Jump to content

Dr Ludwig: ”När du äter mat av rätt kvalitet och mängd, klarar kroppen av att göra resten på egen hand”


Recommended Posts

gettyimages-585045505

Det är dags att skippa kaloriräkningen för gott (om du inte redan har gjort det) och börja fokusera på det som verkligen spelar roll för viktnedgång: kvaliteten på maten du äter.

Problemet med mat som gör folk feta är inte att kaloriinnehållet är för högt, säger dr Ludwig. Det är att de orsakar en kaskad av reaktioner i kroppen som främjar fettinlagring och gör att man överäter. Processad kolhydratrik mat som chips, läsk, kex och till och med vitt ris – omvandlas snabbt till socker och ökar nivåerna av hormonet insulin.

Vad är då exempel på mat med hög kvalitet, enligt dr Ludwig? Olivolja, nötter, avokado, fet fisk och mörk choklad – alla med lågt kolhydratinnehåll och rika på hälsosamt fett.

Health: Want to Lose Weight? You Should Stop Counting Calories

Mer

Guide: Så går du ner i vikt

Guide: LCHF för nybörjare

Video om viktnedgång

Video om LCHF

Video om insulin

Tidigare med dr Ludwig

Tre strategier för att gå ner i vikt – från Harvardprofessor David Ludwig

Hur lång tid tar det att bli fettadapterad?

Inlägget Dr Ludwig: ”När du äter mat av rätt kvalitet och mängd, klarar kroppen av att göra resten på egen hand” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...