annakopp Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 jag har laest att whey protein moejligvis kan vara ett problem foer vissa http://suppversity.blogspot.de/2012/06/whey-more-insulinogenic-than-white.html jag koepte aertprotein hittade samtidigt aertfiber. om ni inte proevat det aen, det aer superbra! haer paa tyska, man foerstaar aendaa:-) Energie kJ (kcal) 873,7 kJ (211 kcal) Fett 0,4 g gesättigte Fettsäuren (g) 0,4 g Kohlenhydrate (g) 8,3 g davon Zucker (g) 0,4 g Protein(g) 6,9 g Salz (g) 0,05 g Fiber(g) 76,2 g jag gjorde tex. 90sekunders ketobroed med ett aegg och bara en stor matsked av detta, lite salt, smoer.. det blev vaeldigt broedigt. pizzadeg, typ kostdoktorns recept med aegg och ost, och en halv deciliter. det blev saa himla bra! experimenterar nu med aertprotein och aertfiber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Var köpte du det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Hur är det med ärtfibrer/ärtprotein i denna form? Tänker att baljväxter bör man ju undvika annars på grund av ämnen i dem som kroppen inte riktigt kan ta hand om.. (Har tappat ordet nu... fytonutrienter?... ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakopp Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 tureborgaren: koepte paa amazon I tyskland, och har koept utomlands. life I sverige brukar vara snabbast paa att ta in saant! Jamtlandstjejen. du menar phytinsyra. phytic acid. det de goer I kroppen aer att man inte kan ta upp mineraler lika bra, foer de binder mineralerna som daa gaar ut samma vaeg som allt annat istaellet foer att tas upp I kroppen. phytin syran foersvinner om man laegger I bloet laenge, eller fermenterar. och man kanske inte aeter boenor morgon middag kvaell I saadana maengder att man faar brist, tror jag. aertproteinet aer ju behandlat och extraherat I ren form, saa det verkar inte finnas kvar mycket, jag hittade lite information: Far from being a whole food, pea protein isolate is a purified chemical extract, dramatically increasing the protein content of the unprocessed pea (around 10-15%) to upwards of 90% in the isolate. Part of the processing involves treating the extract with fungal-phytase to digest the phytic acid, a chemical that binds up minerals and impairs their absorption. And that’s probably a good thing, haer kan du laesa mer, jag sjaelv aeter groddat broed I smaa maengder, near man lchfar aer ju ein liten skiva broed paa julafton en fest, och groddat broed behandlas som groensaker av kroppen, och inte laengre som saedesslag foer grodden aer ju en liten vaext och inte laengre ett froe. min matstil aer lchf maandag till torsdag med paleo paa helgerna, foer jag faar viktplataa snabbt pga rT3 fenomenet som visa faar near man aer foer straeng, och genom carbups paa helgerna haaller jag vikten baettre aen utan: http://www.thenourishinggourmet.com/2010/09/reducing-phytic-acid-in-grains-and-legumes.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.