Jump to content

”En ny känsla av välmående i kroppen”


Recommended Posts

Challenge

Över 16 500 personer har hittills anmält sitt intresse för att delta i Kostdoktorns LCHF-utmaning. Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-guide.

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla!

Läs också kommentarerna under LCHF-utmaningens olika delar, där finns svar på det mesta!

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Älskart! Det har varit lätt att laga rätterna till alla i familjen och efter några dagar improviserade de själva fram egna LCHF-recept. Har styrt sockersug med en espresso och 1 tsk kokosfett och slarvat en gång på 14 dagar (tårta på studentfest….ooops).

Ej vägt mig än, men skärpet i jeansen har krävt ett hål mindre – whohooo! Min läkare är med på banan och imorgon ska jag ta prover och se hur kroppen reagerat. Känner mig lättare & humöret är på topp och jag undrar – varför har jag inte gjort detta tidigare?

Tack för goda recept och tack för inspiration. Viktnedgången blev inte så stor men det kom en långhelg och en konferens på jobbet i vägen. Jag har tagit nya tag med de godaste recepten och kan trösta mig med att blodtrycket lättade och magen kom i ordning efter att ha varit stökig hela våren.

Jag har läst om biverkningarna, men jag förstod ändå inte vad det var när hjärtklappningen kom och njurarna kändes! Trodde jag var allvarligt sjuk hela första helgen tills jag fattade varför ni tjatade om buljong i varje mail! En kopp buljong för- och eftermiddag hjälper ju mot allt! Snälla, tjata ännu tydligare i mailet om vad biverkningarna kan vara och inte bara efter att man klickat på länken! Fortsätt ert enträgna arbete!

…det har varit lättare än jag trodde att beställa kolhydratfritt på restaurang.
Har redan anmält mig till gratis provmånad. Det gick ganska bra, mer energi och mental klarhet. Gick ner cirka ett par kilo. Från 80 till 77,6. Hade säkert gått ner mer om jag inte hade tagit några extra glas vin under en semesterresa på några dagar… Men det var mitt enda avsteg, det har varit lättare än jag trodde att beställa kolhydratfritt på restaurang. Har oftast inte känt mig hungrig eller sugen. En ny känsla av välmående i kroppen istället, som jag inte hade känt på länge! Ska fortsätta!

Kanon. Gått ner 5,3 kilo utan att vara hungrig. Jag kommer att fortsätta med denna kost.

Den här tvåveckors utmaningen har gett mig blodad tand, som det heter. Jag gick ner drygt tre kilo under de här två veckorna. Aldrig tidigare har jag haft så mycket grädde och smör i maten jag tillrett. ? Gott var det. Nu står jag inför följande utmaning, nämligen att fortsätta äta god mat och därmed fortsätta gå ner i vikt. Tänk det… Jag gick ner 3 kilo i vikt och ändå lyckades jag inte få bort sockerbehovet till 100%. Men jag fortsätter jobba på det och fortsätter med LCHF.

Jag kommer att fortsätta som medlem. Jag kommer att fortsätta äta god mat. Jag kommer att fortsätta att gå ner i vikt OCH jag kommer att bli av med min diabetes…
Mitt största problem är kostnaderna. Jag har varit sjukskriven många år och därmed har jag en skral ekonomi, så det skulle vara bra om ni i Team Kostdoktorn kunde ta fram LCHF-menyer med billigare mat.

Mitt största problem idag är att få min egen läkare att förstå att LCHF faktiskt funkar. Hon ska absolut ha mig att börja med insulin. Jag har haft typ 2-diabetes i 13 år sedan den upptäcktes och jag hade förmodligen diabetes långt innan dess. Jag har bestämt mig för att fortsätta LCHF:a och ska så småningom prova på det här med fasta som dr Jason Fung har pratat om i de videor där han intervjuas och föreläser.

Jag kommer att fortsätta som medlem. Jag kommer att fortsätta äta god mat. Jag kommer att fortsätta gå ner i vikt OCH jag kommer att bli av med min diabetes till min egen läkares stora förvåning. Mitt glukosvärde har gått ner från ca 18 till ca 8 på två veckor. Och ännu bättre kommer det att bli så fort jag fått bort sockermonstret helt och hållet.

Jag har under de här två veckorna upptäckt att man behöver uppehålla intresset för LCHF och där har filmerna och föreläsningarna en mycket viktig roll. Jag behöver minst en video eller föreläsning per dag. Ett STORT TACK till dr Andreas Eenfeldt och hela Team Kostdoktorn för ett välgjort och inspirerande arbete.

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt nya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Hur man går ner i vikt

Kostdoktorns forum

Över 500 framgångshistorier

Stöd Kostdoktorns arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@kostdoktorn.se. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”En ny känsla av välmående i kroppen” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...