Jump to content

LCHF-magasinets sommarnummer


Recommended Posts

unnamed

Nu har LCHF-magasinets sommarnummer kommit ut. Här berättar chefredaktör Bo Zackrisson lite om vad sommarnumret innehåller:

Glutenfritt har blivit en trend – även i LCHF-kretsen
Forskare och myndigheter vill dock inte avråda från gluten. De varnar för glutenfritt och vill framställa gluten som gott och problemfritt. I min trendspaning förklara jag varför modetrenden för glutenfritt missar själva huvudpoängen. Det gäller i synnerhet oss som har förstått vitsen med att äta LCHF.

Team Blindstyres bragd
Under våren har LCHF-magasinet följt Team Blindstyres förberedelser inför Tough Viking. Den 13 maj i år var det skarpt läge. LCHF-magasinet var på plats på Stockholms Stadion för att följa Team Blindstyres Patrik Olsson och Fredrik Söderlund när de gav sig ut i det krävande loppet. Mitt bildreportage i magasinet gör att bedriften nu äntligen finns på pränt på riktigt papper.

Två unga dietister träder fram
Det är glädjande är att två legitimerade dietister vågar träda fram i detta nummer. Marina Olai och Rakel Melki Joseph har efter egna erfarenheter och patientkontakter förstått att lågkolhydratkost inte är farligt att rekommendera vissa patienter. Tvärtom! Dietistkåren är sedan gammalt hårt knuten till livsmedelsindustrins kommersiella intressen via sin intresseförening Dietisternas Riksförbund. När allt fler dietister i den unga generationen nu börjar tänka själva, måste vi stödja dem i deras kamp för sanning och hälsa.

Minska risken för blodpropp
Med. Dr. Agneta Schnittger återkommer i detta nummer med en intressant artikel om hur vi på ett naturligt sätt kan minska risken för blodpropp, vilket kan vara viktigt att veta för alla med metabol ohälsa.

Krönikörer och kockar
Våra nya och trogna medarbetare bidrar som vanligt med nya spännande artiklar och recept. Ann Fernholm, Martina Johansson, Lars-Erik Litsfeldt, My Westerdahl, Tommy Runesson och Monique Forslund är namn som borgar för kvalitet, integritet och trovärdighet.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att LCHF-magasinets sommarnummer anno 2017 är lika kunskapsberikande och underhållande som det brukar vara. Och det vill inte säga lite…

Prenumerera på LCHF-magasinet
LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.

Hälsningar,

Bo Zackrisson
Chefredaktör och ansvarig utgivare
LCHF-magasinet

Inlägget LCHF-magasinets sommarnummer dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...