Jump to content

np422
 Share

Recommended Posts

Oxrullader.

Lövbiff, eller tunt skivat innanlår.
Bred ut på skärbrädan, lägg i fyllning - och här finns det utrymme för viss egen variation enligt vad som finns hemma i skafferiet för tillfället.
Den här gången så bredda jag på lite dijonsenap, en halv skiva bacon, en kvarts liten inlagd gurka "cornichons", lite hackad syltlök och smula ädelost. Andra saker som också kan vara gott är t ex parmaskinka, små morotsstavar, rödlök, anjovis etc ...
Rulla ihop och sätt en tandpetare igenom så de håller tätt eller bind en bit steksnöre runt.
Bryn dem i en stor gryta så de får färg runtom.
I samma gryta, fyll på vatten så de täcker dem till hälften, krydda med en buljongtärning/fond, hela vit- och kryddpepparkorn, lagerblad.
Låt koka till köttet blir riktigt mört, ca 45-60 minuter, vänd ett varv då och då så att båda halvorna får koka i vätskan. Sista tiden så kan man ta av locket och låta vätskan reducera till ca: hälften.
När köttet är klart, fyll på med vispgrädde och red såsen med en klick philadelphia-ost, smaka av såsen med de kryddor du själv gillar - jag hade torkade trattkantareller hemma som jag lät koka med de sista minutrarna.

Servera med haricot vert och blomkålsmos.

IMG_20170318_204331-small.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...