Jump to content

Att bemästra vågorna med ketos


Recommended Posts

GettyImages-519036600

Här följer ett översatt inlägg av Kristie Sullivan, passionerad LCHF:are, som engagerat hjälper andra att bli friska.

Ser du bilden till vänster nedan? Barnen vadar ut i havet och är inte så långt ut. En våg slår rakt mot min sons ansikte. Just det område där vågorna bryts kan vara hårt. Du kan tappa fotfästet. Du kan bli nedslagen eller tryckt mot stranden.

kristie-1Mer än en gång har det slutat med att jag täckts av sand efter att ha fastnat där vågorna bryts. Det är utmattande att stå kvar på stället där man kämpar mot vågorna som rullar in och att stå emot vågorna som drar en tillbaka ut.

kristie-2I bilden till höger har barnen faktiskt vågat sig ut bakom området där vågorna bryts. Se hur lugnt det är! De behövde gå tre meter längre in, men vågorna bryts BAKOM dem. Det är lugnt där de står, och de rider ut de mjuka vågorna och skrattar.

De är mer avslappnade för att de inte behöver bekymra sig över att bli nedslagna och komma upp med ansiktet fullt av sand eller en baddräkt fylld av sand. Det är ett lugnt ställe där man mjukt gungas av havet, om man kan sluta oroa sig över maneter och hajar, vill säga!

Om du någonsin har varit vid havet vet du att det område där de brytande och tillbakagående vågorna drar en tillbaka och knuffar en framåt bör undvikas på lång sikt. Det kan vara där folk ”fastnar”. Om de inte är bra simmare eller om de är oerfarna eller bara korta som jag, kan de vara rädda för att röra sig bortom vågornas brytpunkt.

Att bemästra LCHF är som att surfa

Jag tog dessa foton för att de fungerar som ett exempel på människor som vadar in i en väldigt kolhydratfattig eller ketogen kost. Folk börjar vada in och når de brytande vågorna och några springer tillbaka mot stranden.

De ger efter för sug eller sociala påtryckningar. De ger efter för mat på en fest, eller så vägrar de bryta en kolhydratrik vana. När de försöker igen förvärras suget. De kan fastna på det ställe där vågorna bryts, vilket är jobbigt. Kommer du ihåg att det är utmattande!?! De når aldrig de framsteg som de önskar för att de konstant trycks tillbaka till stranden. De är trötta och hungriga och ger ofta helt enkelt upp.

Människor som lyckas hålla sig till planen och tar sig tid att skapa nya vanor, omfamnar nya livsmedel och fokuserar på vad de kan äta, kan rida på vågorna med ketos. De slappnar av i ett tillstånd av ketos och det är befriande. Man slipper hunger och kan luta sig tillbaka och bara flyta!

De bärs upp ytterligare av att förbättra sin hälsa och se viktminskning. De kan rida ut vågorna och simma utan att bli trötta och utan en baddräkt fylld av sand. Det är viktigt, hör ni det! Sand i baddräkten? Föreställ dig all sand längst ner i en våt baddräkt.

Om du vadar ut i vattnet är det viktigt att se upp för maneter och hajar och havsströmmar. Det finns ”livvakter” här på Kostdoktorn som varnar för dessa, inte för att förstöra det roliga, utan för att de vill se din glädje i att surfa på vågorna! De vill se dig simma med tidvattnet när du lär dig hur man följer LCHF-kost.

Så kom kom med – vattnet är perfekt!


Kristie Sullivan

Om

Detta informella inlägg skrevs som motivation till människor i min stängda Facebook-grupp. Jag delar med mig av inlägg som denna åtminstone fyra eller fem gånger varje vecka.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Tidigare med Kristie

Ljudet av tystnad

Hur en muffins kan innebära frihet

Grunderna i LCHF

Ketos

Om Kristie

Kristie Sullivan har gått från att ha lidit av fetma under den största delen av sitt liv, till att numera passionerat hjälpa andra att få uppleva fördelarna med att eliminera socker, spannmål och stärkelse från kosten. Hon fokuserar på att äta riktig mat som alla i familjen tycker om.

Du kan lära dig mer om henne på hennes YouTube-kanal, Cooking Keto with Kristie. Hon har också publicerat en kokbok, Journey to Health: A Journey Worth Taking som hjälper andra att upptäcka hur utsökt och hälsosam en livsstil med LCHF kan vara. Hoppa på hennes LCHF-resa (som flera tusentals andra) genom att gå med i hennes stängda Facebook-grupp, “Low Carb Journey to Health (Cooking Keto with Kristie)”.

Inlägget Att bemästra vågorna med ketos dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...