Nathalie T

LCHF och magproblem

Recommended Posts

Innan jag började med LCHF för 2 1/2 år sedan hade jag känning av magkatarr ibland och kunde ett par gånger per år få magkatarrutbrott som var riktigt jobbiga. Det hände speciellt om jag stressade och kanske missade att äta regelbundet.

 

Efter att jag började äta LCHF har jag inte haft en enda känning av magkatarr. Detta trots att jag äter fet och stekt mat och det har även hänt att jag stressat och låtit det gå för länge innan jag ätit.

Min mage är lugn och fin och sköter sig kanonbra.

 

Till saken hör att jag innan kostbytet åt Orudis (Ipren) dygnet runt under mensperioden pga endometrios och myom. Det tog magen givetvis stryk av och jag fick alltid ta Omepraxol parallellt. Vid kostbytet minskade menssmärtorna avsevärt och jag kunde efter ett tag klara mig med bara ett par Orudis och fungera rätt ok. Det hjälpte säkert magen en hel del.

Glad och tacksam!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Samma sak här. Inte haft magkatarren sedan någon vecka efter början av LCHF. Den är puts väck. Kan känna lite ibland när sovit väldigt dåligt och varit mycket i stressattack.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min IBS är helt borta med LCHF. Hade jätteproblem tidigare med min IBS som jag fick efter en svår magsjuka utomlands för 6 år sedan, med smärtor, diarré och svullen mage. Så otroligt skönt att slippa! Trodde tidigare också att jag var laktosintolerant, men med LCHF kan jag äta grädde och andra mejeriprodukter utan magsymptom :) 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

20-25 novalucol i veckan tidigare. Nu har jag inte tagit en enda på 1,5 år, besvären försvann med lchf nästan direkt.

Nu återkommer känningarna när jag äter vete och går över när jag låter bli.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar ibland skämtsamt kalla det för "prinsess-dieten" eftersom jag numer inte är ett vandrande gasverk.  :)

Det hör ihop med vetet hos mig. En skiva bröd och jag är rökt i magen. Gaser, magknip, diarré. Det brukar ta ett par dar att gå ner och bli som vanligt igen, d.v.s. lugn och problemfri.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har kört LCHF sedan mitten av juni och förutom att mer än tio kilo  (83 till 72) har försvunnit så har min mage blivit mycket bättre! För åtta år sedan blev jag diagnostiserad med magmunsbråck och har sedan dess varit tvungen att äta omeprazol dagligen. Ibland flera kapslar om dan. Ett verkligt otyg för jag har blivit helt styrd av medicinen. Missar jag att ta medicinen på morgonen så får jag fruktansvärd magsyra i halsen vid lunch. 

Nu har jag varit utan medicinen i snart tre veckor  :)  :)

Jag kan få lite sur mage efter ett par koppar kaffe men inte alls som tidigare! Jag bär med mig ett par kapslar som säkerhet i plånboken för jag jag vågar inte tro att det kommer att vara... ;)

\\Dan

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även för mig var det gluten uppehållet genom strikt lchf som gjorde tricket. Det förstod jag när jag försökte vara liberal och tillåta lite gluten. Magen gick sönder direkt. Läkarna, 5 olika, hade ingen förklaring. Tog bort allt gluten och magen är prima sen dess. Nu glutenfri liberal för min del och ibland strikt en vecka hit o dit för det känns bra som en rening.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.