sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Nu när jag kör LCHF äter jag ju så klart ingen potatis, problemet är att vi köpte 50 kg genom en på min sambos jobb i höstas. Sambon och hans dotter äter potatis någon gång i veckan så det går liksom inte åt något längre. Vill inte ge bort allt då de faktiskt äter samtidigt som jag inte vill att den blir förstörd. Jag har gott om plats i frysboxen och skafferiet. Vad kan jag göra med all potatis? typ 30 kg Gärna något smidigt så de e lätt att laga till dem när jag äter broccoli eller så. och alla vet väll hur äcklig potatis blir i micron så det är inget alternativ Haha uscha för att skala allt men men vad gör man inte. Tack på förhand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovis Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 I frysdisken finns ju klyftpotatis och gratäng mm. Så det borde ju gå att fixa själv. Du får väl ta en potatislagarhelg och fylla frysen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 Ja frågan är ju bara hur man ska göra, tex klyftpotatis som man bara skickar in i ugnen sen? Skala, klyfta, förkoka, krydda, blanda med olja och styckfrysa? Har ingen aning om hur man gör. Gratäng tycker jag är lite svårt att få bra efter den vart fryst. Gjorde 3 Jansson till jul, blev bra när man värmde hela i ugn men inte micra bitar som matlåda sen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenny J Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 När jag var lite brukade vi skära ut figurer i en potatishalva och använda det för att göra tryck på teckningar. Kanske det skulle vara något för några få potatisar i alla fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 Jättebra pysseltips för en 6åring ju =) Undrar om det funkar med vattenfärg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 men kan du inte förvara mörkt och kallt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 men kan du inte förvara mörkt och kallt? Jo det har jag ju gjort hela tiden, men tycker ändå att det känns som de börjar mjuka till sig och så. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Koka o ge den till grisen eller de som inget vet vad man skall äta, bättre än att skada sig själv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 Koka o ge den till grisen eller de som inget vet vad man skall äta, bättre än att skada sig själv. Har tyvärr ingen gris =( Men sambon äter ju men är så lite och så sällan, men vill ju inte att det ska bli förstört. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenny J Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Jättebra pysseltips för en 6åring ju =) Undrar om det funkar med vattenfärg? Kanske, men jag tror vi använde oss av fingerfärg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rkbro Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Man kan väl göra tapetklister eller sprit av den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pathfinder Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 "Cottage pie" är gott och enkelt att göra. Det smakar helt OK värmt i microvågsugn också, så perfekt att ta med till jobbet. http://tipnut.com/shepherds-pie/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Detta gjorde min gamle mor förr... färsk potatis kokade man till halvfärdig och sen avkylde den under kallt vatten. Frös in och "voila" man hade färskpotatis även till vinter. Det viktiga sedan när man ville ha dem var att koka de direkt färdigt utan att tina ut de först... Är ingen expert på detta själv men minnen är ju kvar ... borde väl fungera även med vanlig gammel potatis i alla fall i teorin ... Mvh. En frisk diabetiker typ0 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 Är det något som tror att varianten på klyftpotatis kan funka, det går ju åt till sommaren och all grillning Skala, klyfta, förkoka, krydda, blanda med olja och styckfrysa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 "Cottage pie" är gott och enkelt att göra. Det smakar helt OK värmt i microvågsugn också, så perfekt att ta med till jobbet. http://tipnut.com/shepherds-pie/ Får nog leta upp något bra på svenska, engelska måttenheter va inte min grej Men det finns nog =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenny J Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Är det något som tror att varianten på klyftpotatis kan funka, det går ju åt till sommaren och all grillning Skala, klyfta, förkoka, krydda, blanda med olja och styckfrysa? Tror det är lättast att bara testa och se. Förresten brukade jag förr frysa potatismos, och det gick bra. Fast jag tycker visserligen också att gratäng fryses helt ok, så jag är väl inte så noga antar jag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Potatisgratäng har jag ofta förberett och haft i frysen. Allra bäst blir det om man gräddar den utan ost tills potatisen är halvmjuk. När det sedan är dags att äta den, tinar man den, slår på lite extra grädde, lägger över riven ost och gräddar den mjuk i vanlig ugn. Det brukar bli riktigt bra. Klyftpotatis blir väl så där, tycker jag, men det blir väldigt mycket bättre om man värmer dem i ugnen. Jag tror inte att man behöver styckfrysa. Men det blir nog bäst om man värmer i bara ett lager, så jag skulle frysa i burk med smörpapper mellan varje lager. Jag undrar om det skulle fungera att frysa rårakor eller raggmunk. Det kanske vore något att prova.Tippar på att de skulle bli bäst att värma i stekpanna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted January 31, 2013 Author Share Posted January 31, 2013 Potatisgratäng har jag ofta förberett och haft i frysen. Allra bäst blir det om man gräddar den utan ost tills potatisen är halvmjuk. När det sedan är dags att äta den, tinar man den, slår på lite extra grädde, lägger över riven ost och gräddar den mjuk i vanlig ugn. Det brukar bli riktigt bra. Klyftpotatis blir väl så där, tycker jag, men det blir väldigt mycket bättre om man värmer dem i ugnen. Jag tror inte att man behöver styckfrysa. Men det blir nog bäst om man värmer i bara ett lager, så jag skulle frysa i burk med smörpapper mellan varje lager. Jag undrar om det skulle fungera att frysa rårakor eller raggmunk. Det kanske vore något att prova.Tippar på att de skulle bli bäst att värma i stekpanna. Okej får handla hem en massa grädde och göra några gratänger =) Vad tror du blir så där med klyftpotatis? Jag menar att förberede för att sen tillaga i princip så som dem man köper, alltså i ugnen. Hmm fanns ju rösti att köpa fryst på ikea så det borde ju också gå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanneS Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Måste man göra nåt som har med mat att göra?Vi är ju överens om att potatis inte är en del i nyttig kosthållning.En sån här kanske: Sök efter "potato gun" på youtube om länken inte funkar. Okej, off topic det medges, man jag kunde bara inte låta bli.Konstigt fösta inlägg det medger jag också...Nåväl, jag är ganska inbiten LCHFare också sedan augusti 2011 och mår utmärkt av att äta lite kolhydrater.Har lurat här sedan forumet startade och hos Kostdoktorn, Tommytappar, thelifeandtimesoftimmy, 56 kg Åse och en massa fler bloggar med LCHF inrikting länge.Kommer väl nåt on topic inlägg också vad det lider...Mvh,Janne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanneS Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Varför funkar länk till youtube om man tittar på PC men inte på iPad? Blir bara ett tomt fält på "paddan" där youtube fönstret kommer upp om jag tittar på PC med ie. Hur får man in en länk, så att länken verkligen syns? Forumet vill att Youtubelänken ska öppna videon direkt i forument verkar det som. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pygmepuff Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Håller med om potatistryck Eller gör en stor laddning purjo/potatis soppa och ge till hemlösa eller nåt =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Om man tål lite mera kolhydrater kan man laga en blomkålsmos som tilltalar även den som inte är van med blomkålsmos genom att tillsätta en kokt potatis i mosen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Haha underbart! Ja inte tänker jag äta potatis inte, det får sambon göra om han vill ;O Idag har jag träningsvärk i axlarna av skalandet blev nog ca 40 kg så Hade nog haft roligare med en sån 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Varför funkar länk till youtube om man tittar på PC men inte på iPad? Blir bara ett tomt fält på "paddan" där youtube fönstret kommer upp om jag tittar på PC med ie. Hur får man in en länk, så att länken verkligen syns? Forumet vill att Youtubelänken ska öppna videon direkt i forument verkar det som. Förmodligen för att Äpplet inte implementerat Flash-stödet. Så är det ned skit till överpris med ett diktatoriskt företag bakom. (japp, jag gillar inte Apple eller deras produkter. Många orsaker). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Donera? Finns säkerligen soppkök och dylikt som skulle ta emot potatisen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweet.as.hell Posted February 2, 2013 Author Share Posted February 2, 2013 Donera? Finns säkerligen soppkök och dylikt som skulle ta emot potatisen. De hade ju absolut vart en bra sak, men nu är all potatis i frysen. Tack för alla tips Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.