Zackarias Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Har enligt en analys för högt ph-värde. Kan det ha med kosten att göra? Bör man isåfall minska intaget av smör och feta mejeri produkter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Vad då för analys.. blodanalys är det enda som kan säga något om din kropps PH! Såå.. om det handlar om saliv eller urin-analys så kan det var kosten.. men det säger inte ett jota om PH i din kropp.. bara att du utsöndrar eventullt överskott. Blodets PH är något av det bäst reglerade.. för skulle det förändras bara bråkdelar så blir vi sjuka.. då de flesta av våra livsprocesser är PH-beroende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Enligt syra-bas teorin så är alla animaliska livsmedel sura dvs även feta mjölkprodukter. Vad är det för analys du har gjort? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacrits68 Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 hej! ost ligger på pH 5-5,5 mjölk runt 6,6 fil/yougurth/andra surade produkter runt 4,6 så nej...alla "renodlade" mejeriprodukter har ett pH på 6,7 eller under! //Janne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.