Serry Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Hej! Söker efter tips på bra mat att ta med på ett scoutläger under 5 dagar. Jag ska alltså iväg som ledare på ett scoutläger under fem dagar. Då detta är ett lite större läger så blir vi tilldelad mat. Min plan var att jag skulle komplettera med lite förkokta ägg hemifrån och välja bort pasta, ris mm. och skippa mellanmålen. Brukar vara mycket mackor, oboy, frukt, nyponsoppa m.m till frukost och mellanmål. Inte vidare bra lchf grund. Hur som så har vi även med ett barn som är hyperallergiskt. Vi får under inga omständigheter ta med nötter eller ÄGG. Vad kan jag hitta på istället? Skall ju gärna vara något som kan vara i tälttemoeratur och inte kräver kyl??? Fröknäcke är det jag kommit på så här långt men sen är det stopp. Tacksam för alla uppkast och hjälp som ni kan komma på /Anna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Petra183 Posted May 14, 2017 Popular Post Share Posted May 14, 2017 Mjukost i tub bör kunna klara sig. Den brukar ju stå ute på hyllorna i mataffären och inte säljas som kylvara. Oliver på burk. I en öppnad burk så håller de sig åtminstone ett par dagar i rumstemperatur. MCT-olja är en slags kokosolja. Då den är flytande kan den vara lättare att ta med en vanligt kokosfett på burk. Man kan ha den i kaffe eller te, eller dricka den om man känner att man behöver mer fett. Testa hemma först, så du tål den och slipper få scoutlägret förstört av dålig mage. Torkat kött. Sk wild chips brukar finnas i vanliga mataffärer. Kokoschips. Ölkorv eller salami. Tärna ost eller fetaost. Varva i en burk med färsk timjan, krossad rosépeppar och rivet citronskal. Täck med olivolja. Osten håller sig ett par veckor i rumstemperatur och olivoljan kan återanvändas som salladsdressing. Vandrar ni inte, så kanske det går att ta med sig. Med tanke på det hyperallergiska barnet, så läs innehållsförteckningarna noga, så det inte finns ägg eller spår av ägg i produkterna. Hittade en här bloggen med bl a tips om torkat och lite tankar om smör och grädde. Jag har inte testat själv. http://www.kajakaventyr.com/fett-latt-turmat/ 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edit Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Scoutläger får mig att tro att ni kommer att vara mycket utomhus? Kan man inte äta och förvara ägg utomhus? Om du åker egen bil så kan du kanske ha och äta ägg där. Eller är barnet så allergiskt att man inte kan vistas nära det om man ätit ägg? Annars har du ju fått mycket bra tips ovan. Kan tillägga makrill i tomatsås och till kaffet kan man ha i kakaosmör, det finns att köpa i "knappar" från Rawpowder på Bodystore. 100% fett och det blir jättegott. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Fisk-/kött -konserver att kompletera med! Typ makrilll/sardiner! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serry Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 Jättestort tack för alla tips. Länken var toppen. Tack! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Ja, länken var verkligen jättebra! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Ghee tror jag inte har nämnts. Ghee är smörolja eller själva fettet från smöret. Man kan göra ghee själv av osaltat smör, googla så hittar du recept och den kan förvaras i rumstemperatur. Dessutom är den lite lättare att ta med än smör, konsistensen är bättre och volymen mindre. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Om man säger som så.. fem dagar är nothing! Iallafall förutom mina råd med makrill och sardiner på burk och då främst för att de är feta, om du vill slippa äta en massa kolisar. Ghee och kokosolja finns oxå på burk och är/lär hålla iallafall fem dagar i tält. Men grejen med dessa är nog mera om du kan smyga ner dem för adekvata kalorier i kaffe eller te för fem dygn på scoutläger ger vid handen att du som regel gör av med en hel del kalorier.. såvida du inte tänkt sova mesta tiden i tältet! Men utifall att du har ansenliga fettfreserver att ta utav,, så kan det oxå betraktas som en fasteperiod? Skinka på burk lär nog oxå funka men smakar burk/illa/konserveringsmedel och är väl i princip nödfoder? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Nuuuuuu kom jag på det ultimata rådet.. Pemmican! Lycko dig om du hinner göra sådant innan scoutlägret! http://www.marksdailyapple.com/how-to-make-pemmican/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serry Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Tack får fundera på pemmican. Helt klart spännande att prova men.....? Planen nu är att ta med torkat kött, rökt korv, fröknäcke och extra kokosolja ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Mm.. pemmican är spännade, kanske något för scouter att utforska, då i sk överlevnadssyfte? Iallafall, jag är inte scout, men jag har varit i fjällen och fiskat, träffat några samer, de hade ett lite annorlunda koncept, nämligen torkat/saltat/rökt renkött.. och så hade de njurtalg, (feten som de kallade det) från ren då så klart! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.