Jump to content

”Mitt gamla jag skulle aldrig ha kunnat tro att mitt nya jag skulle kunna vara så här”


Recommended Posts

Stuart-1600×2539

Stuart

Kan högt fettintag och att hoppa över måltider lite nu och då vara recept på framgång? Svaret är helt klart ja, om du frågar Stuart:

Mejlet, översatt från engelska

30 oktober 2016 var jag 47 år och fast i en ond cirkel gällande min vikt och hälsa. Jag led ständigt av huvudvärk, var ordentligt uppblåst varje gång jag hade ätit, jag var förstoppad och hade psoriasis. Jag visste av egen erfarenhet att lågkolhydratkost fungerade, men jag hade ramlat av vagnen ganska ordentligt, inte medvetet, det var helt enkelt en gradvis tillbakagång till dåliga matvanor. När jag var ung var jag vältränad, styrketränade, spelade squash och tränade löpning men det avtog när familjelivet tog över. Jag har jojo-bantat, till och med försökt mig på kålsoppedieten en gång…

Jag hittade några filmer från Diet Doctor på YouTube och kände med en gång att allt verkade vettigt. Jag började på 92 kilo till mina 173 cm, så jag hade en del att gå ner för att känna mig bekväm i min kropp. Jag höll mig till tvåveckorsutmaningen, skrev ut alla gratis recept från sidan och upplevde att inköpslistan var en fantastisk hjälp. Det enda jag inte kunde äta var den stora mängden ägg, bara för att jag inte tycker om ägg, jag ersatte dem med naturell yoghurt för en snabb frukost före jobbet.

Åtta veckor senare, på juldagen, hade jag gått ner 13 kilo, utan större besvär och utan träning bortsett från den vanliga promenaden med hunden.
Åtta veckor senare, på juldagen, hade jag gått ner 13 kilo, utan större besvär och utan träning bortsett från den vanliga promenaden med hunden. Jag måste medge att jag var förbluffad över hur snabbt jag gick ner i vikt. Idag är det 26 mars, mors dag i Storbritannien, och 13 veckor efter jul. Jag har gått ner ytterligare tre kilo och väger nu 76 kilo, vilket jag känner mig mycket bekväm med. Jag medger att jag var lite bekymrad på nyåret eftersom viktminskningen verkade avstanna. Jag la då till periodisk fasta genom att hoppa över middag eller frukost lite nu och då, för att jag helt enkelt inte var hungrig.

Friheten från hunger och trötthet är fantastisk och nu kan jag lätt hoppa över en måltid eller två och fortfarande vara full av energi och hälsa. Att äta fett gör mig verkligen mätt.

Om jag kunde resa fem månader tillbaka i tiden skulle mitt gamla jag aldrig ha kunnat tro att mitt nya jag skulle kunna vara så här. Min uppblåsthet är borta, liksom förstoppning och numera får jag sällan huvudvärk. Jag har till och med fått lov att köpa mig en helt ny garderob!

Tack,
Stuart

Kommentar

Grattis till dina fantastiska framgångar, Stuart!

Kom igång

Vill du göra det Stuart har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Hur man går ner i vikt

Periodisk fasta för nybörjare

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till mig på annika@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är ok att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa dig.

Fler framgångshistorier

Ta del av över 500 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Video om viktnedgång

Stöd Kostdoktorn

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Inlägget ”Mitt gamla jag skulle aldrig ha kunnat tro att mitt nya jag skulle kunna vara så här” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...