Gå till innehåll

Recommended Posts

Maten på Okinawa – hög andel kött

http://annikadahlqvist.com/2017/02/07/maten-pa-okinawa-mycket-kott/

Eat Fat, Live Long—the Real Food of Okinawa

http://www.tendergrassfedmeat.com/2011/03/01/eat-fat-live-long—the-real-food-of-okinawa/

Citat

Okinawan cuisine is centered around meat. The most important meat is pork. The Okinawans have a saying, that they use every part of the pig except for the toenails and the squeal. Many of the pork parts eaten are composed almost entirely of fat, such as pork skin, pig ears, and pork belly. All the internal organs of the pig are regularly eaten, such as the liver, kidneys, stomach, and intestines, which are also full of fat. Pork lard is the fat of choice for cooking, and many foods are deep fried in pork lard. Every other part of the pig is also eaten, including more familiar parts like spareribs, pork shoulder, and pork loin. The skin is usually left on and eaten whenever possible.

 

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har aldrig testat grislever. Hur är smaken på den? Antagligen kraftigare än kycklinglever? Kanske dags för mig att avancera till annat än kyckling. Men har just hittat ekologisk krav kycklinglever och motsvarande finns inte med gris eller nöt tyvärr. Kanske det kommer.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
52 minuter sedan, jala sade:

Föredrar nötlever, äter den dessutom rå. Förbenat gott.

Skivar den tunnt och saltar, eller hur gör du?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
58 minuter sedan, Angelico sade:

Kanske dags för mig att avancera till annat än kyckling. Men har just hittat ekologisk krav kycklinglever och motsvarande finns inte med gris eller nöt tyvärr. Kanske det kommer.

Har köpt naturbetad nötlever på Ica i Malmö, ursprung Revingehed. Men det var ett tag sen jag såg sån på hyllan sist. 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
31 minuter sedan, Xiro sade:

Skivar den tunnt och saltar, eller hur gör du?

Sköljer av den och putsar bort svårtuggade bitar, skär i sockerbits stora bitar. Använder olika kryddor efter humör. Ibland så blandar jag med färsk champion, räkor eller annat som tycker verkar bra för tilfället.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nötlever torkar jag till hunden... Alla i huset lider; De tvåbenta för doften, den fyrbenta för att det tar sån tid innan hon får godis. Kanske skulle testa, det borde ju funka som torkat kött..?

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
10 timmar sedan, MariaF sade:

Nötlever torkar jag till hunden... Alla i huset lider; De tvåbenta för doften, den fyrbenta för att det tar sån tid innan hon får godis. Kanske skulle testa, det borde ju funka som torkat kött..?

Hur gör du rent praktiskt när du torkar lever till hunden? Vilken temperatur på ugnen? Torktid? Storlek på bitarna? Håller sig den torkade levern i rumstemperatur?

Jag har insett att de sk leversnittarna som säljs som hundgodis mest verkar bestå av leverfärgat spannmål, så dem ger jag inte till min hund. 

Tycker absolut du ska testa att äta hundens torkade lever. 
 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, Petra183 sade:

Hur gör du rent praktiskt när du torkar lever till hunden?

Jag köper bitar, runt kilot, och bakar på låg temperatur (125*C) 1,5-2tim för att de ska bli hanterbara att skära. Lever är ju lite dallrigt. Bitarna blir nog runt 1cm². Dessa torkas 4-6tim (har hänt att de fått stå längre, beror på storleken) tills de är som små kolbitar. Håller sig bra så länge de förvaras torrt. De har en tendens att gå åt så jag har nog haft dem runt 8-10v som mest. 
Inget salt, inget annat, bara lever. Kan tänka mig att om man vill dela med hunden så kanske man ska baka med kryddor innan man skär upp småbitarna.

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 timmar sedan, MariaF sade:

Nötlever torkar jag till hunden... Alla i huset lider; De tvåbenta för doften, den fyrbenta för att det tar sån tid innan hon får godis. Kanske skulle testa, det borde ju funka som torkat kött..?

Det låter verkligen som ett intressant sätt att tillaga levern. Jag som just nu äter mkt strikt har funderat på om jag skulle äta en liten portion lever varje dag istället för en leverpastejlunch då och då. Så dessa småbitar , med kanske lite timjan och örtsalt tror jag skulle bli perfekt att ta fram ur frysen och lägga till måltiden.

Frågan är hur länge de behöver tillagas , för mänskliga smaklökar ? :)

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja... de hunden får är ju verkligen som kol men hon gillar dem! Kan tänka mig sega skivor kanske passar människotänder bättre...? De torkar ju inte direkt, man kanske får provbita lite i dem? 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...