Jump to content

”Mitt sötsug är borta och jag låter inte maten ta makten över mig”


Recommended Posts

cristina

Före och efter

Cristina mötte många läkare som uppmanade henne att gå ner i vikt för sin fettlever, pre-diabetes och PCOS – men hon fick inga råd om hur hon skulle göra. Hon lyckades gå ner en del i vikt, men gick snabbt upp igen.

Till sist mötte hon en läkare som rekommenderade inget socker, ingen stärkelse:

Mejlet, översatt från engelska

Hej Andreas,

Jag har alltid kämpat med vikten. Jag har provat alla bantningskurer som finns, men ingenting har fungerat. Jag var drottningen av jojo-bantning. Jag kunde lätt gå ner 9-10 kilo, men efter en tid hade jag gått upp alla kilon igen. Och några till. Jag har vägt över 90 kilo under hela mitt vuxna liv. Som mest var jag uppe på 122 kilo.

2015 besökte jag en specialist i intermedicin. Jag vägde 116-118 kilo vid den tiden och min husläkare skickade mig till honom eftersom mina levervärden var dåliga (fettlever) och jag var pre-diabetiker. Han frågade om jag hade funderat på fetmaoperation, gastric bypass. Men vänta nu!? Jag trodde inte att jag var där än. Jag sa att jag först ville försöka gå ner i vikt på egen hand. Han sa ”lycka till” och viftade ut mig från mottagningen. Han var bara ytterligare en läkare som sa att jag måste gå ner i vikt, men inte ett ord till hjälp om hur jag skulle gå tillväga.

Vi snabbspolar framåt, ett år. Min man och jag vill gärna ha barn och vi bestämde oss för att genomföra en hälsokontroll. Min gynekolog gav mig Metformin (för min PCOS), vilket hjälpte mig att gå ner mina första kilon.

Jag är så tacksam för de här två underbara läkarna jag har nu, de har hjälpt mig med de sista pusselbitarna och styrt in mig på rätt kurs mot ett hälsosamt liv!
Hon skickade mig till en fertilitetsexpert och efter det första besöket gick jag därifrån med information om kost utan socker och stärkelse. Jag är så tacksam för de här två underbara läkarna jag har nu, de har hjälpt mig med de sista pusselbitarna och styrt in mig på rätt kurs mot ett hälsosamt liv! Jag la om min kost redan dagen efter och läste på mycket hemma vid datorn, det var där jag hittade Diet Doctor. Jag rekommenderar Diet Doctor till alla som frågar mig om LCHF.

Jag äter strikt LCHF, 20-30 gram per dag. Jag tränar också, minst fem dagar i veckan. Jag har mycket mer energi, min hy har blivit bättre, mitt sötsug är borta och jag låter inte maten ta makten över mig. Jag har inte längre pre-diabetes och mina levervärden är normala. Uppenbarligen finns det ingen bot när det gäller PCOS, men mina symptom är mycket lindrigare nu. Mitt självförtroende är så mycket bättre och jag älskar mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare gjort.

När jag började med LCHF, den 22 november 2016, vägde jag 116 kilo. På tre månader har jag gått ner 22 kilo! Jag väger nu 95 kilo! Jag är inte alls i mål, men det är en bra början! Jag skulle vilja gå ner ytterligare 22 kilo. Hittills har jag gått ner från storlek 48 till 42!

Cristina

Kommentar

Grattis Cristina, stort tack för att du delar med dig av din historia!

Kom igång

Vill du göra det Cristina har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt nya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Så reverserar du PCOS med LCHF

Hur man går ner i vikt

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till mig på andreas@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är ok att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa dig.

Fler framgångshistorier

Ta del av över 500 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Video om fertilitet

Stöd Kostdoktorn

Vill du stödja Kostdoktorn och få tillgång till ytterligare material? Ta en titt på vårt medlemskap.

Påbörja din gratis provmånad här

Inlägget ”Mitt sötsug är borta och jag låter inte maten ta makten över mig” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...