perra81 110 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Hej, Jag läser att många blir hårda i magen av LCHF. Jag är lite mer tvärtom. Någon som har liknande erfarenheter och vad gör ni i såna fall? Hur motverkar man lös mage på LCHF-kost helt enkelt? Mvh Perra Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Hela vitpepparkorn hjälper mot racermage 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Petra183 1 259 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Är det något tillfälligt så kan Dimor eller motsvarande från Apoteket hjälpa. Testa att minska fettet, framför allt kokosfettet, och trappa upp efter hand. Har din tarmflora blivit rubbad av en eller annan anledning så kan du behöva äta en probiotika-kur. Naturlig probiotika finns i opastöriserad surkål och andra opastöriserade, fermenterade eller syrade grönsaker. Potatismjöl utrört i lite kallt vatten bildar pre-biotika, som blir mat åt tarmbakterier. Ta ca 1 tsk fiberhusk och blanda med vatten och ät eller dryck röran. Det är inte speciellt gott, men husken brukar verka stoppande. 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 20 949 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Vad konstigt, Petra183; Psylliumfrö som fått dra i vatten ska ju vara laxerande har jag lärt mig. Då borde ju husken också vara det..? Tipsen om fett och tarmflora är bra. De kan absolut bidra till att lugna en orolig mage. Att minska mejeriprodukter också. Blåbär brukar vara stoppande, vad synd att få en anledning att äta (kokos?)grädde och bär... 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 21 December, 2016 Författare Share Postad 21 December, 2016 Hela vitpepparkorn hjälper mot racermage Tack för tips, hur många, hur ofta? Tack för övriga tips i tråden. Kom på att jag läst någonstans att magnesium kan orsaka den här typen av problem också vilket jag käkar varje dag. Ska prova att hoppa över det några dagar för att se om det gör någon skillnad. Mvh Perra 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Tack för tips, hur många, hur ofta? Tack för övriga tips i tråden. Kom på att jag läst någonstans att magnesium kan orsaka den här typen av problem också vilket jag käkar varje dag. Ska prova att hoppa över det några dagar för att se om det gör någon skillnad. Mvh Perra En msk vid behov. Är det magnesiumoxid är den lösande . Prova att byta till annan sort 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Mr Big 172 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Jag stabiliserade lös mage med "Kakaofisk"(kokt torsk, blåbär, smör och Kakao serverade med ris och vatten), lycka till! 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erik 2 4 406 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Har du ökat ditt intag av mejerier typ grädde, kvarg, ost ? Använder du mycket kokosolja. Tarmfloran genomgår en stor omställning vid byte av diet vilket kan bidra. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
AGF 217 Postad 21 December, 2016 Share Postad 21 December, 2016 Svart te, utan något i, lugnar magen. Om du använder sötningsmedel kan du också vispa ur kolsyran ur en cola-diet/zero, men det smakar för jäkligt 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Petra183 1 259 Postad 22 December, 2016 Share Postad 22 December, 2016 Vad konstigt, Petra183; Psylliumfrö som fått dra i vatten ska ju vara laxerande har jag lärt mig. Då borde ju husken också vara det..? Tipsen om fett och tarmflora är bra. De kan absolut bidra till att lugna en orolig mage. Att minska mejeriprodukter också. Blåbär brukar vara stoppande, vad synd att få en anledning att äta (kokos?)grädde och bär... Husk i vatten hjälper mot lös mage för mig i alla fall. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 22 December, 2016 Författare Share Postad 22 December, 2016 Har du ökat ditt intag av mejerier typ grädde, kvarg, ost ? Använder du mycket kokosolja. Tarmfloran genomgår en stor omställning vid byte av diet vilket kan bidra. Jag har kört LCHF ett par år till och från. Mot sommaren mer till och mot vintern mer från Använder ingen kokosolja men däremot går det åt en del grädde i diverse grytor, pajjer (utan deg ), gräddkokt vitkål med mera. Min mage är förvisso inte helt stabil någonsin även innan LCHF. Jag har så länge jag kan minnas behövt gå 3-4 ggr per dag. Men tycker att de första två veckorna när man striktar till LCHF går bra, det blir hårdare, behöver bara gå en gång per dag. Men efter 3-4 veckor och framåt blir det sämre igen. Det är inte diarré men ändå för löst och inte bra. Drömmen hade varit att som för vissa bara behöva gå en gång varannan dag Haha det känns lite märkligt att diskutera sånt här på forum Tack för all input i alla fall 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erik 2 4 406 Postad 22 December, 2016 Share Postad 22 December, 2016 Men det är viktigt att prata om. En del säger att man ska gå ofta, men då ska konsistensen vara bra. Du verkar inte nöjd med din. Din tarm stressar uppenbarligen och eventuellt så spolar den sig för att bli av med något den inte tål. Har du rett ut eventuella intoleranser; mjölkprotein, gluten, osv ? Skulle nog vara värt besväret att göra någon slags utredning, tyvärr är väl sjukvården inte helt uppdaterad. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 22 December, 2016 Författare Share Postad 22 December, 2016 Men det är viktigt att prata om. En del säger att man ska gå ofta, men då ska konsistensen vara bra. Du verkar inte nöjd med din. Din tarm stressar uppenbarligen och eventuellt så spolar den sig för att bli av med något den inte tål. Har du rett ut eventuella intoleranser; mjölkprotein, gluten, osv ? Skulle nog vara värt besväret att göra någon slags utredning, tyvärr är väl sjukvården inte helt uppdaterad. Ja det är väl det. Nej jag har aldrig kollat om jag har något som jag inte tål, skulle i teorin kunna var mjölkprotein har inte druckit mjölk mer än enstaka gånger de senaste 10 åren (utöver det som finns i mjölprodukter som grädde, ost osv). Ska ta bort en sak i taget och testa lite 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erik 2 4 406 Postad 23 December, 2016 Share Postad 23 December, 2016 Min mage blir djupt olycklig av komjölksprodukter. Jag reagerar både på proteinerna och laktosen. Hade problem redan som barn med böjveckseksem, kolik och öroninflammationer. Precis som du dricker jag inte mjölk men har använt grädde, smör och ost inom LCHF. Har dock varit tvungen sluta med det så nu är det hård getost och smör utan laktos och protein (klarnat smör, gee) som gäller i mejeriväg. På en semesterresa nyligen hade de fantastisk fet yoghurt på frukostbuffén som jag bara inte kunde motstå. Nästa dag fick jag stanna hemma hela dagen .... nu 3 veckor senare är det ganska normalt igen men jag reagerar plötsligt på kaffe på ett explosionsartat sätt ;-), så nu är det te ett tag. Både kaffe och mjölk står på listor över korsreaktioner med gluten, som jag också har problem med. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 23 December, 2016 Författare Share Postad 23 December, 2016 Min mage blir djupt olycklig av komjölksprodukter. Jag reagerar både på proteinerna och laktosen. Hade problem redan som barn med böjveckseksem, kolik och öroninflammationer. Precis som du dricker jag inte mjölk men har använt grädde, smör och ost inom LCHF. Har dock varit tvungen sluta med det så nu är det hård getost och smör utan laktos och protein (klarnat smör, gee) som gäller i mejeriväg. På en semesterresa nyligen hade de fantastisk fet yoghurt på frukostbuffén som jag bara inte kunde motstå. Nästa dag fick jag stanna hemma hela dagen .... nu 3 veckor senare är det ganska normalt igen men jag reagerar plötsligt på kaffe på ett explosionsartat sätt ;-), så nu är det te ett tag. Både kaffe och mjölk står på listor över korsreaktioner med gluten, som jag också har problem med. Där ser man, intressant. Jag hade inga såna problem som barn men jag ska nog testa någon vecka helt utan mejeriprodukter för att se om det gör skillnad. Får bli efter nyår. Jag slutade ta magnesium och det har faktiskt blivit lite bättre så den verkar vara en faktor också. Får byta till en utan magnesiumoxid. Några rekommendationer som någon har? Bra magnesium som tas upp så mycket som möjligt av men som inte påverkar magen så mycket 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erik 2 4 406 Postad 23 December, 2016 Share Postad 23 December, 2016 Magnesiumoxid, yes den känner jag också till. Martinas snart klassiska genomgång finns här: http://martinajohansson.se/kop-ratt-magnesium/ Hon har inga problem med oxid .... 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst jala Postad 23 December, 2016 Share Postad 23 December, 2016 Sluta med mgnesium en tid, Minska på fettet samt ät mycket ägg. Kolhydrater så nära noll som du kan. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
iAnna 6 347 Postad 23 December, 2016 Share Postad 23 December, 2016 Magnesium från PurePharma är bra. 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erik 2 4 406 Postad 25 December, 2016 Share Postad 25 December, 2016 På den här länken hittade jag mycket bra information. https://lakemedelsboken.se/kapitel/mage-tarm/tarmkanalens_funktionsrubbningar.html Och lärde mig ett nytt begrepp: gallsaltsmalabsorption 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 19 Januari, 2017 Författare Share Postad 19 Januari, 2017 Okej så lite uppföjning nu några veckor in i januari. Jag har dragit ner rejält på mejeriprodukter. Käkar inget magnesium, kommer eventuellt äta lite framöver (får dock i mig lite via mandlar som jag äter en liten näve per dag). Äter någon dl rysk yoghurt varje dag vilket ska vara bra för magen. Dricker mindre kaffe. Provade första veckan att också inta 1 msk potatismjöl morgon och kväll i kallt vatten. Vet inte om potatismjölet gjorde någon skillnad. Men magen är bättre nu. Blir nu bara två besök per dag på toan och bättre form Gissar spontant på att det är mejerierna, kanske har jag någon form av intolerans. Framöver blir det att lägga tillbaka en sak i taget för att avgränsa och felsöka 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Effie 8 201 Postad 19 Januari, 2017 Share Postad 19 Januari, 2017 Om jag vore du, skulle jag testa att hoppa over den ryska yoghurten (även om den är fantastiskt god), och mata tarmfloran med surkål ett tag, för att se vad som hander. Det där med "ska vara bra" får man ta som tips, för vad man ska testa - men alltid testa på sig själv. Vet inte hur manga skit-trådar det finns här på forumet. På kolhydrater.ifokus har det garanterat skrivits om det ett antal ganger; om det finns några som handlar om just ditt problem minns jag inte. Kanske svårt att söka... 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 19 Januari, 2017 Författare Share Postad 19 Januari, 2017 Om jag vore du, skulle jag testa att hoppa over den ryska yoghurten (även om den är fantastiskt god), och mata tarmfloran med surkål ett tag, för att se vad som hander. Det där med "ska vara bra" får man ta som tips, för vad man ska testa - men alltid testa på sig själv. Vet inte hur manga skit-trådar det finns här på forumet. På kolhydrater.ifokus har det garanterat skrivits om det ett antal ganger; om det finns några som handlar om just ditt problem minns jag inte. Kanske svårt att söka... Lite kul att du skriver det för jag köpte faktiskt tysk surkål igår Har aldrig ätit det förut men tyckte det var gott! Blandade det med lite majonnäs, salt och peppar blev lite som en coleslaw. Är bättre i magen men kan nog bli ännu bättre. Ska även ta bort yoghurten så får vi se. En annan fördel hittils är att det händer lite mer på måttbandet och vågen nu när jag dragit ner på mejeriprodukter. Sökte lite slarvigt sist för jag hittade inte så mycket info. Sökte nu igen lite mer noggrant och det finns en del skit-trådar som du säger 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Petra183 1 259 Postad 19 Januari, 2017 Share Postad 19 Januari, 2017 Lite kul att du skriver det för jag köpte faktiskt tysk surkål igår Har aldrig ätit det förut men tyckte det var gott! Blandade det med lite majonnäs, salt och peppar blev lite som en coleslaw. Är bättre i magen men kan nog bli ännu bättre. Ska även ta bort yoghurten så får vi se. En annan fördel hittils är att det händer lite mer på måttbandet och vågen nu när jag dragit ner på mejeriprodukter. Sökte lite slarvigt sist för jag hittade inte så mycket info. Sökte nu igen lite mer noggrant och det finns en del skit-trådar som du säger Ett tips om du är inne på surkål; försök att få tag på opastöriserad sådan. Den opastöriserade surkålen innehåller nyttiga bakterier, som dör när den pastöriseras. Leta i affärernas kyldiskar efter opastöriserad surkål. Numera verkar det finnas i påsar med surkål både hos Coop, Willys och ICA. Coop och ICA:s kommer från Holland och Willys från Kroatien. Det kan också finnas hela surkålshuvuden från Balkan (Willys) och surkål från svenska Tistelvind. Den surkål som står ute på hyllorna brukar vara pastöriserad. Man kan även göra egen surkål, eller syra andra grönsaker, om man tycker det är trevligt. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 19 Januari, 2017 Författare Share Postad 19 Januari, 2017 Ett tips om du är inne på surkål; försök att få tag på opastöriserad sådan. Den opastöriserade surkålen innehåller nyttiga bakterier, som dör när den pastöriseras. Leta i affärernas kyldiskar efter opastöriserad surkål. Numera verkar det finnas i påsar med surkål både hos Coop, Willys och ICA. Coop och ICA:s kommer från Holland och Willys från Kroatien. Det kan också finnas hela surkålshuvuden från Balkan (Willys) och surkål från svenska Tistelvind. Den surkål som står ute på hyllorna brukar vara pastöriserad. Man kan även göra egen surkål, eller syra andra grönsaker, om man tycker det är trevligt. Handlar mest på Citygross så ska ta en koll där, tror faktiskt jag sett det i genomskinlig påse i grönsaksdisken. Den jag köpte var pastöriserad men kul att prova lite nytt. Hur länge håller en öppnad påse innan den blir dålig om man stoppar ner innehållet i glasburkar exempelvis? Eller hur brukar du göra? Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Postad 19 Januari, 2017 Share Postad 19 Januari, 2017 Jag köpte surkål från hyllorna, men jag kan inte läsa någonstans att den är pastöriserad? Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
perra81 110 Postad 19 Januari, 2017 Författare Share Postad 19 Januari, 2017 Jag köpte surkål från hyllorna, men jag kan inte läsa någonstans att den är pastöriserad?På min står det pasteurisiert då den är tysk Annars är den fin inga konstiga innehåll bara salt och vitkål enligt innehållsförteckningen. Sent from my SM-G920F using Tapatalk Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Petra183 1 259 Postad 19 Januari, 2017 Share Postad 19 Januari, 2017 Den är nog pastöriserad. Synd, eftersom det är en god kål. Jag köpte den själv ett tag innan jag lärde mig skillnaden mellan pastöriserad och opastöriserad surkål. På min står det pasteurisiert då den är tysk Annars är den fin inga konstiga innehåll bara salt och vitkål enligt innehållsförteckningen.Sent from my SM-G920F using Tapatalk Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Zepp 18 646 Postad 19 Januari, 2017 Share Postad 19 Januari, 2017 Mmm skillnaden mellan pastöriserad och icke är nog minimal.. även om jag helst köper äkta vara, dvs med basilusker! Och var ligger då den huvudsakliga skillnaden.. jo vem som helst kan göra och leverera surkål i burk/påse.. men om den skall vara levande så får man vara extra noga med hygienen. ICA säljer en i plastpåse, som är opastöriserad.. för det första så är den billig, för det andra så puttar jag över den i någon utav de väldiskade glasburkarna från andra tillverkare. Om vi skall vara riktigt ärliga, så överlever väldigt få kusar från surkålen magsyran och ensymerna där.. utan för de flesta så är det nog själva kålen som är positiv.. förutom syran. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Postad 22 Januari, 2017 Share Postad 22 Januari, 2017 På min står det pasteurisiert då den är tysk Annars är den fin inga konstiga innehåll bara salt och vitkål enligt innehållsförteckningen. Sent from my SM-G920F using Tapatalk Min är inte pastöriserad enligt etiketten. Kan inte hitta något om det i varje fall. Köpt på Willys från hyllorna. Dåligt ljus då jag tog den precis inomhus. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Riitta Montonen 4 Postad 28 Juni, 2017 Share Postad 28 Juni, 2017 Efter ett och halv år med LCHF och sista halv året utan mejerieprodukter har lös mage 4-6 månaders mellan rum ungefär en månad minst.Äter magnesiumcitrat, kokta blåbär och annat som har näms i forumet men inget hjälper. Det låter och kurrar i magen mellan måltiderna så att andra kan höra det. Någon annan som har liknande besvär? Vad ska man göra? Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jamtlandstjej 3 644 Postad 28 Juni, 2017 Share Postad 28 Juni, 2017 54 minuter sedan, Riitta Montonen sade: Efter ett och halv år med LCHF och sista halv året utan mejerieprodukter har lös mage 4-6 månaders mellan rum ungefär en månad minst.Äter magnesiumcitrat, kokta blåbär och annat som har näms i forumet men inget hjälper. Det låter och kurrar i magen mellan måltiderna så att andra kan höra det. Någon annan som har liknande besvär? Vad ska man göra? Men vänta nu... Magnesiumcitrat, det ska väl användas om man är hård i magen?... 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Trollmormor 2 849 Postad 28 Juni, 2017 Share Postad 28 Juni, 2017 1 timme sedan, Riitta Montonen sade: Efter ett och halv år med LCHF och sista halv året utan mejerieprodukter har lös mage 4-6 månaders mellan rum ungefär en månad minst.Äter magnesiumcitrat, kokta blåbär och annat som har näms i forumet men inget hjälper. Det låter och kurrar i magen mellan måltiderna så att andra kan höra det. Någon annan som har liknande besvär? Vad ska man göra? Att det låter om magen är inget "fel". Det är tarmarna som arbetar. Jag kan vakna av det och undrar ibland om det är åskan som går 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
iAnna 6 347 Postad 28 Juni, 2017 Share Postad 28 Juni, 2017 1 timme sedan, Jamtlandstjej sade: Men vänta nu... Magnesiumcitrat, det ska väl användas om man är hård i magen?... För mig funkar magnesium(hydr)oxid vid hård mage. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Zepp 18 646 Postad 30 Juni, 2017 Share Postad 30 Juni, 2017 Mm, min magnesium består utav Magnesium-Taurat och -Glukonat.. vilket jag har fått för mig skall vara två av de mest biotillgängliga? Sen så har vi alla andra mgnesiumvarianter och en del av dessa används som laxativ.. även högt biotillgänliga varianter i för hög dos har laxativ verkan.. så jag som mumsar magnesium varje dag i princip på grund av återkommande kramper tar dubbel dos när jag är på semester, njuren tar upp det den behöver, resten går ut i tarmen har har svag laxativ verkan! Annars så är nog det vanligaste problemet på LCHF.. helst strikt LCHF med kalorirestriktion annars hård mage, stenhård! Magnesiumoxid bör ingen äta iallafall och det går under facktermen Carborundum och används i industrin som slipmedel! http://www.magnesiumtillskott.se/magnesium-biverkningar/ Och ett tips till.. lite hörsägen och egna erfarenheter, stora mängder ost verkar förstoppande av för mig okänd anledning! 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Riitta Montonen 4 Postad 10 Juli, 2017 Share Postad 10 Juli, 2017 On Wednesday, December 21, 2016 at 17:10, Erik 2 sade: Har du ökat ditt intag av mejerier typ grädde, kvarg, ost ? Använder du mycket kokosolja. Tarmfloran genomgår en stor Använder inga mejeriprodukter utom ekologisk smör.Inte heller mycket cocosolja.Men äter redan probiotika tabletter. Och magnesiumcitrat. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Riitta Montonen 4 Postad 10 Juli, 2017 Share Postad 10 Juli, 2017 On Thursday, January 19, 2017 at 13:27, Petra183 sade: Ett tips om du är inne på surkål; försök att få tag på opastöriserad sådan. Den opastöriserade surkålen innehåller nyttiga bakterier, som dör när den pastöriseras. Leta i affärernas kyldiskar efter opastöriserad surkål. Numera verkar det finnas i påsar med surkål både hos Coop, Willys och ICA. Coop och ICA:s kommer från Holland och Willys från Kroatien. Det kan också finnas hela surkålshuvuden från Balkan (Willys) och surkål från svenska Tistelvind. Den surkål som står ute på hyllorna brukar vara pastöriserad. Man kan även göra egen surkål, eller syra andra grönsaker, om man tycker det är trevligt. Tistelvinds surkål är inte pastöriserad och säljs på Coop. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Zepp 18 646 Postad 11 Juli, 2017 Share Postad 11 Juli, 2017 18 timmar sedan, Riitta Montonen sade: Tistelvinds surkål är inte pastöriserad och säljs på Coop. Den säljs även på de flesta ICA jag besöker.. men iomed att jag är medlem i COOP så rekommenderar jag den som säljs där! Om inte annat så kan man få återbäring som man sen kan utnyttja för att köpa något annat som är hälsosamt? Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.