Annamaria

Godmorgontråd?

Recommended Posts

4 timmar sedan, iAnna sade:

Julfest på jobbet: ?

Jag blev helt gaaalen! ? Nu har jag skrivit under "Övriga allergier": 

Hur kommer det sig att ni tar hänsyn till dieterna Vegetarian och Vegan, men inte andra dieter?
Min specialkost är lågkolhydratskost (för diabetes), tack!

Förväntar mig inget svar, men hoppas att de börjar tänka ... ?

Jag tolkar det här med "hänsyn till olika dieter" som direkt riktat mot LCHF. ? Vilka andra dieter finns det? Kaloribegränsning funkar ju alltid, man äter inte allt på tallriken helt enkelt, att utesluta rött kött gör man genom att välja veganskt eller vegetariskt, är man pescetarian kan man också välja veganskt eller vegetariskt osv. Paleo förstås, och det skulle jag kunna tänka mig välja, och sedan ta extra smör och kanske peta bort en del som jag inte vågar äta. Det mest besvärliga att tillgodose är väl kanske raw food, men då kanske man kan tänka sig äta veganskt tillfälligtvis. Har inte koll där.

Själv har jag blivit arg när jag önskat LCHF, och man har skyllt ifrån sig med att man aldrig fick den beställningen. Jag kan väl åtminstone få ett besked om att mina önskningar inte kan tillgodoses. Vid det tillfället kunde jag helt enkelt hoppa över potatisen (tror jag det var). Men jag tycker det är så onödigt att bli serverad något som jag inte äter upp. Vi ska ju anstränga oss för att minska matsvinnet. Det görs till och med TV-program på det temat. ?

Edit: Mitt inlägg gällde inte specifikt julbord. Där har jag sällan några problem, åtminstone om det är ett mer traditionellt julbord. Men jag tror tyvärr att det förekommer ganska ofta i matsammanhang att man inte "tar hänsyn till dieter".

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, iAnna sade:

Julfest på jobbet: ?

Jag blev helt gaaalen! ? Nu har jag skrivit under "Övriga allergier": 

Hur kommer det sig att ni tar hänsyn till dieterna Vegetarian och Vegan, men inte andra dieter?
Min specialkost är lågkolhydratskost (för diabetes), tack!

Förväntar mig inget svar, men hoppas att de börjar tänka ... ?

Jag förstår din frustration men om det är t.ex. julbord, vad förväntar du dig att de ska fixa för alternativ till dig? Annan julskinka, annan lax, andra kokta ägg, annan grönkålssallad? Efterrätt med fakesocker? 

Om jag som har celiaki anger gluten som problem vid ett julbord så är det ingen som fixar några andra rätter till mig utan man talar bara om vad jag inte kan äta (Jansson, köttbullar etc). På förfrågan brukar det också krypa fram att julskinkan går bort då den är griljerad med ströbröd. 

Jag vill gärna hävda att LCHF inte är en extremdiet men det blir svårt om man inte ens hittar något att äta på ett julbord...

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 minuter sedan, Skärfläcka sade:

Jag förstår din frustration men om det är t.ex. julbord, vad förväntar du dig att de ska fixa för alternativ till dig? Annan julskinka, annan lax, andra kokta ägg, annan grönkålssallad? Efterrätt med fakesocker? 

Om jag som har celiaki anger gluten som problem vid ett julbord så är det ingen som fixar några andra rätter till mig utan man talar bara om vad jag inte kan äta (Jansson, köttbullar etc). På förfrågan brukar det också krypa fram att julskinkan går bort då den är griljerad med ströbröd. 

Jag vill gärna hävda att LCHF inte är en extremdiet men det blir svårt om man inte ens hittar något att äta på ett julbord...

Suck, känner så igen mig i det där. Jag som är extremt laktosintolerant hänvisas alltid till en slibbig gratäng gjord på havremjölk och vatten, som jag ska dela med veganen. Nej tack, hellre svälter jag. Köttbullarna innehåller mjölk. Äggrätter och stuvningar innehåller vanlig mjölk eller grädde. Till och med den inkokta laxen är inbäddad i grädde. Hela tiden hänvisas jag till vegankost, det vill säga sojabollar eller falafel, då catering eller kock slår ihop alla specialkostare så de bara behöver göra en extrarätt. Till efterrätt blir det en liten mandarin eller en torr pepparkaka. Nu äter jag iofs inte sötsaker, så att jag aldrig kan njuta av efterrätterna är väl ingen tragedi. 

Min intolerans är och andra sidan inte jämförbar med din celiaki såklart. Jag får "bara" magknip och diarré om jag äter laktos. Vilket inte är störtkul på en julfest, men blir ändå bra igen efter några timmar. En person med celiaki skadar ju kroppen på riktigt om kocken slarvat med gluten. 

Så håller med, finns oftast förhållandevis mycket man kan njuta av på julbordet om det enda kravet är LCHF. I alla fall jämfört med folk som har allergier. 

 

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan, iAnna sade:

Julfest på jobbet: ?

Jag blev helt gaaalen! ? Nu har jag skrivit under "Övriga allergier": 

Hur kommer det sig att ni tar hänsyn till dieterna Vegetarian och Vegan, men inte andra dieter?
Min specialkost är lågkolhydratskost (för diabetes), tack!

Förväntar mig inget svar, men hoppas att de börjar tänka ... ?

Jag var på julfest med jobbet i fjol. Då jag inte "bara" äter LCHF utan har en födoämnesintolerans i grunden, har jag en lista som jag skickar till kocken. Jag fick till svar att all mat skulle vara märkt och jag skulle kunna äta det mesta. Hmm...ingen mat var märkt... Glutenfritt havregryn i köttbullarna (går bort), julskinkan griljerad...kan säga att det var mycket som gick bort! Men å andra sidan åt jag mycket av den inkokta laxen och kalvsyltan! ?

På den tiden åt jag fortfarande ägg så även ägghalvor och majonnäs gick åt. Ändå glad att jag inte betalade själv - det hade det inte varit värt...

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
53 minuter sedan, Jamtlandstjej sade:

Jag var på julfest med jobbet i fjol. Då jag inte "bara" äter LCHF utan har en födoämnesintolerans i grunden, har jag en lista som jag skickar till kocken. Jag fick till svar att all mat skulle vara märkt och jag skulle kunna äta det mesta. Hmm...ingen mat var märkt... Glutenfritt havregryn i köttbullarna (går bort), julskinkan griljerad...kan säga att det var mycket som gick bort! Men å andra sidan åt jag mycket av den inkokta laxen och kalvsyltan! ?

På den tiden åt jag fortfarande ägg så även ägghalvor och majonnäs gick åt. Ändå glad att jag inte betalade själv - det hade det inte varit värt...

Det här känner jag igen. Skulle inte betala själv för ett julbord.

På finare restaurang brukar det inte vara något problem att få mat men ju enklare ställe desto mer begränsat utbud. Ceasarsallad utan krutonger tröttnar man på. 

Nästa vecka ska jag på en begravning, har anmält glutenfritt till minnesstunden men det brukar innebära något med mer kolhydrater än grundalternativet ?  Så det är bara att ställa in sig på lite carb cykling. 

  • Gilla 2
  • Ledsen 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
57 minuter sedan, iAnna sade:

Kors i taket, jag fick respons!

Människan förklarade att om man bjudit 1300 pers kan köket inte tillgodose allas dieter. Men "pga av min hälsa" var hon tillmötesgående och frågade vad jag inte kan äta.

Jag förklarade med några korta meningar att processade kolhydrater (bröd, pasta, sötsaker etc) går bort, men naturliga kh i grönsaker funkar fint. Skickade med en pedagogisk bild från Kostdoktorn också.

Mitt intryck av inbjudan är att det inte kommer att bjudas på traditionellt julbord, utan snarare någon form av tallriksservering.

(Jag har inte diabetes, men det skrev jag inte heller ... ?)

Färdigupplagt på tallrik är alltid knepigt. Lättare om man får välja själv. 

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 timmar sedan, Tobias sade:

Shoppat lite lchf-lördagsmys?

 Trevlig helg allihop!

image.jpg

Nyfiken, vad gör du med det? Fettgrevar? ??

Själv brukar jag göra egna "friterade" fläsksvålar av rutat sidfläsk som långsteks. ?

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror att barn/ungdomar idag blir mer upplysta om ALLT än vi blev genom mediaflödet, både på gott och ont.

Som vuxen får man nog ta tillfällen när det passar och förklara för barnen/ungdomarna.

 

 

 

  • Gilla 3
  • Förvirrad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, kan man förklara det...det är tufft. Sedan får man väl försöka vara en förebild och ge dem lite kraft att stå för det goda I världen, om man kan. 

  • Gilla 3
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 timmar sedan, DRAKULLA sade:

Som vuxen får man nog ta tillfällen när det passar och förklara för barnen/ungdomarna

Jag tycker det är jättesvårt! Samtidigt tror jag att om man inte lär sig hantera sina känslor för olika saker så kommer Suget/annat beroende eller ilskan/hatet att gnaga sönder individen och skapa ohälsa. Fast kommer det för fort är ju inte det bra heller... Vi har system för att hantera stress men jag vill ju inte överlasta det innan de är redo med just sånt här (eller alla "fina" bilder djurrättsaktivister lägger ut från fabriker eller...). :(

  • Gilla 3
  • Ledsen 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-11-04 at 09:35, Jamtlandstjej sade:

Nyfiken, vad gör du med det? Fettgrevar? ??

Själv brukar jag göra egna "friterade" fläsksvålar av rutat sidfläsk som långsteks. ?

Hade en lever som legat länge i frysen, så tänkte att jag måste använda den (leverpastej).

Men den hade blivit dålig, så jag fick ner till affären och köpa lever också. Jag hade anpassat späckmänhden efter levern i frysen, så det blev onödigt mycket. Blev nog någonstans mellan 3-4kg...

och så blev det lite blodpudding också (lite fläckigt i kokboken efter att ettåringen hjälpte till att vispa)

Är nog tyvärr minst 1,5 år sedan jag gjorde leverpastej eller blodpudding senast. Får nog ge bort lite, annars hinner den väl härskna i frysen.

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-11-05 at 16:02, MariaF sade:

Jag har inget minne av att världens orättvisor utöver tillgången på mat, diskuterades när jag var barn,

Jag förstår dina tankar... Som reflektion på det sista så kan jag bara reflektera till mig själv och min egen uppväxt.. Det man såg av andra människor som for illa det var barnen som svalt, "Biaffrabarnen". Med tanke på omfånget av informationsflödet då, så tror jag inte mina föräldrar kände till så mycket mera heller...

I och för sig så skulle jag nog inte fått veta det heller, även om de haft andra kunskaper än jag. Men det är väl den stora nackdelen  med dagens informationsflöde...?

Svårt att veta hur mycket och vad man ska berätta när...speciellt för de barn som läser av en som en bok... ❤️

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nån som planerar titta på diabetesgalan ikväll (tror jag den är)? I så fall kanske ni kan utveckla resonemang 3 i denna bild, jag trodde ju det var tvärtom...

De skulle ju ev. kunna syfta på akuta tillstånd av lågt blodsocker men i så fall är denna "slogan" synnerligen olyckligt vald...

01.jpeg.a52daf1bf60a981d65e82614e4e23971.jpeg

  • Gilla 1
  • Förvirrad 1
  • Ledsen 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det syftar på din förklaring, hörde på Jidhe i morse. Syftet är att sprida information om att man ser en person med möjlig insulinkänning/koma så är det livsviktigt att tillföra socker.  (Dock känner jag mig högst osäker på att det skulle vara en bra åtgärd att själv försöka tillföra socker åt en person som är i insulinkoma, det kanske beror på situationen... avstånd till sjukvård?)

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helt off topic 😉 På tal om Jidhe, Tilde slutar med Nyhetsmorgon efter 17 år, vad ska man nu göra av sina mornar?

  • Förvirrad 2
  • Ledsen 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Peter B sade:

Helt off topic 😉 På tal om Jidhe, Tilde slutar med Nyhetsmorgon efter 17 år, vad ska man nu göra av sina mornar?

Samma som fram tills nu..? Eller... tittar du på TV på morgonen?

  • Gilla 1
  • Haha 4
  • Ledsen 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-11-02 at 17:10, iAnna sade:

Kors i taket, jag fick respons!

Människan förklarade att om man bjudit 1300 pers kan köket inte tillgodose allas dieter. Men "pga av min hälsa" var hon tillmötesgående och frågade vad jag inte kan äta.

Jag förklarade med några korta meningar att processade kolhydrater (bröd, pasta, sötsaker etc) går bort, men naturliga kh i grönsaker funkar fint. Skickade med en pedagogisk bild från Kostdoktorn också.

Mitt intryck av inbjudan är att det inte kommer att bjudas på traditionellt julbord, utan snarare någon form av tallriksservering.

(Jag har inte diabetes, men det skrev jag inte heller ... ?)

Julfesten avstökad! Trerätters tallriksservering till ca 850 pers. Och jag fick kvittera ut min specialkostbiljett.

Alla blev serverade följande:

Förrätt: Toast Skagen med toasten serverad vid sidan om. Inga problem där!

Varmrätt: Kalvfilé med potatisgratäng och grönsaker och "säsongens örter och skott" (dom missade jag). Nemas problemas!

Dessert: nån sötsak med kola och kaksmulor. Men där blev jag serverad bär med grädde! Visserligen såna där stora blåbär, perfekta hallon och några jordgubbar, men ändå. En eloge till kocken!

Nån mer som var på samma julfest? 🎅 🎄

 

 

 

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även jag har en vecka utan kaffe. Har inte märkt någon plötslig förändring...men något klarare i huvudet, ingen stresskänsla i kroppen. Sömnen är sig tämligen lik, varierar. Vad som beror på kaffet och vad som beror på slumpen/omgivningen/jobbet/allting - ja, hur ska jag veta det?

Jag tänker nog börja dricka te så smått...bara kallt vatten är lite tråkigt. Men jag kan ju fokusera på rooibos och liknande.

Nej, någon julfest har jag inte varit på. Jag hoppade jobbets julfest och gick på squaredansövning istället. Det var nog ett bra val.

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
11 timmar sedan, Effie sade:

Jag tänker nog börja dricka te så smått...bara kallt vatten är lite tråkigt.

En kollega dricker varmt vatten när vi andra dricker kaffe/te. Verkar också lite trist men säkert praktiskt. Örtte är ju inte så dumt. Slår ett slag för Yogis och PUKKAs teer. Favoriter för mig är Yogis Himalaya (perfekt på kvällen) eller PUKKAs Vanilla Chai (kanel och aningen lakrits, äckligt god med lite grädde...).

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sitter här vid datorn, snart jul och ute är det lite lagom vitt. ☃️Jag har fem dagar kvar på mitt jobb, som jag sagt upp mig ifrån, slutar som egen företagare (i 28 år.) 😱Tar ett stort kliv ut i ett okänt landskap. Ibland är jag förväntansfull och andra stunder tycker jag att jag är galen!🤔

  • Gilla 3
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Kattuggla sade:

Ibland är jag förväntansfull och andra stunder tycker jag att jag är galen!

Hurra för dig! Tror det är en nyttig medicin att ta till ibland! Röra runt i grytan, liksom! Varmt lycka till med framtiden, Kattuggla! :wub:

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På tal om röra runt i grytor... Finns det nåt bra på att suga upp sås, som är neutralt i smaken, som kan ersätta ris? Jag gör idag en sats av min persiska väninnas köttgryta med tomat och aubergine och den serveras normalt med ris. Jag brukar "offra mig" på lite ris just ihop med den för till skillnad från väninnan så kokar jag med köttbenen och jag tycker jag behöver det som alternativ till benbuljong som jag aldrig lyckas få god. Just idag blev det gryta på högrev. Men såsen är ju vattnig. Så vad ska jag suga upp den med..? Jag har en tendens att överäta ris och mandelmjölsbröd, därför vore det bra att hitta nåt annat... Blomkålsris suger väl dåligt? Och smakar en del... Funderar på såsdoppad sallad och i slutet av måltiden äta såsen som soppa men det kanske finns roligare alternativ? 

  • Gilla 1
  • Förvirrad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst jala
2 timmar sedan, Kattuggla sade:

Tar ett stort kliv ut i ett okänt landskap. Ibland är jag förväntansfull och andra stunder tycker jag att jag är galen!

Förmodligen är du lite galen, det är en av de stora fördelarna med att vara kreativ. Utan galenskapen så hade du inte utvecklats.😎 Jag anses vara helgalen så nu vill man avveckla mig.🙃

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Just nu, jala sade:

Jag anses vara helgalen så nu vill man avveckla mig.🙃

Vem är "man"..?

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst jala
5 minuter sedan, MariaF sade:

Vem är "man"..?

Etablissemanget.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
44 minuter sedan, MariaF sade:

På tal om röra runt i grytor... Finns det nåt bra på att suga upp sås, som är neutralt i smaken, som kan ersätta ris? Jag gör idag en sats av min persiska väninnas köttgryta med tomat och aubergine och den serveras normalt med ris. Jag brukar "offra mig" på lite ris just ihop med den för till skillnad från väninnan så kokar jag med köttbenen och jag tycker jag behöver det som alternativ till benbuljong som jag aldrig lyckas få god. Just idag blev det gryta på högrev. Men såsen är ju vattnig. Så vad ska jag suga upp den med..? Jag har en tendens att överäta ris och mandelmjölsbröd, därför vore det bra att hitta nåt annat... Blomkålsris suger väl dåligt? Och smakar en del... Funderar på såsdoppad sallad och i slutet av måltiden äta såsen som soppa men det kanske finns roligare alternativ? 

Jag tycker grönkålschips/stekt grönkål funkar ganska bra. Har själv ätit nära carnivore en tid och när jag började lägga till grönkål och salladsblad så kunde jag suga upp allt fett på tallriken.

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Angelico sade:

Jag tycker grönkålschips/stekt grönkål funkar ganska bra. Har själv ätit nära carnivore en tid och när jag började lägga till grönkål och salladsblad så kunde jag suga upp allt fett på tallriken.

Att hitta på bra och enkla ersättare för det smakneutrala (tråkiga) riset är svårt. Jag använder alltmer bladselleri och det absolut snabbaste är att bara skiva upp stjälkarna. Inte smakneutralt men gott till skillnad från tillagad grönkål... 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Skärfläcka sade:

Inte smakneutralt men gott till skillnad från tillagad grönkål... 

Nja... 

  • Haha 1
  • Förvirrad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan, MariaF sade:

På tal om röra runt i grytor... Finns det nåt bra på att suga upp sås, som är neutralt i smaken, som kan ersätta ris? Jag gör idag en sats av min persiska väninnas köttgryta med tomat och aubergine och den serveras normalt med ris. Jag brukar "offra mig" på lite ris just ihop med den för till skillnad från väninnan så kokar jag med köttbenen och jag tycker jag behöver det som alternativ till benbuljong som jag aldrig lyckas få god. Just idag blev det gryta på högrev. Men såsen är ju vattnig. Så vad ska jag suga upp den med..? Jag har en tendens att överäta ris och mandelmjölsbröd, därför vore det bra att hitta nåt annat... Blomkålsris suger väl dåligt? Och smakar en del... Funderar på såsdoppad sallad och i slutet av måltiden äta såsen som soppa men det kanske finns roligare alternativ? 

Beror ju på hur strikt du är. Kan t.ex laga ett stekpannebröd att ha och suga upp såsen eller doppa. Mixa ihop mjöl från någon baljväxt(t.ex linsmjöl), kokosmjöl och ägg och steker i en massa smör så det blir lite som chapati. Kanske inte världsbäst ur LCHF synpunkt om man äter flera stycken dock.

Jag brukar mest laga olika varianter av grönsaksplättar att ha vid sidan om till grytor. Steker man de riktigt frasiga så bryter det av med en trevlig konsistens. Annars blir det mest zucchininudlar till kryddiga grytor. 

Salladsblad blir nog slemmiga om man använder dem för att suga upp sås, tänker jag. Men kanske ändå funkar om man hittar en grövre riktigt krispig sallad? Jag skulle nog hellre använda en sked i vart fall 😁 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
23 timmar sedan, MariaF sade:

Hurra för dig! Tror det är en nyttig medicin att ta till ibland! Röra runt i grytan, liksom! Varmt lycka till med framtiden, Kattuggla! :wub:

Tack, Maria F! Spännande på ett läskigt sätt😨

 

22 timmar sedan, jala sade:

Förmodligen är du lite galen, det är en av de stora fördelarna med att vara kreativ. Utan galenskapen så hade du inte utvecklats.😎 Jag anses vara helgalen så nu vill man avveckla mig.🙃

Jag är nog det!😅

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On ‎2018‎-‎12‎-‎15 at 11:01, MariaF sade:

På tal om röra runt i grytor... Finns det nåt bra på att suga upp sås, som är neutralt i smaken, som kan ersätta ris?

Äta såsen med sked...😎

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst jala
17 minuter sedan, Jamtlandstjej sade:

Äta såsen med sked...😎

På den tiden det begavs så sa jag alltid att jag åt smör med sked. Smält smör på kokt torsk som exempel. Hur skall jag annars få i mig smöret då jag inte äter potatis?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, jala sade:

På den tiden det begavs så sa jag alltid att jag åt smör med sked. Smält smör på kokt torsk som exempel. Hur skall jag annars få i mig smöret då jag inte äter potatis?

 

Exakt! 😁

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I helgen såg jag en rubric I Göteborgs-Posten; en ny (åtminstone I Göteborg) metod för att motverka fetma hos barn. Ja, jag hade ju Inga höga förväntningar; var väl mest orolig att de hittat på något riktigt gräsligt.

Den bestod av två delar, om jag förstod det rätt: 1) Lär barnen hur kroppen fungerar (= ät mindre och spring mer). 2) Involvera föräldrarna I processen.

Alltså...jag hade Inga höga förväntningar - men vad har de gjort förut egentligen? Inget alls?

Ska jag sluta läsa sådana rubriker?

  • Gilla 2
  • Ledsen 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-12-17 at 13:18, Effie sade:

I helgen såg jag en rubric I Göteborgs-Posten; en ny (åtminstone I Göteborg) metod för att motverka fetma hos barn. Ja, jag hade ju Inga höga förväntningar; var väl mest orolig att de hittat på något riktigt gräsligt.

Den bestod av två delar, om jag förstod det rätt: 1) Lär barnen hur kroppen fungerar (= ät mindre och spring mer). 2) Involvera föräldrarna I processen.

Alltså...jag hade Inga höga förväntningar - men vad har de gjort förut egentligen? Inget alls?

Ska jag sluta läsa sådana rubriker?

Säg upp prenumerationen av GP såvida du inte använder tidningen för att tända i kaminen!

Aså om nu inte föräldrarna själva är inne på "ät mindre och spring mer" så kanske det är föräldrarna man borde rikta uppmärksamheten mot?

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 timmar sedan, Zepp sade:

Säg upp prenumerationen av GP såvida du inte använder tidningen för att tända i kaminen!

Aså om nu inte föräldrarna själva är inne på "ät mindre och spring mer" så kanske det är föräldrarna man borde rikta uppmärksamheten mot?

Brist på kamin här i lägenheten! Men det är sambon som vill ha tidningen; jag prenumererade inte när han flyttade in. Skulle inte säga nej om han ville säga upp den.

Om man öht har haft någon form av vård mot fetma - så borde man väl från allra första början förklarat för barnen vad de ska göra och varför. Och även för föräldrarna - hur skulle man annars lyckas? Jag förstår inte vad som skulle kunna vara nytt i det här. Jag förstår inte ens vad de kan ha gjort innan - givit barnen en hemlig matlista (tala inte om det för mamma och pappa!) utan att förklara någonting? Verkar helt absurt.

  • Gilla 2
  • Haha 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-12-19 at 11:42, Effie sade:

Brist på kamin här i lägenheten! Men det är sambon som vill ha tidningen; jag prenumererade inte när han flyttade in. Skulle inte säga nej om han ville säga upp den.

Om man öht har haft någon form av vård mot fetma - så borde man väl från allra första början förklarat för barnen vad de ska göra och varför. Och även för föräldrarna - hur skulle man annars lyckas? Jag förstår inte vad som skulle kunna vara nytt i det här. Jag förstår inte ens vad de kan ha gjort innan - givit barnen en hemlig matlista (tala inte om det för mamma och pappa!) utan att förklara någonting? Verkar helt absurt.

Du bör kräva att din hyresvärd installerar en kamin.. iomed att du har så många GP att tända med?

Men det finns annan användning för GP, lägga längst ner i kattkisslådan, men då får ni skaffa katt.

Man kan klippa till fuktabsorberade inlägg till stövlar/vinterskor.

Man kan slå in presenter i kartonger som man vill skicka med PostNord!

Annars så vet jag inte varför man fortfarande skall prenumrera på GP?

  • Gilla 3
  • Haha 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Två dagar till Julafton nu är det snart dags att gå ut med sonen i skogen och fixa en julgran. 😉

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
13 minuter sedan, Peter B sade:

Två dagar till Julafton nu är det snart dags att gå ut med sonen i skogen och fixa en julgran. 😉

Närproducerad? Ekologisk? B)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 minuter sedan, Peter B sade:

Två dagar till Julafton nu är det snart dags att gå ut med sonen i skogen och fixa en julgran. 😉

Dags sonen får lära sig hur det går till!

Dvs från far till son.. dvs det där är en tradition, inom den manliga delen av den svenska befolkningen!

 

  • Gilla 2
  • Haha 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tänker att vi gör det tillsammans tills han får en egen son. 😉

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan, Peter B sade:

Jag tänker att vi gör det tillsammans tills han får en egen son. 😉

Prexis.. lika bra att far visar hur det går till, tills han blir gammal nog för egen vapenlicens!

Under tiden får han plocka vitmossa till mor att lägga i mellanfönstren!

  • Gilla 1
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
22 timmar sedan, Peter B sade:

Två dagar till Julafton nu är det snart dags att gå ut med sonen i skogen och fixa en julgran. 😉

Och nu är det bara en (1) dag kvar till julafton, och far och son i huset har precis gett sig ut på skidor i -15 °C för att såga ner familjens första ekologiska närproducerade gran. 💟

  • Gilla 6
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.