JippeGBG Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Hej Doc! Skulle vilja veta lite mer om processen Protein -> Glukagon -> Blodsocker -> Insulin. Många verkar "rädda" för t.ex. mjölkprotein eftersom det höjer blodsockret. Som jag förstått det hela så ökar allt protein glukagonnivån i kroppen vilket i sin tur frisätter redan lagrat glukogen. Detta höjer blodsockret som i sin tur höjer insulinet. Detta insulin ser till att en del av av detta blodsocker återgår till glukogen igen. Jag tolkar detta som att fettinlagrigen blir i princip plus minus noll. Den enda nettoeffekten skulle vara insulinets muskelanabola effekt, vilket är precis vad protein syftar till. Därmed skulle det vara harmlöst med för mycket protein sett ur ett (fett)viktminskingsperspektiv. Kan du ge ditt perspektiv på detta doc, eller någon annan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Peter Attia säger man inte ska äta för mycket protein. Det kan man gå upp i vikt av för det kan omvandlas till fettlagrat. Kolla på någon föreläsning av honom på youtube. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.