Jump to content

JippeGBG
 Share

Recommended Posts

Hej Doc!

 

Skulle vilja veta lite mer om processen Protein -> Glukagon -> Blodsocker -> Insulin.

Många verkar "rädda" för t.ex. mjölkprotein eftersom det höjer blodsockret.

Som jag förstått det hela så ökar allt protein glukagonnivån i kroppen vilket i sin tur frisätter redan lagrat glukogen. Detta höjer blodsockret som i sin tur höjer insulinet. Detta insulin ser till att en del av av detta blodsocker återgår till glukogen igen. Jag tolkar detta som att fettinlagrigen blir i princip plus minus noll. Den enda nettoeffekten skulle vara insulinets muskelanabola effekt, vilket är precis vad protein syftar till. Därmed skulle det vara harmlöst med för mycket protein sett ur ett (fett)viktminskingsperspektiv.

 

Kan du ge ditt perspektiv på detta doc, eller någon annan?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...