Jump to content

Får jag i mig tillräckligt?


Karro K
 Share

Recommended Posts

Jag har kört på stenhårt med ketokäk nu i 8 dagar. Jag äter ca 85%fett, 15% protein och ja...1-2% kh. Min hunger har dock minskat väldigt mycket och jag äter bara en till två måltider om dagen plus några koppar kaffe. Jag äter inga mejeriprodukter eller nötter, allt för att bli av med sötsuget. Jag mår skit och träningen är helt förstörd, antar att det är övergående. Jag vill helst inte äta tillskott så vad ska jag äta så jag får i mig vitaminer och sånt? 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Om du mår skit så drick vatten med salt (eller buljong). Träningen kommer att dippa ett tag, en del tar det några veckor för att anpassa sig, för andra lite längre (för mig tog nog 3mån i alla fall). 
Inälvsmat, fisk och ägg är bra, näringstäta livsmedel. Kål är bra, inte minst för tarmfloran men jag vet inte hur mycket grönsaker du vill äta?
Snart är värst anpassningsperioden över. Lycka till! 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Du får garanterat inte i dig allt du behöver!:wacko:

Menna detta är en sk brasklapp!:D

Detta beror till stora delar på var du får din mat ifrån!:blink:

Köper du maten i affär, så ligger du i princip risigt till!

Har du tillgång till mat från eget fiske, vilt, egna odlingar så är det lixom inga jättestora problem!

Alla de andra har problem.. dvs stora delar av vår befolkning!

Du verkar gå All in, det är ett gott tecken, det kan oxå vara ett problem.. beroende på förut sagda kriterier!

Men.. vi kan alltid göra goda eller dåliga val i våra butiker!

Affärsmat med sina pressade priser är knappast det främsta kriteriet för att få i sig allt man behöver, inte ens Svenskt/Närodlat/ekologiskt!

För det första, svensk jordmån ger olika tillkortakommanden, uppfödning och distrubition tar sin tull på näringsinnehållet!

Menna.. det finns ett bättre utbud i de flesta större städer.. i de flesta större affärer, välj dessa så långt det går/du har råd med/vad du vill ge dina barn.. förutom allt junk de får på dagis!

Komplettera med några tillskott till dig själv speciellt om du är väldigt fysiskt aktiv.. salt är jävligt viktigt vid fysisk aktivitet, men det finns en uppsjö av olika salter i vanliga butiker som väl är, med mer magnesium/kalium.. salta efter smak.. eller koka egen benbuljong!

Långkok is da shit.. egentligen både för dig, barnen och fadern.. på lång sikt.. men WTF.. vem har tid med sådant?

Hur som helst.. synd att de slopat den gamla husmodersutbildningen.. jag hade friat på en gång!

Iallafall.. fisk två gånger i veckan, varav minst en fet fisk, inälvor, helst lever, minst en gång i veckan, grönsaker/rotfrukter efter årstid och då rikligen, stek på söndag.. måndag rester!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

53 minuter sedan, MariaF sade:

Om du mår skit så drick vatten med salt (eller buljong). Träningen kommer att dippa ett tag, en del tar det några veckor för att anpassa sig, för andra lite längre (för mig tog nog 3mån i alla fall). 
Inälvsmat, fisk och ägg är bra, näringstäta livsmedel. Kål är bra, inte minst för tarmfloran men jag vet inte hur mycket grönsaker du vill äta?
Snart är värst anpassningsperioden över. Lycka till! 

Typ lever? Har inte så bra koll på inälvor ? jag vill ju helst hålla mig väldigt lågt på kolhydrater och det springer snabbt iväg med grönsaker tycker jag. Avokado och spenat äter jag en del men inget annat. Köra på lite kål då kanske :) det är så himla svårt att tänka att det går över när man mår såhär, man blir så negativ. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

53 minuter sedan, Zepp sade:

Du får garanterat inte i dig allt du behöver!:wacko:

Menna detta är en sk brasklapp!:D

Detta beror till stora delar på var du får din mat ifrån!:blink:

Köper du maten i affär, så ligger du i princip risigt till!

Har du tillgång till mat från eget fiske, vilt, egna odlingar så är det lixom inga jättestora problem!

Alla de andra har problem.. dvs stora delar av vår befolkning!

Du verkar gå All in, det är ett gott tecken, det kan oxå vara ett problem.. beroende på förut sagda kriterier!

Men.. vi kan alltid göra goda eller dåliga val i våra butiker!

Affärsmat med sina pressade priser är knappast det främsta kriteriet för att få i sig allt man behöver, inte ens Svenskt/Närodlat/ekologiskt!

För det första, svensk jordmån ger olika tillkortakommanden, uppfödning och distrubition tar sin tull på näringsinnehållet!

Menna.. det finns ett bättre utbud i de flesta större städer.. i de flesta större affärer, välj dessa så långt det går/du har råd med/vad du vill ge dina barn.. förutom allt junk de får på dagis!

Komplettera med några tillskott till dig själv speciellt om du är väldigt fysiskt aktiv.. salt är jävligt viktigt vid fysisk aktivitet, men det finns en uppsjö av olika salter i vanliga butiker som väl är, med mer magnesium/kalium.. salta efter smak.. eller koka egen benbuljong!

Långkok is da shit.. egentligen både för dig, barnen och fadern.. på lång sikt.. men WTF.. vem har tid med sådant?

Hur som helst.. synd att de slopat den gamla husmodersutbildningen.. jag hade friat på en gång!

Iallafall.. fisk två gånger i veckan, varav minst en fet fisk, inälvor, helst lever, minst en gång i veckan, grönsaker/rotfrukter efter årstid och då rikligen, stek på söndag.. måndag rester!

Jag köper typ allt på Ica gourmet. Det är lokalproducerat och ekologiskt. Äter aldrig bacon, kebab och sånt utan är väldigt mån om vad jag köper. 

Exempeldag:

Morgon: kaffe 

Lunch: en näve spenat, 2 ägg med 50 g smör, laxbit på typ 150 g. 

Eftermiddag: kaffe med 2 msk kokosbollar och 2 msk smör. Halv avokado.  

Ett annat fenomen är att ca rn timmr efter jag ätit så går jag in i väggen totalt och somnar som en stock i 2 timmar ? detta händer varje gång, känner mig typ bakfull och absolut inte proppmätt. Går det över eller? 

Jag tänkte att denna "diet" verkade då enkel men ju mer jag läser, ju mer förvirrad blir jag. Kanske är lättare om man inte ska träna och bara gå ner i vikt. Jag blev ju typ rippad på denna veckan så jag behöver inte gå ner mer än kanske nått kg till. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minuter sedan, Karro K sade:

Jag köper typ allt på Ica gourmet. Det är lokalproducerat och ekologiskt. Äter aldrig bacon, kebab och sånt utan är väldigt mån om vad jag köper. 

Exempeldag:

Morgon: kaffe 

Lunch: en näve spenat, 2 ägg med 50 g smör, laxbit på typ 150 g. 

Eftermiddag: kaffe med 2 msk kokosbollar och 2 msk smör. Halv avokado.  

Ett annat fenomen är att ca rn timmr efter jag ätit så går jag in i väggen totalt och somnar som en stock i 2 timmar ? detta händer varje gång, känner mig typ bakfull och absolut inte proppmätt. Går det över eller? 

Jag tänkte att denna "diet" verkade då enkel men ju mer jag läser, ju mer förvirrad blir jag. Kanske är lättare om man inte ska träna och bara gå ner i vikt. Jag blev ju typ rippad på denna veckan så jag behöver inte gå ner mer än kanske nått kg till. 

Du får ursäkta om jag ökar din förvirring.. jag skäms o det grövsta!

Fast egentligen vill jag främst förmedla budskapet att det finns inga magiska dieter!

Utan det finns bara din magiska kropp, med sina gener, din sociala situation med barn och allt, samt då oxå din ambition till fysisk ansträngning/löpning.. hur länge den nu varar med tanke på omvårdnad av barn/make/äktenskap.. karriär/försörjning!

Menna jag säger inte att du skall ge upp.. tvärt om kämpa på.. främst för dig själv/dina barn/fadern/ert förhållande, din framtida försörjning.. den metabola omställningen är intet, den är tidsbegränsad/kan behöva litta tillskott om man envisas med att vara långdistanslöpare och moder/partner/ha en karriär.. framtida pension!

Allt blir såå mycket annorlunda om man siktar på att bli 65, pensionär och mormor!

Dvs det är dina egentliga mål.. eller hur?

Men det är rätt långt kvar tills dess eller hur, då finns det fortfarande utrymme för en hel del långdistanslöpningar.. det är dessa som antingen kan lösas genom att äta godis eller att gå över till mer fettförbräning!

Om du frågar mig så får du råd om hur du skall öka din fettförbräningsförmåga!

Därmed inte sagt att du bör undvika varenda liten kolhydrat, ta dessa främst från sk riktig mat!

Och under långlöpningar så blir du hur som helst tvungen att tillföra en del glukos.. iallafall om du siktar på att genomföra dessa lopp på någon anständig tid!

Grejen är snarare att de som är helt glukosberoende får tillföra hela sin ansträngningsnivå i form av snabba kolhydrater.. hela tiden!

På det.. ät hur j*vla mycket grönsker du orkar tugga i dig.. speciellt gröna blad.. till alla måltider, som du orkar!

Och på det kål och lök.. räkna inte ens de som kolhydrater så gör du dig en tjänst, du är vad jag förstår ung och frisk.. räkna dem inte, ät dem bara!

Gör Coleslawe/pissasallat/vinigrettesallader.. använd gärna extra prima olivolja!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

38 minuter sedan, Zepp sade:

Du får ursäkta om jag ökar din förvirring.. jag skäms o det grövsta!

Fast egentligen vill jag främst förmedla budskapet att det finns inga magiska dieter!

Utan det finns bara din magiska kropp, med sina gener, din sociala situation med barn och allt, samt då oxå din ambition till fysisk ansträngning/löpning.. hur länge den nu varar med tanke på omvårdnad av barn/make/äktenskap.. karriär/försörjning!

Menna jag säger inte att du skall ge upp.. tvärt om kämpa på.. främst för dig själv/dina barn/fadern/ert förhållande, din framtida försörjning.. den metabola omställningen är intet, den är tidsbegränsad/kan behöva litta tillskott om man envisas med att vara långdistanslöpare och moder/partner/ha en karriär.. framtida pension!

Allt blir såå mycket annorlunda om man siktar på att bli 65, pensionär och mormor!

Dvs det är dina egentliga mål.. eller hur?

Men det är rätt långt kvar tills dess eller hur, då finns det fortfarande utrymme för en hel del långdistanslöpningar.. det är dessa som antingen kan lösas genom att äta godis eller att gå över till mer fettförbräning!

Om du frågar mig så får du råd om hur du skall öka din fettförbräningsförmåga!

Därmed inte sagt att du bör undvika varenda liten kolhydrat, ta dessa främst från sk riktig mat!

Och under långlöpningar så blir du hur som helst tvungen att tillföra en del glukos.. iallafall om du siktar på att genomföra dessa lopp på någon anständig tid!

Grejen är snarare att de som är helt glukosberoende får tillföra hela sin ansträngningsnivå i form av snabba kolhydrater.. hela tiden!

På det.. ät hur j*vla mycket grönsker du orkar tugga i dig.. speciellt gröna blad.. till alla måltider, som du orkar!

Och på det kål och lök.. räkna inte ens de som kolhydrater så gör du dig en tjänst, du är vad jag förstår ung och frisk.. räkna dem inte, ät dem bara!

Gör Coleslawe/pissasallat/vinigrettesallader.. använd gärna extra prima olivolja!

Jag tänker att det finns ganska många timmar på dygnet och just nu när man föräldrajobbar så är det perfekta egentiden att komma bort ett par timmar på kvällen ? 

Jag läste att det går fortare att anpassa kroppen ju striktare man är i början så jag tänkte att jag kör typ all in. Jag tror som du säger att jag behöver mer käk men jag märker så himla tydligt att är det bara lite sött så sätter suget igång direkt. Tillexempel tomat funkar inte och inte heller stekt grönkål. Jag har ju bara kört drygt en vecka så suget ska väl försvinna snart :) Coleslawe ska jag lätt göra!!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Japp,, ju strikare, ju fortare, ju mer omställningsbesvär!

Faaast, hjärnan brukar hur som helst ta tre veckor på sig att uppreglera ketolysensymerna, det är det första, dimhjärna, dum i huvudet, går in i stängda dörrar, osv!

Musklerna däremot kan ta månader, det märker du när det känns som att du bör riddarustning så fort du går upp för några trappsteg!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Coleslaw är jättebra! Just att få i sig mat till tarmbakterierna tror jag är viktigt för att må bra generellt. Spenaten är också jättebra och nu kommer nässlorna snart också. Benbuljong innehåller mycket bra. Själv brukar jag koka en persisk köttgryta med aubergine och tomat där jag låter ben från högrev eller märgpipa koka flera timmar innan jag gör själva grytan. Nu vet jag inte varför du inte vill ta tillskott men när man äter väldigt strikt tror jag man får "fuska lite" för att täcka upp bristen på bredd/variation i maten. Det finns mycket skräp i den genren på marknaden men också bra märken (jag gillar Innate). 
Det finns en läkare/coach som heter Phil Maffetone. Jag gillar hans koncept för att det har "hälsa" som utgångspunkt. Han vänder sig kanske främst till långdistansträning men även andra sporter då alla behöver kunna bränna fett som bas. Han menar att om man inte har hälsan så kan man inte träna (i större mängd). Konceptet omfattar därför mat/näring (väldigt LCHF:igt, något han rekommenderat sen tidigt 80-tal), träning, vila, vardagsstress... Kort sagt hela människan. https://philmaffetone.com

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

8 timmar sedan, Zepp sade:

Japp,, ju strikare, ju fortare, ju mer omställningsbesvär!

Faaast, hjärnan brukar hur som helst ta tre veckor på sig att uppreglera ketolysensymerna, det är det första, dimhjärna, dum i huvudet, går in i stängda dörrar, osv!

Musklerna däremot kan ta månader, det märker du när det känns som att du bör riddarustning så fort du går upp för några trappsteg!

Haha! ? jepp! Har 2 barn och därmed 50% chans att välja rätt namn men har lyckats säga fel hela veckan. Men visst blir det bättre med musklerna under tiden? Pallar inte ha det såhär i månader  ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, MariaF sade:

Coleslaw är jättebra! Just att få i sig mat till tarmbakterierna tror jag är viktigt för att må bra generellt. Spenaten är också jättebra och nu kommer nässlorna snart också. Benbuljong innehåller mycket bra. Själv brukar jag koka en persisk köttgryta med aubergine och tomat där jag låter ben från högrev eller märgpipa koka flera timmar innan jag gör själva grytan. Nu vet jag inte varför du inte vill ta tillskott men när man äter väldigt strikt tror jag man får "fuska lite" för att täcka upp bristen på bredd/variation i maten. Det finns mycket skräp i den genren på marknaden men också bra märken (jag gillar Innate). 
Det finns en läkare/coach som heter Phil Maffetone. Jag gillar hans koncept för att det har "hälsa" som utgångspunkt. Han vänder sig kanske främst till långdistansträning men även andra sporter då alla behöver kunna bränna fett som bas. Han menar att om man inte har hälsan så kan man inte träna (i större mängd). Konceptet omfattar därför mat/näring (väldigt LCHF:igt, något han rekommenderat sen tidigt 80-tal), träning, vila, vardagsstress... Kort sagt hela människan. https://philmaffetone.com

Ja det står att sömn och att minska stress är viktigt.. mina barn är 17 månader och 2 månader gamla ?? så kan nog glömma det ett tag.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

11 timmar sedan, Karro K sade:

Haha! ? jepp! Har 2 barn och därmed 50% chans att välja rätt namn men har lyckats säga fel hela veckan. Men visst blir det bättre med musklerna under tiden? Pallar inte ha det såhär i månader  ?

Hjärnans behov av energi går först.. egentligen röda blodkroppar oxå!

Två rätt vitala funktioner i kroppen, men senast om tre veckor så har hjärnan ställt om och kan ta upp till 70% av sitt energibehov från ketonkroppar.

Det är det första stora steget och då minskar behovet av glukos.

Röda blodkroppar kommer alltid att behöva 100% glukos, och det är alltid anaerob förbräning, vilket ger laktat, som sen kan gå till glukoneogenes.

Hjärtat föredrar ketonkroppar.. om sådana finns i blodet.

Musklerna har rätt få ketolysensymer, men de är en stor del av din kroppsmassa så de kan dra en hel del iallafall.

I början drar musklerna mer ketoner, men när ketonhalten i blodet stiger så övergår musklerna till att använda mer fett.

För att förbränna fett krävs syre, så syreupptagningsförmågan ökar.. maxpulsen kan oxå stiga på grund av detta.. iallafall om man tränar.

Man har olika muskelfibrer, en del är snabba och bra på att förbränna glukos aeorobt/anaeorobt, andra är uthålliga och duktiga på att förbränna fett.

Du är ju långlöpare, du har nog rätt mycket sådana uthålliga fettoxiderande redan?

Jesper beklagade sig o det väldigaste under sin omställning, men rent frankt, det gick rätt fort.. oså tränade han under tiden/han var rätt bra tränad redan innan.. för otränade soffpotäter kan det ta åtskilliga månader, upp till ett år!

Andra redan bra tränade, unga, friska, vittnar om samma sak.. först hjärndimman och det, sen sämre förmåga i någon månad, sen en nästan outtömlig uthållighet.

Men det beror då oxå på att man valt att köra hela omställningen på kortast möjliga tid!

Det man gör är att man utsätter kroppen för en i vårt samhälle ovanlig metabol situation, nämligen brist på tillförda kolhydrater/glukos!

Då får kroppen ställa om sig metabolt, ensymatiskt och hormoniellt.

Därmed inte sagt att du måste hamna på/ligga på bantningsnivåer av kolhydrater i framtiden.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 minuter sedan, Zepp sade:

Hjärnans behov av energi går först.. egentligen röda blodkroppar oxå!

Två rätt vitala funktioner i kroppen, men senast om tre veckor så har hjärnan ställt om och kan ta upp till 70% av sitt energibehov från ketonkroppar.

Det är det första stora steget och då minskar behovet av glukos.

Röda blodkroppar kommer alltid att behöva 100% glukos, och det är alltid anaerob förbräning, vilket ger laktat, som sen kan gå till glukoneogenes.

Hjärtat föredrar ketonkroppar.. om sådana finns i blodet.

Musklerna har rätt få ketolysensymer, men de är en stor del av din kroppsmassa så de kan dra en hel del iallafall.

I början drar musklerna mer ketoner, men när ketonhalten i blodet stiger så övergår musklerna till att använda mer fett.

För att förbränna fett krävs syre, så syreupptagningsförmågan ökar.. maxpulsen kan oxå stiga på grund av detta.. iallafall om man tränar.

Man har olika muskelfibrer, en del är snabba och bra på att förbränna glukos aeorobt/anaeorobt, andra är uthålliga och duktiga på att förbränna fett.

Du är ju långlöpare, du har nog rätt mycket sådana uthålliga fettoxiderande redan?

Jesper beklagade sig o det väldigaste under sin omställning, men rent frankt, det gick rätt fort.. oså tränade han under tiden/han var rätt bra tränad redan innan.. för otränade soffpotäter kan det ta åtskilliga månader, upp till ett år!

Andra redan bra tränade, unga, friska, vittnar om samma sak.. först hjärndimman och det, sen sämre förmåga i någon månad, sen en nästan outtömlig uthållighet.

Men det beror då oxå på att man valt att köra hela omställningen på kortast möjliga tid!

Det man gör är att man utsätter kroppen för en i vårt samhälle ovanlig metabol situation, nämligen brist på tillförda kolhydrater/glukos!

Då får kroppen ställa om sig metabolt, ensymatiskt och hormoniellt.

Därmed inte sagt att du måste hamna på/ligga på bantningsnivåer av kolhydrater i framtiden.

Ja jag har ju varit vältränad men nja... nu, not so much. Men jag förstår inte riktigt ändå. Om vi säger att en person äter typ 5 g kh och en annan typ 50 g. Ska de då långsiktigt fungera likadant i kroppen? Är det bara omställningstiden som skiljer? Har bara läst att ju striktare man är, ju bättre effekt men om kroppen går på fettdrift vad spelar kolhydraterna för roll i kroppen då? Kanske rörig fråga men jag vet liksom inte vart jag ska ligga mellan ketokost till liberal lchf. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Om du tränar anaerobt, tex mycket styrka, tror jag du mår bättre av att äta strikt LCHF men utan att köra "nolla". Det är alltså den klassiska rekommendationen på runt 20g/kolh/dygn. Visst, kroppen tillverkar det glukos den behöver om du inte tillför det men inget hindrar fettanpassningen på de låga nivåerna kolhydrater. Maten blir roligare vilket ger en större tillfredsställelse i livet också. Inte minst kan det vara bra ur pedagogisk synvinkel att barnen ser att mamma äter varierat. 

Link to comment
Share on other sites

1 minut sedan, Karro K sade:

Ja jag har ju varit vältränad men nja... nu, not so much. Men jag förstår inte riktigt ändå. Om vi säger att en person äter typ 5 g kh och en annan typ 50 g. Ska de då långsiktigt fungera likadant i kroppen? Är det bara omställningstiden som skiljer? Har bara läst att ju striktare man är, ju bättre effekt men om kroppen går på fettdrift vad spelar kolhydraterna för roll i kroppen då? Kanske rörig fråga men jag vet liksom inte vart jag ska ligga mellan ketokost till liberal lchf. 

Kör på 5 gram och du får en stjärna i LCHFgemenskapen.. iallafall om du sen orkar springa!

Du får bestämma dig för om du vill ha stjärnor för bästa tänkbara LCHFgenomförande eller om du vill må bra, återuppta långlöpandet så småningom!

Grejen är.. ligger du på 100 gram/20E% så är resten av din energiförbrukning fett och aminosyror!

Kroppen brukar bli bra på att förbränna det du äter!

Jaa. 5 eller 50 gör att du är i ketos.. utifall detta var ditt mål?

Men du är antagligen ute efter de fördelarna som en ketogen kost kan ge?

De är främst.. avsaknaden av socker/junkfood/pasta/bröd/godis/kakor/läsk/annan skit!

Ju ketogenare.. i princip mindre utav de förut nämnda.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minuter sedan, Zepp sade:

Kör på 5 gram och du får en stjärna i LCHFgemenskapen.. iallafall om du sen orkar springa!

Du får bestämma dig för om du vill ha stjärnor för bästa tänkbara LCHFgenomförande eller om du vill må bra, återuppta långlöpandet så småningom!

Grejen är.. ligger du på 100 gram/20E% så är resten av din energiförbrukning fett och aminosyror!

Kroppen brukar bli bra på att förbränna det du äter!

Jaa. 5 eller 50 gör att du är i ketos.. utifall detta var ditt mål?

Men du är antagligen ute efter de fördelarna som en ketogen kost kan ge?

De är främst.. avsaknaden av socker/junkfood/pasta/bröd/godis/kakor/läsk/annan skit!

Ju ketogenare.. i princip mindre utav de förut nämnda.

Målet är att bli av med godissuget. Jag har aldrig haft problem att avstå något annat. Jag tycker visst att en pizza är god men har inga problem alls att avstå. Men godis... skulle kunna äta det jämt och jag äter tills jag mår illa eller det tar slut. Jag kan ju inte ens äta en lite körsbärstomat utan att det drar igång suget. Men jag tror jag ska slita i att stirra mig blind på siffror.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minuter sedan, Karro K sade:

Målet är att bli av med godissuget. Jag har aldrig haft problem att avstå något annat. Jag tycker visst att en pizza är god men har inga problem alls att avstå. Men godis... skulle kunna äta det jämt och jag äter tills jag mår illa eller det tar slut. Jag kan ju inte ens äta en lite körsbärstomat utan att det drar igång suget. Men jag tror jag ska slita i att stirra mig blind på siffror.

Prexis.. man blir väldigt sällan sugen på kall kokt potatis, även om det ligger sådan i kylen!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just nu, Zepp sade:

Rätt tveksam till om det triggar mitt Dopamin iallafall?

Du har nog aldrig varit gravid...?! ;) Skämt åtsido, redan som barn var jag sugen på det och tiggde hos mamma när hon skalade potatis. Numera kan jag ibland ta en bit hyvlad med skalaren medan jag skalar potatis till mina barn... Men det triggar suget, det gör det.

Link to comment
Share on other sites

Jag äter ofta rå potatis med lite salt på. Kallas för resistent stärkelse och skall vara bra för tarmfloran, dessutom betydligt godare än potatismjöl utrört i vatten. Har hört av den äldre generationen att man drack potatisvattnet mot värk i kroppen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...