Jump to content

”Precis vad jag har letat efter”


Recommended Posts

Challenge

Över 15 000 personer har hittills anmält sitt intresse för att delta i Kostdoktorns LCHF-utmaning. Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-guide.

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla!

Läs också kommentarerna under LCHF-utmaningens olika delar, där finns svar på det mesta!

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Jag är mycket nöjd med utmaningen. Precis vad jag letat efter, förstår jag nu i efterhand. Så enkelt, inget krångel. Veckomenyerna och recept med inköpslista för allt för hela veckan gör det enkelt att laga bra mat som håller mig mätt. Har bestämt mig för att fortsätta som medlem.

Några biverkningar som trötthet eller huvudvärk har jag inte märkt av.
Hade en fördom angående LCHF att det skulle bli dyrt att äta så mycket kött hela tiden (som student) och inför första veckan handlade jag i stort sett hela inköpslistan, vilket blev en del pengar. Men det räckte ju lite längre än bara en vecka och jag har inte lagt något på sötsaker eller dylikt, så jag tror det motsvarar ungefär vad jag normalt skulle lagt ut på mat faktiskt (vilket är lite mer än en ”vanligt student” kanske lägger, i och för sig). Ska undersöka detta vidare framöver dock! Några biverkningar såsom trötthet eller huvudvärk har jag inte märkt av. Jag har heller inte varit särskilt hungrig.

Det verkar som att LCHF funkar ganska bra för mig och funkar bra med träningen jag gjort på sistone, jag hoppas på bra resultat till hösten! Ikväll ska jag lyxa till det lite extra efter middagen med en avokadochokladmousse (ett recept jag velat testa ett tag!).

Tack för många goda och spännande och framförallt enkla recept och för stöd i att lägga om gamla vanor.

Den var super. Jag kommer att fortsätta med LCHF-maten. Har själv ätit LCHF, innan min graviditet, vilket resulterade i att jag mådde bra i magen. Den här utmaningen var första steget tillbaka till LCHF igen.

Jag tyckte att detta var jättebra. Kanske inte gillade all mat, men det bytte jag ut mot andra rätter. Är nu medlem också ? Har ätit strikt under dessa två veckor. Inte gått ner så mycket, men känner i kroppen att något har hänt och mitt syfte med detta var att få bukt med min mage. Har länge haft ont i magen och inte vetat vad jag ska göra. Innan jag söker läkare tänkte jag att jag testar detta. Nu behöver jag nog inte gå till läkaren, då magvärken är så gott som borta. Fantastiskt! Kommer att fortsätta med detta!

Nu eller aldrig!
Jag började redan i tisdags förra veckan för då kände jag: Nu eller aldrig! Så nu är jag på dag 6 av första veckan och det går bra, två kilo lättare redan! Lite piggare och klarare i tankarna, stundvis lite trött.

Enkelt och genomtänkt! Kommer utan tvekan att fortsätta äta LCHF.

Jeg har tatt utmaningen i to uker, og har vært fornøyd med den. Jeg har vært mett og fornøyd, men nå da utmaningen er over, er jeg sååå sulten. Veide meg første uke, og hadde gått ned 1,6 kilo. Denne uken har jeg ikke veid meg, fordi jeg ikke tør. Jeg har blitt medlem av deres forum, og lest mye og sett på mye videoer, og dette virker veldig bra og logisk, og jeg har tenkt å fortsette med dette. Jeg synes at det er supert med kostplan og innkjøpsliste. Er bare livredd for å gjøre noe feil, slik at vekten legger seg på meg igjen. Når man har prøvd å gå ned i mange år, er man vant til nederlag. Jeg vet at man må være tålmodig, men når tvilen kommer, er det ikke lett å være positiv ?

…en positiv upplevelse och en kosthållning som vi bedömer att vi kan hålla över tid.
Utmaningen funkade bra och det var ganska enkelt att följa menyerna. Något recept var lite otydligt avseende när några ingredienser skulle tillsättas. Det var en hel del smaksättningar som skulle skaffas och sen används bara en liten del. Många små burkar i skafferiet blev det. Men det var bra att få så många nya rätter och de flesta smakade väldigt gott.

Initialt blev det för mycket mat, vi orkade inte äta upp allt, där justerade vi ner antalet portioner. Vi hade en del omställningsbesvär med hjärndimma och även hjärtklappning. Men det gick över efter någon dag. Över huvud taget en positiv upplevelse och en kosthållning som vi bedömer att vi kan hålla över tid. Tack för väl genomarbetade menyer och mycket bra information!

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt nya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Hur man går ner i vikt

Kostdoktorns forum

Över 500 framgångshistorier

Stöd Kostdoktorns arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@kostdoktorn.se. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Precis vad jag har letat efter” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...