Jump to content

Recommended Posts

Hej och välkommen hit, Mallan 78!
Eftersom du har en utmattningsproblematik i botten så tror jag det är mest sunt att bara fortsätta på inslagen väg, även om det är svårt att inte vilja gå ner de där kilona. Män skiljer sig rejält från kvinnor, vi har oftast svårare att gå ner och det ska vara så (hävdar evolutionen). Du närmar dig 40 och har sannolikt påbörjat förklimakteriet vilket kan bidra men mest troligt är det kortisol, adrenalin, noradrenalin m fl substanser som är inblandade vid stress som gör att du får ta det lugnt. Att promenera är toppen, och 3ggr/v jämfört med inget alls - det är ju toppen! Njut av det! 
Kan varmt rekommendera Martina Johansson böcker om hormoner (Hormonbibeln och sedan är väl Hormonbibeln 2.0 på väg) och även hennes blogg som finns bland Kostdoktorns länkar. När du har hållit på ett längre tag, kanske upp emot ett år, kan du titta på sådant som fasta, träning, superstrikt... Just nu tror i alla fall jag att du ska landa i det du har hittat och njuta av vad du faktiskt uppnått på denna korta tid. ^_^
Ett intressant inlägg om kvinnokroppen av Martina Johansson: http://martinajohansson.se/hormonell-fettinlagring/

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen. 

Kul läsning där man känner igen en hel del. Två personer till som mår bättre på en rad områden.

Har haft samma IBS-problem där ordinarie läkare föreskrev en kostfibrer och lite annat. Mycket tid och pengar försvann utan att något hjälpte. Någon vecka på LCHF så var det problemet eliminerat.

Övergång till LCHF skapar förutom viktminskningen ofta salt och vattenbrist i början. Så benbuljong som vissa gör eller helt enkelt något bra salt och vatten i större mängd. Detta brukar lindra "övergångssymptomen".

När du känner dig trygg och stabil i LCHF och vill ha en extra skjuts i viktfall(om), så rekommenderar jag att du läser in dig lite på periodisk fasta. En perfekt kombination med LCHF.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...