Jump to content

Warbro kvarn? Ok mjöl?


Kokosnöten
 Share

Recommended Posts

Är det någon som känner till dem? De mal mjöl enligt gammal teknik samt använder ursprungsgrödor som inte sönder-förädlats.

 

 

 

Saxat från www.Warbrokvarn.se

Alla grödor är till 100% ursprungssort (det finns fusksorter).

 

Allt är Krav-odlat dvs utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel.

 

Alla färdiga produkter är ekologiska (KRAV- eller EU-eko-godkända).

 

All näring från groddanlaget finns kvar eftersom det inte avlägsnas (vilket görs inom industrin för att öka hållbarhetstiden). För oss är mjöl färskvara.

 

Vi stenmaler ÄKTA, dvs vi använder bara stenkvarn. Det är en kall och skonsam process, jämfört med valsmalning eller där man bara stenmaler delvis.

 

Intressant. Tänk inte kolhydrater, tänk naturlig mat. Vi åt ju trots allt mjöl för 100 år sedan utan att drabbas av allt elände. Någon som vet något mer???

Link to comment
Share on other sites

:blink: Så går det när man inte läser innehållet innan man svarar!

 

Altså jag har inga direkta synpunkter på de sorterna, men bara så du vet, de skall antingen surdegsbakas eller blötläggas innan man äter dem.. helst både och!

 

Själv föredrar jag rågbröd.. det smakar bröd iallafall.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...