Jump to content

”Jag blev starkare och rörligare och jag mådde oförskämt bra med min nya kosthållning”


Recommended Posts

Kim1

Före och efter

Kim var sedan tonåren sjukligt överviktig med magproblem och perioder av hetsätning och kräkningar. Hon kunde inte ens gå uppför en trappa. På väg att utveckla diabetes och hjärtsjukdom hittade hon Kostdoktorn och LCHF:

Mejlet

Från dit till hit. Jag har varit med om en otrolig resa. Från mina sena tonår har jag varit sjukligt fet. Runt tjugo började jag att hetsäta och kräkas, dels för att dämpa min ångest och dels för att försöka gå ner i vikt. Jag har, liksom en alkoholist, sökt trygghet och kontroll i mitt ätbeteende. Till slut flydde jag till och med landet för att försöka få bukt med mina problem. Det visade sig vara en temporär lösning och inom kort fortsatte mina kilon att öka och öka tills mina knän och min rygg inte pallade mer. Jag var minuter från diabetes och antagligen inom en snar framtid även hjärtproblem. Sjukhusvågen gick ”bara” till 135 kilo så jag vet inte ens vad min högsta vikt var… Jag kunde inte ens gå uppför en trappa. Jag bodde på sjunde våningen, var hissen trasig? Tough! Jag fick antingen vänta på fastighetsskötaren eller sova hos en vän. Tragiskt.

Efter tio år flyttade jag hem till Sverige igen. Men problemen flyttade förstås med. Tills jag fann en lösning som passade mig. Jag hade försökt alla dieter som fanns och gång på gång misslyckats. Men så hittade jag Kostdoktorn och LCHF. Det verkade till en början för bra att vara sant, men till min förvåning försvann kilo efter kilo. Min uppblåsta mage var snart ett minne blott. Jag hade plötsligt massor av energi och allt eftersom kilona försvann, nästan helt utan ansträngning, började min kropp klia efter att röra på sig. Jag började träna. Jag hade min syster Eva som peppade och pushade mig och på något sätt övertalade mig att ”springa” Tjejmilen. Jag sprang förstås inte hela milen, men jag gick hela vägen och det sporrade mig något enormt! Utan min systers pepp och stöd hade jag antagligen gett upp.

I samma veva kom jag i kontakt med Lee, en personlig tränare från England som höll boot camp på Gärdet i Stockholm. Trots att jag var livrädd, cyklade jag till Gärdet och genomled min allra första boot camp. Efter min första gång skrek min kropp av smärta och eufori. Jag kom tillbaka gång efter gång och min kropp blev starkare och starkare. Jag fann kontrollen som jag letat efter i så många år. Lee’s motto var att ”If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you”. Jag tog det till mig till 100% och idag har jag det tatuerat på min arm, som en ständig påminnelse.

Men jag ville ha mer. Jag älskade att min kropp numera gjorde det jag ville. Jag blev starkare och rörligare och jag mådde oförskämt bra med min nya kosthållning. Men jag ville ge något tillbaka! Jag ville hjälpa och inspirera andra att göra samma resa som jag.

Jag satte mig i skolbänken och utbildade mig till personlig tränare. Jag pluggade och praktiserade som en galning och fick mitt certifikat! Idag är jag ca 50 kilo lättare och nu är det snart tre år sedan jag började jobba på Nordic Wellness Lidingö och Larsberg som personlig tränare. Jag har under tiden haft förmånen att få träffa många nya människor och framförallt har jag fått vara delaktig i många människors resa till ett bättre liv och bättre hälsa genom kost och träning. Och för det är jag evigt tacksam! Min resa är inte över än, men jag njuter av varje steg på vägen.

Hälsningar,
Kim

Kommentar

Grattis till framgången Kim – och tack för att du delar med dig. Varmt lycka till på din fortsatta resa!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...