Jump to content

Omega-3


Erisa

Recommended Posts

Jag tror det är svårt. Teoretiskt sett kan man kanske det, men jag tror att de mängder man isåfall behöver är svårt attt få i sig. Omega-3 har en blodförtunnande effekt, så om man tar blodförtunnande medicin ska man vara lite försiktig med hur mycket Omega-3 man får i sig.

Link to comment
Share on other sites

Det finns en viss risk att man får brist på omega-6 om man har högt intag av omega-3 och lågt intag av omega-6. (På samma sätt som när högt omega-6 intag kan ge brist på omega-3). Alla vet ju att folk i genomsnitt har för hög omega-6/omega-3 kvot, men få verkar tänka på att motsatsen kan inträffa. 

 

Tänk på "POCENTEN"... :)

 
Link to comment
Share on other sites

Nja makrill t.ex. sägs ju ha lika mycket omega 3 som omega 6, och vad jag har hört så är ju jämnare balans desto bättre, klart det är svårt att säga exakt vad som är optimalt men balans ska vara bra! är nog absolut inga problem med att äta fisk varje dag, snarare bara bra!.

Link to comment
Share on other sites

Kan man få i sig för mycket Omega-3? Om man t.ex. huvudsakligen lever på fet fisk?

 

Knappast troligt. Däremot så är det ju ett välkänt faktum att fleromättade fetter överlag är känsligare och lättare blir dåliga och definitivt hälsovådliga i större mängder. Men det rör ju främst isolerade oljor och när man tar n-3 som kosttillskott i kapselform etc.

Link to comment
Share on other sites

Jag funderar över omega 3 halten i viltkött. I min familj äter vi viltkött 4-5 ggr i veckan, älg vildsvin rådjur och hjort. Om gräsbetat nötkött är rikt på omega 3 måste ju viltköttet vara minst lika bra? Eller? Läste någonstans att alla djur som får gå ute och får solsken på sig får en högre omega 3 halt på köttet? Någon som vet om det stämmer?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...