skogsstjrna Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Jag skulle gärna vilja få utrett (en ny test, kanske?) vilken påverkan grädde har på ketosnivån. Vissa lchf:are verkar ju mer känsliga för grädde och andra feta mejeriprodukter än andra. Men hur kan det yttra sig (och varför?)? Tack! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik74 Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 mycket intressant jag har exakt samma funderingar så någon där ute kanske har ett bra svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Påverkan av olika livsmedel på ketosen är individuell och lättast att utreda hur mycket vad påverkar är väl att mäta sina egna ketoner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skogsstjrna Posted December 28, 2012 Author Share Posted December 28, 2012 Jag har ingen sån utrustning, vill gärna höra vad Doc säger om detta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Jag skulle gärna vilja få utrett (en ny test, kanske?) vilken påverkan grädde har på ketosnivån. Vissa lchf:are verkar ju mer känsliga för grädde och andra feta mejeriprodukter än andra. Men hur kan det yttra sig (och varför?)? Tack! Spontant tror jag det handlar om att man på LCHF-diet lätt kan klunka i sig ansenliga mängder grädde då det förutom att vara behändigt även är gott. Kolhydraterna adderas ju då rätt kvickt. Är man då minimalt fettanpassad så kan det ju få negativ effekt rätt fort. Jag var själv ganska känslig inledningsvis och höll mig under 20-25 gram/dag för att vara säker. Efter några månader så förbättrades detta avsevärt. Numera ligger jag normalt kring 50 gram/dag...och jag har väl egentligen inte testat att gå så mycket över heller då behovet inte intfunnit sig. Om det finns någon annan specifik effekt känner jag inte till. Mjölkprodukter är ju generellt sett "snabbare" (ur proteinperspektivet) men GI är ju som bekant bara trams (fast Paulun skrattar nog hela vägen till banken) och ur ketosperspektivet knappast relevant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tommy Runesson Posted December 28, 2012 Popular Post Share Posted December 28, 2012 Jag tror också det är det jag brukar kalla "dolda kolhydrater". Dvs man får i sig mer kolhydrater än man tror från grädde. Men med det sagt så ska jag nog ta tag i testandet en bit in på nya året och då kan jag absolut testa grädde. Jag har ju testat att dricka 50cl av massa andra drycker så grädde ska väl inte vara något problem... 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
repurban Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Jag tror också det är det jag brukar kalla "dolda kolhydrater". Dvs man får i sig mer kolhydrater än man tror från grädde. Men med det sagt så ska jag nog ta tag i testandet en bit in på nya året och då kan jag absolut testa grädde. Jag har ju testat att dricka 50cl av massa andra drycker så grädde ska väl inte vara något problem... Du kan ju göra en trerätters gräddmeny. Starta med en liten kall gräddsoppa, sedan som varmrätt hopkokt grädde och som efterrätt lite vispad grädde. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rörmokare Jonsson Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Jag tror också det är det jag brukar kalla "dolda kolhydrater". Dvs man får i sig mer kolhydrater än man tror från grädde. Men med det sagt så ska jag nog ta tag i testandet en bit in på nya året och då kan jag absolut testa grädde. Jag har ju testat att dricka 50cl av massa andra drycker så grädde ska väl inte vara något problem... Det testet ser jag framemot, gillar ju själv grädde men får nog börja ransonera gräddä'tandet lite, kollade på matdagboken och det blev himla så mycket kh på att bara använda grädde i kaffet och jag dricker mycket kaffe så de e kanske inte så konstigt att jag står still och ibland går upp i vikt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Jag har börjat mäta ketoner nu igen men jag väntar lite med gräddtesten. Kanske om ett par veckor... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattias Nordahl Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 http://www.mathem.se/varor/vispgradde/vispgradde-40--3dl-arla Lite info om klassisk grädde för er som undrar... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.