AGF Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Har "uppfunnit" en egen gryta som är så god att jag i dag äter den för tredje dagen i rad. Den smakar mycket saffran. Delar med mig och hoppas att ni också gillar: Två portioner:två färska kycklingfiléer (om du måste köpa frysta, se till att de inte är sockrade - hupp!! men det är många som är det) fyra champinjoner, skivade cirka 130 ml kokosgrädde (eller en tredjedels burk på 400 - tänk på att grädden oftast har skiktat sig och behöver slås ur burken och röras om) 1 paket saffran (blandas i grädden) riven ingefära, cirka stor som en "tumme" (har tyvärr ingen aning om vikt på ingefära) gurkmeja (antiinflammatoriskt som verkar bättre efter upphettning) salt chili (den lata tar sambal olek) en zuccini för den som äter mer moderat kan man även ha i lite gul paprika och eventuellt några bitar ananas (direkt skurna från frukten i så fall, allt på burk är snorsött) Gör så här: ugn 175 grader smörj en ugnsform tärna kycklingfiléerna och lägg i formen Skiva champinjoner och lägg i formen lägg ev. i lite gul paprika och några bitar ananas riv över ingefäran finfördela chili över ingredienserna (den lata kan ta lite sambal olek och röra ner i grädden istället) Häll upp all kokosgrädde, rör om, ta en tredjedel och slå i saffranspaketet i tredjedelen, blanda igen och häll över resten salta och strö över gurkmeja Ska gräddas totalt 35 minuter När det har gått 30 minuter: strimla zuccinin och koka den 2-3 minuter som "pasta" att servera till. Grytan kan frysas, men zuccinin blir bäst om den alltid serveras nykokt. Lycka till! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.