Jump to content

LCHF ur ett globalt perspektiv


hejapamig

Recommended Posts

Hej!

 

Jag undrar om LCHF skulle fungera om hela världen gick på den. Asien så äter nästan alla ris och jag tror nog inte att de tänker ta bort det från sin kost bara sådär. Och hur LCHF påverkar miljön om alla gick på den.

 

Hej hejapamig!

 

Intressant fråga. Den innehåller också ett indirekt påstående, nämligen att LCHF är dåligt för miljön. Du får gärna vidareutveckla dina tankar kring det. På vilket sätt är LCHF sämre för miljön än annan kost (exempelvis den kost Livsmedelsverket förordar)?

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jag undrar om LCHF skulle fungera om hela världen gick på den. Asien så äter nästan alla ris och jag tror nog inte att de tänker ta bort det från sin kost bara sådär. Och hur LCHF påverkar miljön om alla gick på den.

 

Ja det gör det.. fast frågan är betydligt mer komplicerad än så!

 

För det första så förbrukar vi idag mer än vad jorden klarar av.. för det andra så är vi minst 2 miljarder för många människor för att jorden skall kunna försörja alla på ett långtsiktigt hållbart sätt!

 

Det är en av orsakerna till att rätt många blir tvungna att leva utav ris óch andra sädesslag som huvudsakligt energikälla, trots att detta till största delen saknar den nödvändiga näring vi behöver.

 

Den främsta bristen i välden är järn, det får man främst från animaliskt hemjärn.

 

Så man kan ställa frågan på lite olika sätt.. tex hur skall vi försörja alla på jorden med en hälsosam kost, kan vi det, är det inte som så att vi i den rika världen har råd att äta hälsosamt/animaliskt.. för att vi har råd?

 

Det finns en enkel bot för detta, sänk levnadstandarden i typ Sverige med cirka 90%!

 

Det kommer aldrig att hända!

 

Till o börja med så får man sluta importera olja, sen stänga av all el och sen flytta ut stadsbefolkningen till landsbygden där de får odla stora delar för sin försörjning!

 

Ceausecu försökte något liknande i Rumänien.. han blev arkebuserad.. och så lär det nog gå för de flesta andra som försöker sig på samma sak?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...