Jump to content

Border to border - 440 km på skidor och diabetes typ 1


Josefin

Recommended Posts

Hej! Hur rekommenderar du att jag ska äta om jag vill köra ett skidlopp under 7 dagar med dagsetapper på 45-75 km per dag? Övriga idrotter går bra, ( tex Lidingölopet på tre timmar , bs mellan 11-9 i 2,5 , sista 30 min sjönk jag till 6,0 )men mitt blodsocker sjunker mycket under skidåkning- Även vid stabilt bs sjunker jag till under 3 på mindre än en timme.  Jag vill, om möjligt, gör detta skidlopp nästa mars, men vågar jag, dvs hur ska jag göra för att undvika känningar på nätterna? mvh Josefin

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hej Stammis, ja jag är LCHF-kost (så när som på vid känningar, då måste jag ju äta kh för att få upp blodsockret.)

Tommy Runesson, jag känner väl till Jonas Colting som a) har har inte diabetes typ 1  och 2) som jag skriver toksjunker jag i blodsocker av just längdskidåkning. Cykling och löpning är inte alls samma problem, så nej det är knappast same same but diffrent!!

Kostnörd, även om jag sänker basalen ( har pump) med 30-50 % ) så sjunker jag ändå och kan kommer ner i blodsocker på 3, sen vågar jag inte fortsätta utan att äta kh. Tidigare åt jag choklad typ snickers, men det tar för lång tid så sista skildlägret körde jag druvsocker för att ligger på en hyfsat jämn blodsockernivå under själva passet( på mellan 2-4 timmar) . efter passen har jag antingen sjunkit, stigit till upp mot 20 eller legat jämt så jag har inte kunnat dra någon slutsats av det heller.  

 

Förra och förrförra året när jag körde Vasaloppet på mellan 8-10 timmar hade jag inte pump utan (insulin) penna och låg bs på 9 vid start för att under loppet variera mellan 3,9 som lägst och 16 som högst. Under loppen drack jag vatten, buljong, äter kokta ägg, snickers och Extend ( diabetesbar med långsamma kh).

I somras gjorde jag en halv Ironman och låg på 8 före simningen och hade 9 efter 1900 m simning. När jag hade cyklat 5 mil ( av 9) visade bs 25 (!!!) trots att jag bara druckit vatten så jag var tvungen att stanna för att ta insulin ( vet ej om jag hade ketoner då eller ej, så jag vet inte om det var adrenlinpåslag eller ketonbrist som gav mig höga värden) Bs sjönk så under de 21 km löpning låg bs på mellan 9 och 7 och åt Extend, Snickers och drack vatten.

Några förslag på hur jag ska göra framöver på långlopp?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...