Jump to content

Tips på god levergryta mottages


Guest
 Share

Recommended Posts

Jag tänkte lära mig göra en god levergryta. Har aldrig gjort något med lever tidigare och vill därför ha tips på smarriga och enkla recept. Det är ok med mejerier men jag välkomnar gärna mejerifritt också (typ kokosgrädde istället för grädde osv.).

Helst vill jag få tips på enkla recept alltså inte överdrivet många (eller konstiga) ingredienser.

Rekommenderar ni någon speciell lever? Tänkte kycklinglever eller rekommenderar ni något annat?

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar också steka lever lök och svamp. Kanske lite bacon också.Häller på grädde (eller kokosmjölk). Aningen av någon fond; lite balsamvinäger, kryddar med salvia (och salt och peppar). Låter puttra en stund.

Kycklinglever är mildare i smaken än annan lever.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Börjar man med lever så börjar novisen med kycklinglever!

Dels så är den mild, de är små rackare så det går lätt att doser utifall man inte vill äta hela paketet.. utan frysa till nästa vecka.

Den blir alldrig sådär stenhård som levern man kunde få i bamba!

Grundreceptet är kycklinglever, lök, smör, salt och peppar!

Stek kycklinglevern i rikligt med smör.. hackat bacon går i med smöret om man vill ha sådant.. (LCHF;)), ta upp levern när den verkar färdig och lägg åt sidan!

Sen så steker man löken i fettet på svag värme, svampen först om man är på det humöret.. nu är det dags att bestämma sig för huruvida man vill tillsätta grädde!

Soya och andra kryddor är oxå okej.

Häll sen lever i pannan igen och låt allt gotta till sig, servera med valfria grönsaker!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vi brukar göra Kostdoktorns leverpastej, den är supergod. Man kan variera receptet lite efter smak, t ex har vi i lite grönkål. Extra vitlök blir gott också.

Annars kan man finhacka en kycklinglever och blanda i köttfärsen. 1-2 st till 500 g köttfärs.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen. Då börjar jag med kycklinglever. :)

Jag har sett Kostdoktorns leverpastej och den ser smarrig ut men jag saknar macka/underlägg när jag äter leverpastej. Brukar göra mikrobröd ibland men har ingen större lust till det nu. Hur äter ni leverpastej? På LCHF-bröd och fröknäcke eller ihop med något annat?

Link to comment
Share on other sites

30 minuter sedan, margaretha sade:

Kyckling har ju lägra kolhydrater änn annan lever.

 

 

Va? Innehåller annan lever kolhydrater? Trodde inte kött, oavsett djurdel, innehöll kolhydrater överhuvudtaget...

Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Sockerråtta sade:

Tack för tipsen. Då börjar jag med kycklinglever. :)

Jag har sett Kostdoktorns leverpastej och den ser smarrig ut men jag saknar macka/underlägg när jag äter leverpastej. Brukar göra mikrobröd ibland men har ingen större lust till det nu. Hur äter ni leverpastej? På LCHF-bröd och fröknäcke eller ihop med något annat?

Jag har lämnat "normalkostens ätvanor" bakom mig nu så struntar i att jag förr i tiden åt pastej på bröd. Det finns ju paté tex och det är i princip samma sak som pastej men den brukar ätas som en rätt med tex salladsblad, någon fet sås till Jag äter lördagsbrunch nu med kostdoktorns leverpastej+ hemlagad majonäs och en driva färska örter som salvia och basilika. Supergott.

Kostdoktorns pastej är ganska fast i konsistensen och passar bra att ä'ta med gaffel snarare än att breda på något.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...