Blogg-Postare Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Alla typer av ris höjer blodsockret och det fettinlagrande hormonet insulin en bra bit. Men vitt ris är värst. En ny studie visar att även minsta lilla polering av brunt ris väsentligt ökar upptagshastigheten, vilket resulterar i högre blodsocker och insulinnivåer. Det kan vara orsaken till att typ 2-diabetes idag utgör en epidemi i Indien och Kina där det numera konsumeras en stor mängd vitt ris. Asia Pac J Clin Nutr: Even minimal polishing of an Indian parboiled brown rice variety leads to increased glycemic responses Om du vill utesluta alla typer av ris i din kost, ta en titt på våra fantastiska LCHF-sidorätter nedan. De fungerar som utmärkta ersättare för ris och andra snabba kolhydrater! Tidigare Hur mycket socker är det i dina frukostflingor? Så handlar du riktig LCHF-mat Sidorätter Blomkålsmos4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor79%4 stjärnor11%3 stjärnor5%2 stjärnor1%1 stjärna2%231 röster231 Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid Smörstekt vitkål4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor76%4 stjärnor15%3 stjärnor5%2 stjärnor1%1 stjärna1%77 röster77 Liberal LCHFLiberal LCHF82% Fett5% Protein12% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid Varm grönkålssallad4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor82%4 stjärnor11%3 stjärnor4%2 stjärnor1%1 stjärna0%88 röster88 Strikt LCHFStrikt LCHF88% Fett7% Protein4% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid Ugnsbakade grönsaker4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor77%4 stjärnor17%3 stjärnor5%2 stjärnor0%1 stjärna0%94 röster94 Liberal LCHFLiberal LCHF72% Fett9% Protein14% Kolhydrater10 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Parmesanpanerade haricots verts4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor92%4 stjärnor4%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna4%25 röster25 Liberal LCHFLiberal LCHF61% Fett19% Protein14% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid Sötpotatispommes4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor65%4 stjärnor30%3 stjärnor0%2 stjärnor4%1 stjärna0%23 röster23 Liberal LCHFLiberal LCHF47% Fett4% Protein47% Kolhydrater25 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Ugnsbakade rödbetor med fetaost4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor9%3 stjärnor3%2 stjärnor2%1 stjärna2%83 röster83 Liberal LCHFLiberal LCHF58% Fett13% Protein26% Kolhydrater17 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Blomkålsgratäng4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor13%3 stjärnor8%2 stjärnor2%1 stjärna1%275 röster275 Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein9% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 40 m15 minuter förberedelse40 minuter tillagningstid Smörstekt broccoli4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor86%4 stjärnor6%3 stjärnor0%2 stjärnor6%1 stjärna0%15 röster15 Måttlig LCHFMåttlig LCHF81% Fett8% Protein8% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid Auberginepommes4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor76%4 stjärnor16%3 stjärnor8%2 stjärnor0%1 stjärna0%25 röster25 Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett14% Protein7% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 20 m10 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Gratinerad spetskål4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor76%4 stjärnor12%3 stjärnor6%2 stjärnor4%1 stjärna2%50 röster50 Måttlig LCHFMåttlig LCHF80% Fett9% Protein8% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Rostad vitkål4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor68%4 stjärnor17%3 stjärnor13%2 stjärnor1%1 stjärna0%69 röster69 Liberal LCHFLiberal LCHF75% Fett6% Protein16% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Frasiga lökringar4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor63%4 stjärnor24%3 stjärnor4%2 stjärnor5%1 stjärna2%97 röster97 Måttlig LCHFMåttlig LCHF72% Fett17% Protein10% Kolhydrater13 g kolhydrater / portion Medium 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid Kålrabbigratäng4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor72%4 stjärnor16%3 stjärnor11%2 stjärnor0%1 stjärna0%18 röster18 Måttlig LCHFMåttlig LCHF80% Fett12% Protein8% Kolhydrater12 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 30 m15 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid Kronärtskockor med citronsmör5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor95%4 stjärnor5%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%20 röster20 Måttlig LCHFMåttlig LCHF85% Fett3% Protein9% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Auberginegratäng4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor12%3 stjärnor10%2 stjärnor5%1 stjärna1%77 röster77 Liberal LCHFLiberal LCHF74% Fett13% Protein12% Kolhydrater15 g kolhydrater / portion Lätt 20 + 30 m20 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid Coleslaw på rödkål4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor10%3 stjärnor3%2 stjärnor3%1 stjärna1%58 röster58 Måttlig LCHFMåttlig LCHF91% Fett2% Protein5% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid Vitkålsgratäng4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor72%4 stjärnor7%3 stjärnor9%2 stjärnor7%1 stjärna2%128 röster128 Måttlig LCHFMåttlig LCHF82% Fett9% Protein8% Kolhydrater16 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 20 m15 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid Inlägget Ny studie: Blodsocker och insulin höjs för varje litet steg som ris processas dök först upp på Kostdoktorn. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.