Jump to content

Minskad demens med diet och kosttillskott


Syster

Recommended Posts

En liten studie gjord på tio personer med demens, varav nio förbättrades med bland annat en diet med klart mindre socker, fasta 18 timmar varje dag och kosttillskott publicerades i det sista numret av Medicinsk access.

 

Det gäller att hålla ner blodsockret och insulinutsöndringen enligt studien  :)

 

Jag kan inte få till en vettig länk, så ni som är intresserade att läsa, gå in på Medicinsk accsess sida och välj tidning nummer 1 och artikel.

 

 

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Tack syster, bra studie!

Såg inte k2 bland tillskotten.

Jag hade dock velat gå ett steg till med mer hel mat och mindre tillskott. Min moster är en ängel som tar väl hand om min mormor, hon hade lätt kunnat hålla en rimlig rutin med supergrejer med hjälp av kyl och frys. Problemet är brist på information och överflöd av desinformation. Jag tog upp bl a äppelcidervinäger och D3+K2 med henne, vilket jag är övertygad om att darriga äldre kan ha stor nytta av. Men i hennes ögon blir det ungefär kvacksalveri eftersom vården säger helt andra grejer och bl a promotar söt näringsdryck. Hon blir i a f orolig inför att ändra något då hon tänker att det är riskabelt med gamla mormor. Svårt moment 22. Jag vill kasta ut omeprazolen, men hon är orolig för att det leder till besök på akuten. Jag är inte orolig för att fasa ut omeprazolen - bara att göra det gradvis under några sammahängande dagar med närvaro av oss, och ha motmedel som t ex bikarbonat redo. HCL kan man också ha redo att prova. Och man får ha ökad "jourberedskap" någon vecka innan rutinen sätter sig. Inget svårt att genomföra och tänk vilken enorm glädje för alla om det lyckas! Att fortsätta med omeprazolen lär inte hjälpa varken mot demensen eller något annat...

Edited by Xiro
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...