Jump to content

Ny meta-analys: INGET samband mellan mejeriprodukter och risk för hjärtinfarkt eller stroke


Recommended Posts

5126

Du kan fortsätta äta din ost, ditt smör och din feta yoghurt, de ökar inte risken för hjärtinfarkt eller stroke. Det har varit känt en tid.

Nu har en ny meta-analys av observationsstudier – delvis bekostad av mejeriindustrin – kommit fram till att det inte finns någon korrelation mellan dessa faktorer. De som äter ost och smör får inte mer hjärtsjukdom än andra.

Det finns en ganska utbredd, men felaktig, tro bland folk i allmänhet att mejeriprodukter generellt kan vara dåligt, men det är ett missförstånd. Det är en utbredd uppfattning, men vår forskning visar att den är felaktig.
– Professor Ian Givens

Video om fett

Tidigare

Experter: Den vanliga uppfattningen att mättat fett täpper till kärlen är ”helt enkelt fel”

Är det fett som dödar – eller är det socker?

Inlägget Ny meta-analys: INGET samband mellan mejeriprodukter och risk för hjärtinfarkt eller stroke dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...