inlägg lite tvärt om, att man faktiskt kanske bör mäta sina värden innan man proppar i sig tillskott. Känns skönt med en kritisk blick som vänder och vrider på sånt som vi tar för sanningar. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jäderås 1 096 Postad 27 November, 2016 Share Postad 27 November, 2016 Absolut! Och för att inte tala om barn i "skolåldern" Den fasansfulla skolmaten och åldringsvård-maten i Sverige är mest för syns skull och bukfylla men kanappt näring . Ser skolmaten varje dag i mitt jobb. Helt rätt att det finns stora mängder stärkelse/bukfylla på längden och tvären för att dryga ut kostnaderna. Dock så på alla skolor jag sätt så finns det alltid en ganska okey salladsbuffé. Men det tråkiga är att merparten av alla som tar mat hoppar över den. Lassar på massa pasta/potatis/ris och sen protein-delen, det gröna lyser med sin frånvaro på de flestas tallrikar. Jag menar det att det faktiskt går att äta någorlunda bra i skolan om man har vilja och kunskap (och olivolja med sig) 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Angelico 3 235 Postad 28 November, 2016 Share Postad 28 November, 2016 Ser skolmaten varje dag i mitt jobb. Helt rätt att det finns stora mängder stärkelse/bukfylla på längden och tvären för att dryga ut kostnaderna. Dock så på alla skolor jag sätt så finns det alltid en ganska okey salladsbuffé. Men det tråkiga är att merparten av alla som tar mat hoppar över den. Lassar på massa pasta/potatis/ris och sen protein-delen, det gröna lyser med sin frånvaro på de flestas tallrikar. Jag menar det att det faktiskt går att äta någorlunda bra i skolan om man har vilja och kunskap (och olivolja med sig) Tyvärr är även proteinet ett problem som många skriver här, eftersom det ofta är i form av inblandade kolhydrtatsrika röror med lite fisk/kött i. Rent kött/fisk är ovanligt troligen pga kostnad. Men med vilja kommer man nästan hela vägen trots detta. FFör man skulle kunna äta stor frukost hemma och bara ta sallad till lunch. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Skymning 1 563 Postad 28 November, 2016 Share Postad 28 November, 2016 Tack för tipset om D-vitaminer. Har glömt dem, men min platå började i somras och då led jag nog ingen brist i varje fall. Tror det beror på stress i anknytning till att min hund fick cancer. Jag har haft svårt att avgöra om jag är hungrig eller inte. Ett ägg känns alltid bra... På två veckor nu sedan vi blev tvugna att avliva henne är jag inte på en platå längre, utan har gått upp fyra kilo, utan att äta några extra kolhydrater, bara extra mat av allt... Det känns lite bättre nu så jag hoppas det ska vända igen. Behöver inte den extra vikten när viktminskning är mitt mål. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kickilotta 3 373 Postad 28 November, 2016 Share Postad 28 November, 2016 Tack för tipset om D-vitaminer. Har glömt dem, men min platå började i somras och då led jag nog ingen brist i varje fall. Tror det beror på stress i anknytning till att min hund fick cancer. Jag har haft svårt att avgöra om jag är hungrig eller inte. Ett ägg känns alltid bra... På två veckor nu sedan vi blev tvugna att avliva henne är jag inte på en platå längre, utan har gått upp fyra kilo, utan att äta några extra kolhydrater, bara extra mat av allt... Det känns lite bättre nu så jag hoppas det ska vända igen. Behöver inte den extra vikten när viktminskning är mitt mål. Vi har alla våra svackor, det inträffar jobbiga saker emellanåt. Men jag tycker iallafall att du låter hoppfull. - Jag brukar tänka att jag ska försöka göra något som jag tycker är roligt och som som jag trivs med när jag är låg, man får "tala snällt" till sig själv så gott det går. - och försöka låta bli att trösta sig med kolhydrater - man får ta till andra "nöjen" - inte enkelt Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Skymning 1 563 Postad 28 November, 2016 Share Postad 28 November, 2016 Vi har alla våra svackor, det inträffar jobbiga saker emellanåt. Men jag tycker iallafall att du låter hoppfull. - Jag brukar tänka att jag ska försöka göra något som jag tycker är roligt och som som jag trivs med när jag är låg, man får "tala snällt" till sig själv så gott det går. - och försöka låta bli att trösta sig med kolhydrater - man får ta till andra "nöjen" - inte enkelt Ja, det har nog varit det bästa med att äta LCHF. Mitt behov att just tröstäta kolhydrater nu när det varit jobbigt har varit noll och inget. Jag äter bara mer mat och oftare. Så det kommer ju inte vara något större problem när allt kommer till sin rätt igen. Förhoppningsvis kommer det av sig själv, att jag äter mindre helt enkelt. Hmm... Insåg just att jag inte ätit idag. Kanske jag redan är på rätt väg? 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jäderås 1 096 Postad 29 November, 2016 Share Postad 29 November, 2016 Tyvärr är även proteinet ett problem som många skriver här, eftersom det ofta är i form av inblandade kolhydrtatsrika röror med lite fisk/kött i. Rent kött/fisk är ovanligt troligen pga kostnad. Men med vilja kommer man nästan hela vägen trots detta. FFör man skulle kunna äta stor frukost hemma och bara ta sallad till lunch. så är det ju helt klart! Lite fisk med mkt panering, köttbullar med massa stärkelse, kycklinggrytor klibbiga av mjöl.... 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Vittvrak 593 Postad 24 November, 2018 Share Postad 24 November, 2018 Öh trodde jag var blockad efter lite elakheter i silvertråden men det funkar ju från datorn, skumt. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Vittvrak 593 Postad 24 November, 2018 Share Postad 24 November, 2018 Jaha nu funkar det igen ? Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Vittvrak 593 Postad 24 November, 2018 Share Postad 24 November, 2018 Då kör vi Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter B 11 596 Postad 24 November, 2018 Share Postad 24 November, 2018 Hallå! ;-) 1 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Vittvrak 593 Postad 24 November, 2018 Share Postad 24 November, 2018 Tur det finns nicnames... 1 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 21 090 Postad 25 November, 2018 Share Postad 25 November, 2018 När forumet tappar certifikatet och datorn inte vill öppna sidan så blir det ju lite stiltje igen... Men det gick ju också över! 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Zepp 18 689 Postad 25 November, 2018 Share Postad 25 November, 2018 On 2016-11-27 at 21:05, Jäderås sade: Ser skolmaten varje dag i mitt jobb. Helt rätt att det finns stora mängder stärkelse/bukfylla på längden och tvären för att dryga ut kostnaderna. Dock så på alla skolor jag sätt så finns det alltid en ganska okey salladsbuffé. Men det tråkiga är att merparten av alla som tar mat hoppar över den. Lassar på massa pasta/potatis/ris och sen protein-delen, det gröna lyser med sin frånvaro på de flestas tallrikar. Jag menar det att det faktiskt går att äta någorlunda bra i skolan om man har vilja och kunskap (och olivolja med sig) Mmm, prexis jag noterar något liknande på min lunchresturant! I värsta fall så är både du och jag LCHF-skadade och tolkar alla andras tallrikar ur ett LCHF-perspektiv? Det värsta jag vet på lunchen är när man får folk före sig till buffen som bygger upp pyramider av antingen pasta, ris eller potatis, samt sen fiskar i grytorna för sovlet utan att pyramiden rasar utanför tallriken! Grejen är att det är buffe, man får lov att ta om, utifall man vill utan att betala extra! Oså har de ett stort grönsaks/salladsbord, med iallafall minimum tre olika dressingar/andra feta röror, en del tar då en assiett för det gröna, men grejen är att enligt mina observationer iallafall att de som är pyramidbyggare inte tar något grönt alls? Skönt iallafall att slippa trängas med pyramidbyggarna vid sallads/grönsaks-buffen. 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 21 090 Postad 25 November, 2018 Share Postad 25 November, 2018 Härligt när gamla trådar får nytt liv! 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 21 090 Postad 19 Februari, 2019 Share Postad 19 Februari, 2019 Hallå! Ska det vara konstiga förtydliganden för ämnena när man tittar på rubrikerna bland olästa kommentar? T ex: Hög APO-kvot. Varför? Behöver peppning... ämne svarade på Zepps Desperado i Provsvar I just detta fall borde det väl stå att Zepp svarade i Desperados ämne? Fast det blir ju lite roligt... 2 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.