Gå till innehåll

Recommended Posts

Hej!

Tack, du skriver och tar reda på fakta som jag försöker hinna med själv men inte görB) En ödmjuk fråga, får jag använda din text ovan när jag diskuterar med min läkare som bara går på de rekommendationer som finns och inte tänker själv.

 

Allra ödmjukast
Rolle på Österlen

 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en petition mot USAs kostråd. Den levererar enkla fakta  avseende många av de kritiserade punkterna, och den berör de usla svenska kostråden också:

                            http://www.nutrition-coalition.org/petition/

 

                        Det här är en av de studier Generaldirektörerna missat:  http://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246

 

 

 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Generaldirektörerna tycker man skall minska på saltet. Men är det vettigt. Se:

                http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(16)31915-8/fulltext?elsca1=etoc#.WBUGhM2VuMk.twitter

"Beyond salt—where next for hypertension epidemiology?

Published: 29 October 2016
Article has an altmetric score of 76
 
 
 
 

The Lancet Editorial1 calls for an evidence-based policy of salt reduction in the face of weak and conflicting evidence regarding the safety and efficacy of existing recommendations at a population level. One limitation of the existing evidence base is that salt is usually considered as an isolated factor independent of the dietary context in which it is consumed and the effects of metabolism on sodium regulation.

Insulin resistance and hypertension are causally associated as elements of metabolic syndrome, and essential hypertension is associated with insulin resistance and hyperinsulinaemia.2Hyperinsulinaemia stimulates the resorption of sodium,3 which shares a common receptor with glucose.4 The sustained antinatriuretic action of insulin is triggered by increased glucose.5The low insulin and glucose levels associated with fasting and extreme carbohydrate-restricted diets result in reductions in both fluid volume and sodium homeostasis; sodium homeostasis is sufficiently reduced that salt supplementation might be prescribed to prevent electrolyte imbalance, and antihypertensive medication doses might need to be reduced.6

We suggest that future salt surveys include the fasting triglyceride/HDL ratio, on the basis that this ratio is an inexpensive proxy to identify those individuals who have insulin resistance and are consuming a high-carbohydrate diet. If these conditions that promote hyperinsulinaemia and elevated post-prandial glycaemia are associated with increased cardiovascular disease risk via increased sodium retention, researchers will be a step closer to identifying the root cause of a pathology for which salt alone has historically borne an excessive share of the blame.

We declare no competing interests."

Den här delen visar på hur insulinresistens leder till salt retention, och hur blodsocker sänkning leder till sänkt blodtryck. Generaldirektörerna missar att sänkt blodsocker kommer att leda till sänkt blodtryck. Så fokusera på salt i sig är ett misstag.

 

 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 2 weeks later...

Här är en youtube video från "down under" med Nina Teicholz från den 14/4 i  år. som ger en bra bakgrund till Generaldirektörernas prestation:

 

                      

 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 3 weeks later...

 

Här är ytterligare en studie, att läsa för generaldirektörerna. Åtminstone generaldirektören för folkhälsomyndigheten kanske går att påverka med fakta. SLV måste kanske få en ny direktör utan band till SNF?

Nåväl här är den:  http://journals.co-action.net/index.php/fnr/article/view/31694

 

       Viktigt är att läsa hur, och varför de gjort den på detta sätt. Naturligtvis bör den sjukskrivne Gabriel Wikström läsa den. Innan han utsätter sig för påverkan från läkemedels industrin.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I den här länken presenterar Larry Husten ett inlägg av Garry Taubes, där han noga förklarar varför AHAs syn på  fleromättat fett, och mättat fet är i strid med modern rigorös vetenskap. Det visar att SLV syn på vetenskap är felaktig och skadlig för folkhälsan, Gabriel Wikström bör naturligtvis också läsa artikeln så han kan entlediga den/dem som inte förstår.

 

                                        

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 2 weeks later...

I denna länk  http://www.medscape.com/viewarticle/882564?src=soc_tw_160817-pm_mscpedt_news_neuro&faf=1#vp_2  visar Nina Teicholz att AHA totalt saknar trovärdighet i fråga om nättat fet och fleromättat fet.

    Varför förstår inte generaldirektörerna att de Nordiska närings rekomendationerna är lika ovetenskapliga som AHA??

 

Förstår inte generaldirektörerna bristerna i underlaget för de Nordiska näringsrekomendationerna?

    Är generaldirektörerna korrupta? Eller förstår de inte vad rigorös vetenskap är för något?

Varför byter inte politikerna ut generaldirektörerna som inte sköter sina jobb?

Är politikerna inkompetenta eller korrupta? 

Se även denna artikel:   Generaldirektörer mot folkhälsa

 • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 1 month later...

 

Generaldirektörerna har påstått att SLVs  kostråd är vetenskapliga. Det är fel. PURE-studien visar att SLV satt den övre gränsen för kolhydrat konsumtion för högt!!

              http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/fulltext?elsca1=tlxpr

 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 3 weeks later...

Här är en vetenskaplig artikel från BMJ (Den ägs av British Medical Association). Den diskuterar det faktum att typ 2 diabetes kan fås att gå tillbaka. Det finns alltså skattepengar att spara, om dessa två generaldirektörer ser till att denna kunskap utnyttjas i deras respektive fögderier.Det finns stora möjligheter att förbättra folkhälsan. Annars bör politikernas se till direktörerna ställas till arbetsmarknadens förfogande.

                                                   http://www.bmj.com/content/358/bmj.j4030

 

 
 
 
 • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tyvärr är författarna till denna artikel fast i den gamla föreställningen att det är genom att gå ner i vikt som man kan kontrollera diabetes. De konstaterar också att det är svårt att gå ner så mycket som krävs för att diabetesen ska gå tillbaka.

Om vi i stället läser t.ex. Jason Fung så fungerar en lågkolhydratkost så att diabetesen går tillbaka redan innan vikten har minskat särskilt mycket.

Men artikelförfattarna vet naturligtvis inte att det finns LCF eller lågkolhydratkost eller Keto.

 • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Professor Roy Taylor var vad jag vet den första som vetenskapligt bevisade, att diabetes typ 2 är möjligt att bli av med. Han visade att GBP-opererade blev av med diabetesen i många fall. I deras fall berode det på att de inte kunde äta efter den stora operationen.  Men RT kunde visa att i samma takt som fettet runt de inre organen gick tillbaka, så började betacellerna att fungera igen. Det var naturligtvis en väldigt brutal form av fasta, och med många negativa bestående biefekter.

     Fasta på högkolhydrat kost har positiva effekter även om de bara är tillfälliga och kortvariga. Men man kan inte fasta hela tiden för då övergår det i svält, och då dör man.

Så det är viktigt vad man äter när man inte fastar, och då är det ingen tvekan om att LCHF är den bästa metoden förutsatt man väljer en kost rik på mineraler och nödvändiga vitaminer och de essentiella aminosyrorna, och att man väljer fetter som är nyttiga fetterna, och alltså undviker de värmebehandlade fleromättade fetterna. Alltså riktig icke processad mat.  

   Men de som vill gå ner i vikt för att bli friskare är förmodligen lättare att vinna för LCHF eftersom det är effektivre och hälsosammare.   

 • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Skapa nytt...