Jump to content

LCHF och magproblem


Nathalie T

Recommended Posts

Innan jag började med LCHF för 2 1/2 år sedan hade jag känning av magkatarr ibland och kunde ett par gånger per år få magkatarrutbrott som var riktigt jobbiga. Det hände speciellt om jag stressade och kanske missade att äta regelbundet.

 

Efter att jag började äta LCHF har jag inte haft en enda känning av magkatarr. Detta trots att jag äter fet och stekt mat och det har även hänt att jag stressat och låtit det gå för länge innan jag ätit.

Min mage är lugn och fin och sköter sig kanonbra.

 

Till saken hör att jag innan kostbytet åt Orudis (Ipren) dygnet runt under mensperioden pga endometrios och myom. Det tog magen givetvis stryk av och jag fick alltid ta Omepraxol parallellt. Vid kostbytet minskade menssmärtorna avsevärt och jag kunde efter ett tag klara mig med bara ett par Orudis och fungera rätt ok. Det hjälpte säkert magen en hel del.

Glad och tacksam!

Link to comment
Share on other sites

Min IBS är helt borta med LCHF. Hade jätteproblem tidigare med min IBS som jag fick efter en svår magsjuka utomlands för 6 år sedan, med smärtor, diarré och svullen mage. Så otroligt skönt att slippa! Trodde tidigare också att jag var laktosintolerant, men med LCHF kan jag äta grädde och andra mejeriprodukter utan magsymptom :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jag brukar ibland skämtsamt kalla det för "prinsess-dieten" eftersom jag numer inte är ett vandrande gasverk.  :)

Det hör ihop med vetet hos mig. En skiva bröd och jag är rökt i magen. Gaser, magknip, diarré. Det brukar ta ett par dar att gå ner och bli som vanligt igen, d.v.s. lugn och problemfri.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jag har kört LCHF sedan mitten av juni och förutom att mer än tio kilo  (83 till 72) har försvunnit så har min mage blivit mycket bättre! För åtta år sedan blev jag diagnostiserad med magmunsbråck och har sedan dess varit tvungen att äta omeprazol dagligen. Ibland flera kapslar om dan. Ett verkligt otyg för jag har blivit helt styrd av medicinen. Missar jag att ta medicinen på morgonen så får jag fruktansvärd magsyra i halsen vid lunch. 

Nu har jag varit utan medicinen i snart tre veckor  :)  :)

Jag kan få lite sur mage efter ett par koppar kaffe men inte alls som tidigare! Jag bär med mig ett par kapslar som säkerhet i plånboken för jag jag vågar inte tro att det kommer att vara... ;)

\\Dan

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Även för mig var det gluten uppehållet genom strikt lchf som gjorde tricket. Det förstod jag när jag försökte vara liberal och tillåta lite gluten. Magen gick sönder direkt. Läkarna, 5 olika, hade ingen förklaring. Tog bort allt gluten och magen är prima sen dess. Nu glutenfri liberal för min del och ibland strikt en vecka hit o dit för det känns bra som en rening.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...