Gå till innehåll

Kontinuerlig glukosmätning utan nålstick


Recommended Posts

Det bästa vore att ha mätaren inbyggd i armbandet till AppleWatch, boetten har redan förberetts för överföring av info från armbandet.. .vadå stegräknare, finns redan i AW. 

Som aktieägare känns det mycket positivt, tänk XXmiljoner feta amerikaner som äntligen inser att genom att köpa det här så kan de i realtid se vad deras älskade mat gör med blodsockret och i förlängningen vikten...?

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 timmar sedan, Hjopek sade:

Som aktieägare känns det mycket positivt, tänk XXmiljoner feta amerikaner som äntligen inser att genom att köpa det här så kan de i realtid se vad deras älskade mat gör med blodsockret och i förlängningen vikten...?

Tyvärr är det väl inte de feta amerikanerna som inser vad deras mat gör med kroppen... Och de som inte är feta har insett det för länge sen... Även om de inte äter LCHF så kan man se på restaurang att smala amerikaner äter sallad. Amerikaner är jättebra på sallad. Med lowfat dressing, förstås. ;)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag funderar ofta på det här med kostrekommendationer och den stora hegemoni av läkare, dietister och myndigheter som ser till att de förblir desamma år efter år.

Vi lågkolhydratsmäniskor har ganska bra vetenskapligt stöd i ryggen för det vi säger nu för tiden, men vi fortsätter ändå spela "whack-a-mole" hela tiden, "fett ger dig hjärtsjukdom", "kor fiser metangas", "rött kött ger dig cancer", "hjärnan behöver kolhydrater" och man står där och dunkar med klubban.

Det är tur att man är i ketos så man orkar med det.

Men på det hela taget så rör sig inte nålen särskilt mycket, i den här takten så kommer vi att få bytt ut kostrekommendationer ungefär samtidigt som solen får slut på sitt bränsle och exploderar i en supernova om 5 miljarder år. Det är en enorm tröghet i systemen.

Och det blir ju inte mindre viktigt ju längre tiden går, USA leder vägen som vanligt och vissa påstår att mer än 50% av vuxna befolkningen är diabetiker eller pre-diabetiker och trenden är ökande. Om inget ändras så har kommer vi att ha enorma problem med folkhälsan världen över om ett par år.

Ska det bli en förändring snabbt så måste det hända på något annat sätt än det fotarbete som så många ägnar sig åt just nu.

Apples glukosmätare kan vara en sådan sak.

Det har hänt tidigare att apples produkter säljer bra. Om den här glukosmätaren hamnar på armarna hos miljontals människor och de faktiskt ser vad som händer med deras blodsocker utifrån den mat de normalt äter så kan matvanor faktiskt ändras mycket mer och fortare än vad vi tror är möjligt idag.

Jag håller tummarna för att den här glukosmätaren blir en verklig produkt, att den säljer bra och i slutändan leder till många ändrar sina kostvanor.

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...