Jump to content

”Allt mitt sug efter maten som gjorde mig överviktig och sjuk har försvunnit”


Recommended Posts

karen

Before and after

Här är en fantastisk framgångshistoria! Efter att ha misslyckats många gånger lyckades Karen till sist besegra sitt sockerberoende och gick ner i vikt med LCHF:

Mejlet, översatt från engelska

Först av allt vill jag tacka för din webbsida, jag hittade den när jag desperat sökte efter en metod att gå ner de överflödiga kilon jag släpat runt på under större delan av mitt liv.

Jag heter Karen och är 50 år. Jag är, och kommer alltid att vara, en hetsätande sockerberoende. Jag hade ingen kontroll över mitt ätande och under större delen av mitt liv har jag hetsätit socker och processed skräpmat till illamående. Jag var överviktig, deprimerad, ensam och mådde hela tiden fruktansvärt. Under åren har jag försökt mig på ett antal bantningsdieter, bara för att varje gång gå upp det jag har lyckats gå ner… Och lite till.

När jag fyllde 49 bestämde jag mig för att jag till min femtioårsdag skulle vara frisk och njuta av livet igen. Jag började söka efter olika kosthållningar för att förverkliga mina planer. Jag hittade Diet Doctor och insåg att allt handlar om vilken typ av mat jag äter. Jag lärde mig om vad socker och raffinerade kolhydrater gör med din kropp och jag insåg varför jag hade så mycket övervikt. Jag bestämde mig för att förändra mitt ätande och för en gångs skull bara äta riktig och hälsosam mat.

Jag insåg att jag fortfarande kunde äta och jag kände mig inte nedstämd som jag gjort med alla andra kosthållningar jag försökt mig på.
Det var fantastiskt att uppleva hur kilona rasade av mig medan jag njöt av köttbitar tillagade i riktigt smör. Jag lärde mig att byta ut potatis mot blomkålsris. Jag insåg att jag fortfarande kunde äta och jag kände mig inte nedstämd som jag gjort med alla andra kosthållningar jag försökt mig på.

Jag kommer alltid att ha ett sötsug, ibland tillåter jag mig att äta sötsaker, men inte bakade med socker. Jag har lärt mig att använda mjöl av mandel och kokosnöt och allt mitt sug efter maten som gjorde mig överviktig och sjuk har försvunnit.

När jag fyllde 50 hade jag gått ner 46 kilo och mådde bättre än någonsin. Jag kommer fortsätta att äta så här för evigt och jag saknar inte mina gamla matvanor en sekund.

Stort tack!
Karen

Kommentar

Grattis Karen – din berättelse är verkligen inspirerande!

Kom igång

Vill du göra det Karen har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Så normaliserar du ditt blodsocker

Hur man går ner i vikt

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till mig på andreas@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är ok att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa dig.

Fler framgångshistorier

Ta del av över 500 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Video om sockerberoende

Stöd Kostdoktorn

Vill du stödja Kostdoktorn och få tillgång till ytterligare material? Ta en titt på vårt medlemskap.

Påbörja din gratis provmånad här

Inlägget ”Allt mitt sug efter maten som gjorde mig överviktig och sjuk har försvunnit” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...